Полиция откри нов „мистериозен монолит“ в пустинята на Лас Вегас

| от chr.bg | |

Може да се каже, че 2020 г. беше странна година. С пандемията и всички свързани с нея промени в живота е лесно да забравим по-малките истории – като онези странни няколко месеца, когато по света започнаха да се появяват мистериозни монолити…

Еми те сега се завърнаха и то по стандартния си начин – като се появяват на случаен принцип в пустините. Миналия уикенд полицейското управление на Лас Вегас се натъкна на един такъв.

„МИСТЕРИОЗЕН МОНОЛИТ!“ – пише столичното полицейско управление на Лас Вегас в X (Twitter). „Виждаме много странни неща, когато хората отиват на поход, като например да не са подготвени за времето, да не носят достатъчно вода… но това наистина е нещо нетипично. През уикенда [столичното полицейско управление на Лас Вегас] забеляза този мистериозен монолит близо до връх Гас северно от долината.“

Кога е бил поставен и от кого, разбира се, не е ясно. Той е последният от дългата поредица монолити, които са се появявали в Румъния, САЩ и Турция. За някои от тях хора са си приписвали авторство, а за други може да се каже, че са направени под импулса на новата мода, но човекът/групата, която стои зад оригиналния монолит, остава неизвестен.

Първият монолит бе открит в окръг Ред Рок, Юта, през 2020 г. и след като прегледаха предходни снимки на мястото в Google Maps интернет следотърсачи установиха, че е бил поставен там някъде между август 2015 г. и октомври 2016 г. Скоро след откриването му той е бил демонтиран и върнат на Бюрото за управление на земите, което го държи и сега в очакване на „разследване“.

Като автори бяха предложени няколко художници, а някои от тях изрично отрекоха. Един потребител на Twitter обач се появи със солидно предположение за мистерията.

Той сподели скрийншот от страницата в Инстаграм на фотографа Елиът Лий Хейзъл. „Строителят“ на монолитите, отбелязани на снимките, живее в Юта, сравнително близо до мястото, където е открит новият такъв. Изглежда, че той и агенцията, с която е работил, са изтрили постове, които представят, на които се виждат много подобни произведения на изкуството, макар че това, разбира се, може да е станало по хиляди други причини.

Оттогава Лий Хейзъл отрича да стои зад монолитите, като предполага, че може да е замесен друг местен художник и създател на подобни произведения – Дерек ДеСпайн.

Общо взето, може би никога няма да разберем кой точно е поставил странните стълбове, но можем да кажем, че става дума за художествен проект или може би за реквизит от филм, забравен по невнимание – и предизвикал странна мания в една още по-странна година.

 
 
Коментарите са изключени за Полиция откри нов „мистериозен монолит“ в пустинята на Лас Вегас

Повече информация Виж всички