shareit

Лудата история на Бък Бароу, по-големия брат на Клайд от бандата Бони и Клайд

| от |

Роден Марвин Айвън Бароу в окръг Марион, Тексас, през 1903 г., Бък Бароу проявява склонност към дребни престъпления още от ранна възраст. Израснал във ферма в Телико, Тексас, той напуска училище, когато е на 8 или 9 години.

Оттогава нататък Бък се забавлява, като организира боеве с петли и краде пилетата на съседите. За да допълни оскъдния доход на баща си, който е ловец, Бък също ловува и лови риба, като не ходи много често на училище и църква.

Когато Първата световна война приключва, цените за памука, който отглежда семейство Бароу, пада рязко и те изпадат в още по-голяма бедност. Бък се премества в Далас, за да избяга от мизерията като казва на майка си, че ще помага на брат си Джак да поправя коли.

Предвид палавото му детство, тя вероятно подозира, че това е само полуистина, но не може да направи нищо, за да го спре.

1934 Ford Model 40 (23285375560)

Ford V-8

Престъпният живот на Бък Бароу в Далас

В крайна сметка Бък Бароу и Джак са последвани от родителите им, Клайд и останалите им братя и сестри. Първата среща на Бък с правоприлагащите органи в Далас идва, след като е хванат с цяла кола с ценен месинг, вероятно откраднат. Той също участва с питбула си в местните боеве с кучета, развежда се, жени се пак, развежда се пак и прекарва една седмица в затвора, след като поема вината за камион с откраднати пуйки, които той и Клайд се опитват да продадат.

Период на кражби на коли, грабежи и проблеми със закона докарват на семейството му още повече страдания. След това, през ноември 1929 г., Бък Бароу довежда у дома Бланш Колдуел, която родителите му се надяват да убеди сина им да стане честен човек и да се кротне.

BlancheBarrowMug1933

Бланш

Но едва няколко седмици по-късно той е прострелян в краката от полицията, докато се опитва да открадне 30 долара от сейф в Дентън, Тексас, и е осъден на 4 години в държавния затвор в Хънтсвил.

По времето, когато е освободен на 23 март 1933 г., по-малкият брат на Бък вече е срещнал Бони Паркър и двамата са от около година в скандалната си престъпна кариера. Бък от своя страна се заклева пред себе си и Бланш, че се отказва завинаги от престъпленията.

И когато двойката пътува да се срещне с Клайд, Бони и техния съучастник, тийнейджърът У. Д. Джоунс, в Джоплин, Мисури, Бък възнамерява да убеди и брат си да направи същото.

WDJonesMug1973

У. Д. Джоунс през 1973 г.

Престъпленията с Бони и Клайд

Само след три седмици в Джоплин, Бък Бароу се присъединява заедно с жена си към Джоунс, Клайд и Паркър в серия от малки грабежи из града. Когато полицията пристига в апартамента им под наем, за да ги арестува по подозрения в незаконно производство и дистрибуция на алкохол Бък, Клайд и Джоунс откриват огън, убивайки две от ченгетата и след това бягат с откраднат Ford V-8.

Бони и Клайд оставят след себе си планина от доказателства в апартамента им в Джоплин, които ги свързват с грабежи в Оклахома, Тексас и Мисури. Снимките, които оставят, скоро са на всяка първа страница, заедно със снимки от предишни арести.

Както си спомня Бланш, „пътувахме през Ню Мексико, Канзас, Небраска, Айова и Илинойс, обратно през Мисури, Арканзас, Оклахома и Луизиана. Когато парите ни свършваха, ограбвахме нещо. Не си спомням да съм спала в леглото повече от три или четири пъти през следващите две седмици.

Бланш и Бък

Бандата на Бароу

Първата публична изява на бандата след Джоплин се случва през април 1933 г., когато те отвличат в Ръстън, Луизиана, гробаря Дилард Дарби и приятелката му София Стоун. Освен този епизод, те правят всичко възможно, за да са незабележими, спят в колата си, къпят се в потоци и избягват мотели и ресторанти.

През юли 1933 г. бандата на Бароу се регистрира в таверната Ред Краун южно от Плат Сити, Мисури. Петимата са изтощени от дългия период на бягство, и Клайд се чувства сигурен между тухлените стени на стаите за гости на таверната.

За съжаление на бандата, Ред Краун също е любимо място за срещи на служителите на реда… И след като забелязват подозрителната група, шерифът на окръг Плат и магистралния патрул на Мисури планират късна нощна атака.

На този момент на Бланш и Бък Бароу вече им е дошло предостатъчно и през нощта на 19 юли те обсъждат бягство на север в Канада, за да живеят като трапери. Този план обаче приключва, когато полицията атакува преди зазоряване.

В престрелката Бък е уцелен в челото, а раната е толкова голяма, че през нея се вижда мозъка му.

Групата бяга на север, но е обградена в изоставен увеселителен парк близо до Декстър, Айова, само четири дни по-късно. Кървавите следи, които оставят след себе си, отвеждат полицията право към тях и докато Клайд, Бони и У. Д. успяват да избягат, Бланш и Бък Бароу нямаха такъв късмет. Бланш получава наранявания на очите, а Бък е прострелян още шест пъти. На огромна изненада, той оцелява.

Бък и Бланш са откарани в болница в Пери, Айова, където той признава за престъпленията си в разпит на служителите на реда. Въпреки че изглежда в добро настроение, храни се и разговаря въпреки зейналата рана на главата му, лекарите са убедени, че няма да оцелее още дълго. Разбира се, той се разболява от пневмония и почива на 29 юли, на 30-годишна възраст.

След като Клайд е застрелян на 24 май 1934 г., той ще бъде погребан до брат си. Бък Бароу по-късно ще се превърне в бележка под линия в историята на Бони и Клайд, но когато тяхната тя е разказана във филма от 1967 г. „Bonnie and Clyde“, Бък ще получи ключова роля и ще бъде изобразен от Джийн Хекман.

Gene Hackman - 1972

Бланш е освободена от затвора през 1939 г. Тя се омъжва повторно и живее спокоен живот като рядко говори за периода с бандата на Бароу, освен че е консултант за кратко по филма от 1967 г.

И преди смъртта й от рак през 1988 г., тя отбеляза, че „Говоря за тези инциденти [с Клайд и Бони], сякаш не съм част от тях; като герой в книга, която някога съм чела.“

 
 
Коментарите са изключени за Лудата история на Бък Бароу, по-големия брат на Клайд от бандата Бони и Клайд

Повече информация Виж всички