shareit

Роднините на Хитлер, които ще сложат край на рода му

| от |

Съдбата на родът на Хитлер е в ръцете само на петима членове на фамилията му: двамата сина (Питър Раубал и Хайнер Хохгер) на полусестрата на Адолф Хитлер, Анжела Хитлер, и тримата сина ( Александър, Луис и Брайън Стюарт-Хюстън) на полубрата на Адолф, Алоис Хитлер-младши.

През живота си Хитлер се е стремял към това, което разбира като „съвършенство“. Той е убеден, че арийската раса е единствената Чистатата раса на света и затова осъжда на смърт милиони невинни – за да се ускори пътят на човечеството към въпросното му „съвършенство“. (Тук искаме да отбележим, че докато действа по пъклените си дела, в други части на света много изтъкнати хора по онова време също подкрепят различни форми на евгениката, включително Уинстън Чърчил, Теди Рузвелт и Маргарет Сангер.)

Във всеки случай, иронично е, че родът именно на Хитлер, предполагаемият връх на „Чистата раса“, предстои да спре да съществува, и то по собственото решение на родините му.

Питър Раубал е роден през 1931 г., което го прави на 82 години. Той е пенсиониран инженер и на този етап няма деца като изглежда, че няма и да има. Хайнер Хохгер е роден през 1945 г., което го прави на 68. Да си направиш детенце на тази възраст определено не е невъзможно. Но не е и много вероятно – по-добре да не таим надежди.

Така че остават братята Стюарт-Хюстън, които са на възраст между 48 и 64 г. И при тях да създадат деца не е невъзможно, но те всъщност съвсем съзнателно се отказват от това. Те сключват споразумение помежду си никога да няма деца, за да убият умишлено рода на вуйчо си Хитлер.

Дейвид Гарднър, автор на книгата „Последните Хитлери“, проследява оцелелите потомци на Хитлер в края на 90-те години и пише:

Те не подписват някакъв документ, но това, което направиха, беше да обсъдят темата помежду си – да обсъдят тежестта, която имат на фона на произхода си – и затова решават, че никой от тях няма да се ожени и никой от тях няма да има деца. И това е пакт, който спазват и до днес.

Alois Hitler

Алоис Хитлер, бащата на Адолф

Какво обаче е родословието на Хитлер. За начало, по бащина линия, дядо му, все още не е ясно кой е. Повечето историци смятат, че човек на име Йохан Георг Хидлер е дядото на Адолф Хитлер, но изглежда по-малкият брат на Йохан, Йохан Непомук Хидлер, също е възможно да е баща му. Георг Хидлер се жени за Мария-Ан Шикелгрубер през 1842 г. и така става пастрок на тогава 5-годишния Алоис Хитлер, баща на Адолф.

В свидетелството за раждане на Алоис в графата баща не е посочено име. Има теории, че може би Непомук Хидлер е бил негов баща, но не можеше да го разпознае като син публично заради брака си, но може и Георг Хайдлер да е истинският баща на момчето, което обаче се е родило преди той и Мария да са в законен брак. Каквато и да е истината, Алоис беше законно обявен за син на Йохан Георг Хидлер чак през 1877 г.

Клара Пьолзл, майката на Адолф

От другата страна на фамилията – Йохана Хидлер е дъщеря на Йохан Непомук и съпругата му Ева. Йохана се омъжва за Йохан Баптист Пьолцл и заедно имат 5 сина и 6 дъщери. Една от тези дъщери е Клара Пьолцл, която става третата съпруга на Алоис Хитлер и майка на Адолф Хитлер.

Ако Йохан Георг Хидлер е бил биологичният баща на Алоис, това означава, че Клара му е първа братовчедка. Ако Йохан Непомук беше негов баща, това означава, че Клара всъщност е била племенница на Алоис. И в двата случая, двамата са в достатъчно близка родствена връзка, че трябва да изпратят апелативно писмо до църквата с искане за разрешение за брак.

Искането е удовлетворено и Алоис Хитлер и Клара Пьолзл се женят на 7 януари 1885 г. Адолф Хитлер е роден на 20 април 1889 г. Двамата имат други деца заедно, но само Адолф и Паула оцеляват до пълнолетие,

Нито Адолф, нито сестра му, Паула Хитлер, някога са имали деца. Адолф се самоубива през 1945 г., а Паула умира през 1960 г.

Но Алоис има и други деца. Анджела Хитлер е негова дъщеря от втория му брак. Тя има три деца – Лео Раубал-младши, Анжела „Гели“ Раубал и Елфриде Раубал. Гели Раубал се самоубива през 1931 г. – предполага се, че тя може да е имала сексуална връзка с Адолф Хитлер и че може да е била убита, въпреки че полицията определя смъртта й като самоубийство. Тя също няма деца.

Лео има син Питър, а Елфриде – син Хайнер Хохгер. За Петър и Хайнер свече споменахме, че са двама от петте роднини на фюрера, които биха могли да продължат кръвта му, макар че в този момент това е много малко вероятно.

Алоис-младши, полубрат на Адолф Хитлер по бащина линия, има двама сина от две различни жени. Уилям Патрик Хитлер е роден в Англия от първата съпруга на Алоис-младши, но той изоставя семейството си и се мести в Германия, където се ожени за втората си жена и има друг син, Хайнрих „Хайнц“ Хитлер. Хайнрих загива в битка като нацист във Втората световна война. Той е заловен и измъчван, след което умира в съветски лагер за военнопленници на 21-годишна възраст. Той няма потомство.

Когато Адолф Хитлер поема властта в Германия, Уилям Хитлер се надява да използва позицията на чичо си за финансова облага и напуска Англия с надеждата, че ще му намерят някаква длъжност на висок пост. Адолф обаче го кара да работи в автокъща, банка и автомобилна фабрика.

Тогава той го изнудва да му осигури по-добра служба със заплахи, че ще сподели смущаващите семейни тайни на фамилията Хитлер на пресата. Заплахите сработват и през 1938 г. Адолф моли Уилям да се откаже от британското си гражданство в замяна на високопоставена позиция. Уилям обаче подозира, вероятно правилно, че това всъщност е капан и бяга от Германия.

След това той опитва да изнуди чичо си със заплахата да разкрие факта, че бащата на Хитлер всъщност е евреин ( днес историците категорично опровергават тази възможност.) След завръщането си в Лондон Уилям написва статия за списание Look, озаглавена „Защо мразя чичо си“.

Уилям и майка му са в Съединените щати, когато избухва Втората световна война. Той не може да напусне страната, но отправил молба лично към президента Франклин Рузвелт и получава разрешение да се присъедини към ВМС на САЩ през 1944 г. Мести се в Съннайсайд, Куинс в Ню Йорк и служил във ВМС като помощник-фармацевт до освобождението си през 1947 г., защото е ранен.

След като напусна военноморските сили, Уилям сменя фамилното си име на Стюарт-Хюстън и се мести в Лонг Айлънд, където се жени и има четирима сина. Третият му син, Хауърд Роналд Стюарт-Хюстън (роден през 1957 г.), е специален агент в отдела за криминални разследвания на Службата за вътрешни приходи. Умира бездетен в автомобилна катастрофа на 14 септември 1989 г.

Това ни връща обратно към тримата останали синове на Стюарт-Хюстън – Александър, Луис и Брайън. Както споменахме, те засега нямат деца и, както се вижда от пакта им, никога не възнамеряват и да имат.

 
 
Коментарите са изключени за Роднините на Хитлер, които ще сложат край на рода му

Повече информация Виж всички