Аферата на Хънтър Байдън и украинска газова компания – измислена история според ФБР

| от |

Във времето, в което конфликтът в Украйна се разрастваше и всеки търсеше сензационната новина, започваме да откриваме нови и още по-интересни факти. Спомняте ли си легендата, че синът на Джо Байдън е получил около 5 милиона долара, за да работи в украинска газова компания, като неговата работа е практически да използва ресурсите на баща си, за да може да защитава цялата компания.

Тази история дойде от информатор на ФБР с името Александър Смирнов. Въпреки невероятните му разкрития, Смирнов официално се изправи в съда в Лос Анджелис. Смирнов е представен като агент, който следи за нарушаването на международни закони, но в хода на своята операция – Смирнов е ангажиран от 2010 г. да предоставя информация – въпросният е предоставил най-различни фалшиви данни и фабрикувани доказателства, посочващи една странна история.

Взривът за дарените пари на Хънтър Байдън избухва през 2020 г. Именно тогава идваха и президентските избори и Джо Байдън трябваше да се изправи в една особено сурова битка срещу Доналд Тръмп.

Връзката между Хънтър Байдън и директора на индустриалния гигант Бурисима Холдинг се отчита за първи път през 2017 г. Официално разговорът между двамата е за листване на компанията на американската стокова борса. Предложението идва, защото Хънтър е част от борда на директорите. Този факт е известен на абсолютно всички в Украйна, САЩ и други страни. 3 години по-късно Смирнов споделя, че е имало две срещи през 2015 и 2016 г. и при разговори с борда на директорите от същата компания, Хънтър бил нает, за да защитава с помощта на баща си от всякакви проблеми. По-късно същите членове на борда са превели по 5 милиона долара на всеки.

По-късно историята се допълва, защото Смирнов твърди, че е говорил с членове на борда по телефона и те посочили как реално са били принудени да заплатят.

Последното се оказва лъжлива информация, защото разговорите между двете страни – Хънтър Байдън и бордът на директорите – се е случил през 2017 г. със смяната на управлението в САЩ, а преди това е имало разговори след уволняването на главния украински прокурор през 2016 г. Следователно е трудно да се случи каквото и да било, след като Хънтър не е можел да използва връзките на баща си, особено след като той вече не е в кабинета.

След избухването на войната, Смирнов е разпитан отново, но инспекторите забелязват, че променя показанията си и този път говори за нови следи, включително и за интерес на Бурисма да закупи петролна и газова компания в САЩ.

Официалният план на директор от Бурисма е да закупи компания, която да позволи да се прехвърлят активи и да има американска регистрация, позволяваща по-късно да се листне на борсата.

На 19 май 2020 г. Смирнов пуска чатове и показва, че информацията е вече публична и всички знаят какво се е случило, като открито се говори за Хънтър Байдън, президентът на Украйна и други.

Мнението на Смирнов е, че всички трябва да отидат в затвора, преди да се пусне и информацията за подкупите. Смирнов дори твърди, че има доказателства как Джо Байдън е помогнал за отстраняването на главния прокурор на Украйна, макар и логически да не може да се случи, след като не е в кабинета.

На следващият ден излиза и първата новина, че републиканците ще се изправят срещу Байдън и ще поискат сметка за случващото се.

Малко по-късно същият човек говори за стартиране на разследване в Украйна, а след това изпраща снимка на Хънтър Байдън и изпълнителния директор на Бурисма. Оказва се, че снимката, поне според ФБР, не е реална, а е манипулирана, друг проблем е, че през 2020 г. Смирнов е потърсен отново, за да даде информация и да обясни какво се случва, тъй като ФБР има желание да разгледа случващото се в Украйна и да направи нови анализи на ситуацията.

При вторият разпит, Смирнов твърди, че има снимки, доказателства, записи на телефонни разговори и дори посоката, където парите тръгват.

При направена втора среща, която се случва във Виена през 2016 г. Хънтър Байдън изразява съмнения и не е особено очарован от идеята на Бурисма да закупи петролен бизнес в САЩ, след като ще бъде в пъти по-евтино за компанията да отвори дружество, което да позволи по-лесното излизане на американската борса. Нещо повече, ако Бурисма се опита да закупи американски бизнес, в момента никой няма да продава, не и след уволнението на украинския главен прокурор. Добавката от Смирнов е, че за прикриването на тези проблеми ще са необходими по 5 милиона долара за Хънтър и Джо Байдън.

Информацията, която Смирнов представя, практически не може да е известна, след като той самият се среща за първи път с официални представители на въпросната газова компания през 2017 г. По мнението на ФБР, такива срещи е имало, но те са се случили много по-късно от посочената дата. Информацията за подкупите идва през 2020 г. от Смирнов.

По време на среща между директори от въпросната компания, записани от ФБР в Лондон, трима души говорят по темата за разпространените новини. Всички те са част от въпросната компания и се шегуват, че докато тези новини продължават да обикалят мрежата, реално е смешно да продължава да се обръща внимание, тъй като всички фондове на компанията и сметките са прозрачни и би било абсурдно някой да очаква, че изпратени средства, при това в такива крупни суми, могат да се оправдаят или да бъдат обяснени, както от едната, така и от другата страна.

По думите на един от директорите, броят на банковите му сметки ще изисква повече от 10 години на разследващите, за да открият средства. Двамата обаче говорят и споделят, че са имали връзки и често искат да демонстрират своята сила, включително и тази, че официално са закупили американския президент и неговия син. Един от агентите на ФБР признава, че в Украйна и в Русия е виждал много трансфери, които най-често се записват като „мазут“, „лубрикант“, „моторно масло“ или друго. Идеята е, че това са средства, които един бизнес прави към друг, за да може да стигнат до властта и по този начин да позволят нормална работа и спокойствие. Същият агент, който е трябвало да говори с един от директорите на Бурисма и да получи информация за подкупите, реално никога не се е чувал с него по телефона.

Всички следи показват, че Смирнов предоставя фалшива информация и през 2020 г. ФБР Питсбърг затварят случая. На 12 август 2020 г. Информаторът пристига в САЩ през 2023 г. за разпит и отново променя своята история. Това, което той не знае е, че е бил засечен да комуникира с агенти на руското разузнаване. Разследването на Хънтър Байдън и Джо Байдън започва на 29 август 2023 г. и се търси следата, в която въпросните милиони са пристигнали в техните сметки.

По време на разпита, Смирнов променя няколко пъти своята история, твърди, че се е срещал с директорите повече от 5-6 пъти, много по-рано от 2016 г. и дори показва някакви записи на пътувания, които не отговарят много на посоченото в по-ранните му показания и предавана информация.

Смирнов твърди, че макар другият директор на Бурисма да не е направил никакви официални телефонни разговори с представители на други страни, разговорите могат да са направени от хотел Premier Palace Hotel, който се подслушва от руски агенти. Препоръката на Смирнов е да се проверят всички налични записи, които могат да посочат с кого е говорил втория директор.

Смирнов твърдял, че руските агенти, с които се среща, искали войната да приключи до четири месеца и това ще се реши на следващите американски избори, като Украйна щяла да помогне за промяната на посоката.

Тази информация, колкото и фантастична да изглежда, има някакъв резон, но не трябва да пропускаме още един факт. Въпросният директор, за който Смирнов говори, реално никога не е правил срещи в Украйна и никога не е влизал в страната. Нещо по-интересно е, че всички негови срещи обикновено се случват по-далече, отколкото на територията на Украйна.

Предоставянето на фалшива информация ще изпрати Александър Смирнов в затвора, след като умишлено е подавал фалшива информация по темата. Друг важен момент е, че архивът посочва изискване на това разследване, подправяне, взимане на данни и възпрепятстване на правосъдието. Все още не се е стигнало до издаването на присъда, но най-вероятно в близко бъдеще ще стане ясно и каква ще е съдбата на Александър Смирнов за разпространяването на фалшиви новини.

След като ФБР и съдът са се заели с тази информация, то най-вероятно можем да бъдем сигурни, че Хънтър Байдън очевидно не е имал намерение да прибира 5 милиона от украинска компания, ако е имало такива средства, то най-вероятно щяха да са много повече, но посоченото време и фактология не могат да бъдат в полза на Смирнов.

 
 
Коментарите са изключени за Аферата на Хънтър Байдън и украинска газова компания – измислена история според ФБР

Повече информация Виж всички