Джони Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Амбър Харт

| от chronicle.bg |

През декември Харт написа текст за The Washington Post, в който твърди, че е жертва на домашно насилие, случило се по време на краткия й брак с Деп. Той от своя страна казва, че тези обвинения са грешни и в момента търси компенсация.

Деп и Харт се срещат на снимачната площадка на филма „The Rum Diary“ и през 2015 година се женят на частния остров на Джони на Бахамите. Въпреки че двамата изглеждаха като перфектната холивудска двойка, през 2016 година Харт подава документи за развод, както и ограничителна заповед срещу съпруга си като твърди, че е била малтретирана от него.

8wQ1WOXLn1ytmhqboWuL_Wq_GpXbGUNN5r0bYea9G2E

Според People, иска на Деп е за $50 милиона клевета. Актьорът твърди, че обвиненията на съпругата му са изфабрикувани и че текста й в Washington Post е единствено с цел да го опозори и да така да подпомогне собствената си кариера. След развода им той плати на Амбър $7 милиона, които тя дари за благотворителност. Адвокатите на Деп не вярват на бившата му съпруга и твърдят, че тя е имала връзка с основателя на Tesla Илон Мъск, докато все още е била омъжена.

От развода през 2016 насам кариерите им са сравнително подобни – и двамата съчетават участия във високобюджетни блокбъстъри с по-малки независими проекти. Деп участва във „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald“, но изгуби ролята си в емблематичния за него „Pirates of the Caribbean“. Адвокатите му казват, че това е в резултат от текста на Харт. Тя пък играе в „Justice League“ и „Aquaman“, последният от които е най-печелившия филм на DC досега и се очаква да има продължение през 2022.

С популяризирането на движението #MeToo се появиха и много обвинения в насилие срещу жени – и побой, и сексуални посегателства. То позволява на жертвите да разкажат историите си и да потърсят справедливост, но за съжаление обаче това далч не оправя проблема.

 
 
Коментарите са изключени за Джони Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Амбър Харт

Повече информация Виж всички