shareit

NASA документира първото космическо престъпление

| от |

В космоса никой не може да чуе твоите викове, са казали умните физици и най-вероятно са прави. Липсата на кислород и перманентното състояние на вакуум показва, че огромният космос все още не може да бъде покорен на крехкото човешко тяло, което използва кислород, за да се поддържа живо.

И докато физиците и астронавти търсят решение на проблема, един човек успя да извърши първото космическо престъпление, документирано от NASA. Запознайте се с мадам Анн Маклейн. Ню Йорк Таймс разказва доста забавна история, в която се оказва, че Маклейн е използвала компютър на международна космическа станция, за да проверява финансовото състояние на своята бивша съпруга. Офицер Съмър Уордън изискала справка за всички устройства, използвани за достъп до нейните лични сметки. Банката бързо показала списъка и изведнъж редица заподозрени паднали много бързо, защото едно устройство било твърде подозрително с IP от открития космос.

Любопитната астронавтка е споделила, че все още парите ѝ били поставени в обща банкова сметка, макар и в космоса повечето разходи да са покрити от работодателя, Анн не е използвала данните, за да прехвърля пари, а просто за следене. Добрите намерения все пак били санкционирани. Уордън подала жалба за кражба на идентичност, докато семейството ѝ се свързало с NASA. Тече разследване, а архивите на космическата агенция признават, че това е първото подобно престъпление и по всичко личи, че няма да бъде последното, зависи колко ревниви са астронавтите. Докато двете дами били заедно, практиката за проверка на сметките била нещо напълно обичайно, проблемите започнали след раздялата. До развръзката ще трябват няколко месеца, но след като човек може да бъде открит дори в космоса, не препоръчваме подобни нерегламентирани логвания в мрежата.

 
 
Коментарите са изключени за NASA документира първото космическо престъпление

Повече информация Виж всички