Днес ви представяме една лесна и много вкусна рецепта на нашата приятелка Иванка Радкова.
Продукти:
300 г шоколад (60% какаово съдържание)
300 г шоколад (60% какаово съдържание)
130 мл течна сметана
1/2 тонка боб
1 ванилия
30 г мед
40 г масло
какао на прах за овалване на бонбоните
Начин на приготвяне:
Сметаната се поставя на котлона и се оставя да заври. След като кипне се маха от котлона и се добавя натрошения шоколад. Настъргва се половин бобче тонка боб и се добавя ванилията.
Сместа се разбърква до пълното разтапяне на шоколада. Добавя се меда и се разбърква. Накрая се прибавя маслото. Бърка се до гладкост.
Така получената смес се поставя в хладилник за 3 часа, след което от нея се оформят трюфели, които се овалват в какао на прах.
Бонбоните се прибират в хладилника за още 1 час.
Могат да се овалят в смлени или натрошени ядки, да се потопят в разтопен бял, черен или млечен шоколад или пък нещо друго по ваш избор. Оставете въображението си да ви води! :)