shareit

Под прикритие: Това няма да бъде краят

| от chronicle.bg |

Внимание! Спойлери!

Няма какво да се лъжем, последният сезон на „Под прикритие“ започна тромаво – някои от персонажите заживяха много абстрактен живот (Ивайло Захариев като параноичен Мартин Христов и Владо Пенев като отшелника Попов). Други се превърнаха в център на историята, около който да се завъртат новите сюжетни линии (Силвия Петкова като педантичната психоложка Яна Танева и Бойко Кръстанов като Ерол Метин). Неумелото продуктово позициониране в първите епизоди направи излишни минутите за реклама, а част от действията на героите така и не получиха своята логична мотивация.

Последният излъчен епизод на пети сезон обаче успя да сгъсти напрежението така, както нито един от предходните не можа.

Адвокат на мафията

Докато Доротея Терзийска (Бойка Велкова) осъзна напълно ясно каква е позицията й, след като беше избрана за член на Висшия съдебен съвет от квотата на мафията, Попов беше изправен пред най-големия дразнител – обикновения човек, който вярва на жълти вестници и възхвалява авторитарни режими като този на Владимир Путин. Нещо ни подсказва, че това може да бъде стъпка към завръщането му сред обществото, в което съществуват и други индивиди.

Мартин и Ерол се оказаха в директна схатка – всеки знае за другия онова, което би могло да му коства живота. Един от двамата (може би) прекрачи границата, изпращайки зелена флашка там, където не трябва (виж галерията).

Междувременно позициите на Мартин Христов в полицията са стабилно разклатени. След като се оказа, че не друг, а самият шеф на ДАНС Бенишев (Михаил Милчев) прикрива престъпната структура на Иво Андонов (Захари Бахаров), то Мартин става все по-излишен сред редиците на полицаите.

Като на кино

В този сезон се развиха две любовни истории. Ако първоначално очаквахме в едната да бъдат замесени героите на Ивайло Захариев и Силвия Петкова, то се оказа, че Куката (Мариан Вълев) получи момичето. След като цял сезон мафиотът преследваше с отдаденост полицейският психолог Яна, той й предостави и избора да реши съдбата му – с белезници или без.

Във втората любовна нишка отново участват ченге и престъпник – Ерол и Ния Туджарова (Йоанна Темелкова). Отношенията им започнаха да се задълбочават до степен, в която тя да изложи живота си на риск, за да измъкне и двамата от света на престъпленията. Както обаче се случва обикновено, планът не сполучи. А резултатът – изнасилване, типично за български сериал.

Това не е краят

Това, което стана ясно, е, че този сезон със сигурност няма да сложи край на историята от „Под прикритие“. Няма как да свърши само след 3 епизода – твърде много нишки останаха за разплитане.

Какво ще се случи с Ния Туджарова? Ще излезе ли Попов от своето отшелническо битие, за да поеме юздите на ГДБОП? Ще бъде ли открита сестрата на Ерол? Ще бъде ли разбита мрежата на Иво Андонов? Няма как всички тези въпроси да получат отговор в един епизод, затова и е ясно, че продължение ще има. Дотогава чакаме с нетърпение епизода в понеделник. По-интересните моменти от 9-ти епизод може да видите в галерията.

под прикритие гиф

Последна промяна в 14.23 часа.

 
 
Коментарите са изключени за Под прикритие: Това няма да бъде краят