Спортни хроники: До Тоти би бледнял и папата, а след 20 г. в сянка властната Илари не иска повече да е „втора цигулка“ 

| от |

След 20 години връзка, 17 от които официална пред закона, скрепена с брак, Франческо Тоти и Илари Блази са пред развод. В Италия твърдят, че 40-годишната манекенка и телевизионна водеща е имала флирт със свой колега от телевизията, а бившият футболист също вече излиза с друга жена.

Ilary Blasi (cropped)

Илари Блази

Слуховете за предстоящата раздяла започнаха още през септември, когато Блази не присъства на партито за рождения ден на Тоти. А както добре знаем – няма дим без огън. Разводът все още не официализиран, но изглежда въпрос на време.

Всеки тръгва по своя път, но животите им няма как да се разделят. Звездите имат три деца и безброй незабравими спомени, трупани две десетилетия. 

Историята на запознанството на Франческо и Илари е доста любопитна. Като от филм – романтичен, затрогващ, забавен.

Футболистът се влюбва в нея от телевизионния екран и търси начин да се запознаят. Първоначално обаче събитията не се развиват в негова полза. През 2002-ра родената в Рим Илари вече се е преместила и установила в Милано, а на всичко отгоре е и сгодена. Тоти обаче не се отказва. Чрез общи познати стига до по-голямата ѝ сестра Силвия, която изиграва голяма роля в романса им.

„Ужасно съм ѝ благодарен, че не ме отсвири. Благодарение на нея имах шанса да се запозная с Илари“, пише Капитана в книгата си.

В началото на януари 2002-ра двамата се срещат в заведение. „Втурнах се в ресторанта, изпълнен с надежда, но не се получи както очаквах. Компанията на Илари пристигна от парти, а тя беше много ядосана, защото си бе загубила телефона. Музиката беше твърде силна, а тя непрекъснато разговаряше от слушалките на приятелите си. Когато Силвия ни запозна, само ми подаде ръка. Осъзнах, че това не е най-подходящият момент за по-близко запознанство“, разказва бившият футболист.

Няколко дни по-късно Тоти намерил номера на Илари. „Радвах се, че е позволила на приятелите си да ми го дадат, а още повече се зарадвах, когато разбрах, че е много далеч от футбола и няма представа кой съм. Независимо как щяха да се развият нашите отношения, те щяха да бъдат честни. Това рядко се случва на футболистите“, обяснява той.

Решава да ѝ изпрати sms. „Получих отговор – учтив, но същевременно хладен.“ Блази обаче се съгласила на нова среща. И на още една, и на още една… А с всяка нова Франческо се влюбвал повече. „Тя беше не само много красива, но и умна, забавна и доста сериозна за своите 20 години. Много специална“, пише той в автобиографията си.

Първият мач на Блази на живо на стадиона е римското дерби на 10 март 2002 г., на което е поканена от бъдещия си съпруг. Тогава Тоти е на 25 и вече капитан на „вълците“. Журналистите в страната вече се прехласват по него и го сочат като бъдещ кавалер на „Златната топка“.

В утрото преди мача сестрата на Илари казва на Франческо, че тя няма да дойде, тъй като е останала в Милано с приятеля си.

Francesco Totti Vicario

„Тя никога не го беше споменавала пред мен по време на срещите ни. Мислех си, че ме харесва. Осмелих се и си подготвих фланелка за под екипа с надпис, посветен на нея. А когато разбрах, че няма да дойде на мача, не ми беше до никакъв футбол“, спомня си Капитана.

След обедното хранене със съотборниците си Франческо не издържал и изпратил съобщение на Илари, за да я попита как е.

„Скоро стигам гарата.“

„Накъде?“

„Как така накъде? Към Рим, към теб. Нали ме покани на мач?“

Игра на една врата. Рома гази съперника, а двайсетина минути преди мача води с 4:1 с четири попадения на Монтела. Тоти лети по терена и е замесен във всяко от попаденията, но така и не успява да се запише сред голмайсторите. До 73-тата минута, когато вкарва с изумителен прехвърлящ удар извън наказателното поле.

„Сега трябва да изтичам пред трибуна „Монте Марио“ – помислих си аз. – Знам къде седи. Свалих екипа си, а под него беше тениска с надпис „Ти си единствената“. След мача журналистите ме атакуваха с въпроси за какво става въпрос. Отговорих им, че е за нашите тифози в „Курва суд“. „Но ти показа надписа пред Монте Марио…“ „Довиждане“.“

Вечерта след дербито е (без)паметна. Купон и песни до зори. Илари също празнува с „вълците“. Компанията е огромна. На следващия ден обаче излизат само двамата. Отиват на кино, а после и на ресторант. Идва време за първата целувка.

„Боже, Боже! Футболист и телевизионна водеща – най-баналната двойка, която можеш да си представиш в Италия“, възкликва Илари. „Нека я направим специална“, отговаря Франческо.

„Ако в този момент ме бяха попитали на кое място е Рома в класирането, нямаше да мога да отговоря. Мислех само за нея“, спомня си той.

Илари бързо започва да осъзнава колко популярен е новият ѝ приятел. Където и да отидат, отчаяни фенки следват Франческо по петите за снимки и автографи. В сърцето на Тоти обаче вече няма място за други жени.

Двамата се женят на 19 юни 2005 г. в църквата Санта Мария, близо до Колизеума, а сватбата им се предава пряко по телевизията.

Седмици преди тържеството възникват два проблема. Илари разбира, че е бременна и трябва да преправя роклята си, а моделът Флавия Венто заявява, че наскоро е правила секс с Франческо.

Естествено, той отрича. Казва, че я е виждал всичко на всичко два пъти, като и двата пъти са били в голяма компания, а не сами. Илари се доверява на любимия си и отхвърля слуховете.  

Но историята не свършва дотук. Няколко дни по-късно Вито Скала, треньорът по физическа подготовка на Тоти и един от най-добрите му приятели, получава обаждане от папарака Фабрицио Корона.

Той твърди, че има компрометираща снимка и иска 50 хил. евро, за да не я даде на жълтите издания.

Вито обсъжда ситуацията с брата на Тоти Рикардо и плащат парите. Франческо настоява, че не е знаел за това и че не би дал парите, тъй като не е имал какво да крие.

Корона и Блази се засякоха в риалитито „Биг Брадър VIP“ през 2018 г., а вероятно можете да се досетите какви реплики си размениха.

Най-вероятно папаракът не е разполагал с нищо и е изкарал лесни пари на гърба на звездата, но това вече няма значение. Важното е, че връзката на Тоти и Блази тогава продължи.

Но и преди любовта им е стигала до своите критични моменти.

Сега Франческо казва, че се срамува от това, но преди сватбата ѝ поставил ултиматум да напусне телевизията. „Споровете със съвременните жени винаги се печелят от тях. Илари е много по-сериозна от мен и понякога се държи така сякаш ми е по-голям брат. Животът показа, че тя е била права. Завръщането в Рим беше достатъчно телевизионната ѝ кариера да продължи успешно и да не влияе на семейния ни живот“, пише Тоти в автобиографията си.

„Мисля, че той ме ревнуваше заради работата – смята пък Блази. – Но веднага му изясних какви са приоритетите ми и той се съгласи.“

Принца на Рим обаче нямало как да се съгласи, когато Илари взела домашен любимец, без да се посъветва с него. Котка.

„Избеснях. Тя купи „сфинкс“ без козина и я кръсти Дона Паола. Почти се разведохме. Илари искаше котка на всяка цена, но аз бях непреклонен, че не искам. В един момент я домъкна вкъщи. Но така е… В крайна сметка всички решения в това семейство се взимат от нея. Не си говорихме няколко дни, но постепенно аз също се влюбих в котката.“

Властната телевизионна водеща повлия и на кариерата на Франческо.

През 2005 г. той бе силно желан от Реал Мадрид и вероятно бе склонен да тръгне към „Бернабеу“. „Илари ме убеждаваше, че там, едва ли не, няма какво да се яде и че самият аз не искам този трансфер. Иначе била склонна да се преместим“, с чувство за хумор разказва Тоти. И със сигурност от проверката на времето е наясно, че е била права. Както почти винаги във връзката им.

„Знаете ли какво – понякога да си съпругата на Франческо Тоти е унизително – каза Илари Блази преди година-две. – Когато сме заедно, всички обръщат внимание само на него. Дори и мъжете.“ Сигурно ѝ е било тежко, няма как. Днес Илари вече не е до Франческо, писна ѝ да свири втора цигулка, но до края на живота си ще носи етикета „бившата на Тоти“.

Какво да се прави? Такъв е животът. „До Тоти би бледнял и папата“, обичат да казват тифозите на Рома.

 
 
Коментарите са изключени за Спортни хроники: До Тоти би бледнял и папата, а след 20 г. в сянка властната Илари не иска повече да е „втора цигулка“ 

Повече информация Виж всички