Викингът, който изби зъб на Роналдо и натрупа 100 млн. от покер

| от |

Той не е човек, с когото бихте искали да заседнете в един асансьор. Взел е доста от суровите черти на викингските си предци. Изглежда като грубиян, който ви би фраснал един юмрук в носа. Просто ей така – вместо да ви каже „добър ден“, примерно. Такова бе излъчването на Томас Гравесен и по време на футболната му кариера.

Винаги готов за битка, винаги готов да си намери нова жертва и нов враг на терена. Това обаче не го превеше по-добър играч. Какъвто и почитател да сте на по-свобдната игра, истината е, че датчанинът не блестеше с някакви забележителни футболни умения. Това обаче не му попречи да извърви звезден път, започнал в скромния Вейле в родината му и преминал през Хамбургер и Евертън до Реал Мадрид и Селтик.

И навсякъде, където се появеше Томас, успяваше да остави дълбок отпечатък. Както и да забавлява и шокира треньорите, съотборниците си и феновете. И най-близките му хора ще ви кажат, че е като „граната с изваден щифт“, въпреки че това се знае от всички. Но в биографичната му книга има такива разкази, които биха заинтригували и най-развинтеното въображение.
Гравесен реши да се откаже едва на 32 и сякаш потъна вдън земя, но само за да се появи отново в баровски комплекс в Лас Вегас, където е съсед на Андре Агаси и Никълъс Кейдж.

Последните слухове около него гласят, че е натрупал над 100 милиона паунда в Щатите от покер.
Но всъщност нищо не може да е сигурно за Лудото куче, както наричат датчанина. В родината му пък му лепнаха прякора Еднорога заради мистерията, която го заобикаля.

Книгата обаче дърпа завесата и позволява на феновете да разберат повече за един от най-колоритните играчи през последните 20-ина години.

Изби зъб на Роналдо

След страхотните си изяви за Евертън и Дания, Томас бе привлечен в Реал Мадрид. Мнозина приеха трансфера с насмешка, но той успя да се наложи в звездния тим на „кралете“.
Гравесен гореше на терена по същия начин, както и в Англия. А явно характерът му е бил същият и по време на тренировки.
Въпреки че Роналдо-Феномена бе истински здравеняк, често си пател от Гравесен в заниманията на клубната база. След поредното единоборство между двамата, бразилецът останал без един от зъбите в устата си.
„Знаехме си, че не е нарочно, както и знаехме, че Томас е голям биткаджия, което обяснява много неща“, коментираха от Реал пред испанската преса, която обърна огромно внимание на този случай.

gettyimages-832985368-594x594

Заби порнозвезда

В Реал с Гравесен се случва нещо доста неочаквано за него. В Хамбург и Ливърпул е разпознаваемо лице, но води съвсем нормален живот. След първите 5-6 месеца в Мадрид обаче става голяма звезда и с изненада установява, че папараците вече не са само по стъпките на Роналдо и Бекъм, а и по неговите.
„Хората в Дания продължаваха да четат и да се интересуват за всичко около него даже и след оттеглянето му. А можете да си представите какво беше, когато завърза връзка с подобна жена“, обяснява датският журналист Йохан Бьерге.
Той говори за Кира Егърс – известна порнозвезда и бивше гадже на Гравесен от периода му в Реал.
Кира бе поканена от авторите да сподели нещо от преживяванията си с футболиста, но дипломатично отказа. Жалко, щеше да е интересно. Това бе първата официална връзка на Гравесен след като скъса с ученическата си любов Гите Педерсен.

Подпалил с фойерверки Уейн Рууни

През сезон 2003/04 нещата не вървяха толкова добре за датчанина. Стабилен бе на терена, но партньорът му Лий Карсли често отсъства от състава, което не му се отразяваше добре. Трябваше да е по-дисциплиниран в играта си, което го затрудняваше, а своеволията му от своя страна затрудняваха съотборниците му.
Уейн Рууни вече бе звезда и записа най-много мачове от всички в отбора през въпросната кампания. Постепенно младокът се превръщаше в големия лидер в съблекалнята и изместваше Гравесен, което не му се харесваше.
В крайна сметка обаче прие смяната на караула и двамата бяха в добри отношения, въпреки че отстрани не изглеждаше така. Бившият мениджър на „карамелите“ Дейвид Мойс разказва как на едно занимание във фитнеса двамата се стреляли с фоейерверки.

„Томи беше ненормален в добрия смисъл на думата. Той беше страхотен играч и ние го обичахме. Не беше роден обаче да слуша какво му се казва, но не го правеше с лошо. Просто искаше да прави каквото си е наумил“, споделя шотландецът.

Суперзвезда на покера в Лас Вегас

След като се пенсионира от футбола доста млад, в продължение на 4 години не се чу абсолютно нищо за Гравесен. Сякаш се бе превърнал в призрак. А когато най-после отново изплува на повърхността през 2013-а, той вече живееше в разкошен жилищен комплекс в Лас Вегас. Негови съседи бяха Андре Агаси и Щефи Граф, актьорът Никълъс Кейдж и суперзвездата маг Пен Жилет.
Лудото куче се беше настанило в предградието на Града на греха, Съмърлин, в полите на Спринг Маунтинс, където цените на къщите започват от 4-5 млн. долара. В гаража му имаше няколко звяра, най-интересният от които Mercedes SLR McLaren на цена от половин милион долара.

Откъде това богатство, питаха се всички. И скоро всичко стана ясно.
Томас започнал да играе покер с невероятен успех и натрупал между 80 и 100 милиона паунда, според различните източници, за няколко години.

Разказват се и легенди как бившата футболна звезда загубил десетки милиони само за една вечер, но явно състоянието му вече е такова, че може да си го позволи.

Всъщност Лудото куче може да си позволи всичко – даже да загуби 54 млн.

 
 
Коментарите са изключени за Викингът, който изби зъб на Роналдо и натрупа 100 млн. от покер

Повече информация Виж всички