shareit

Заради жени пенис-растението ще свърши всеки момент

| от |

Неговото име е Nepenthes bokorensis и ще го откриете на територията на Камбоджа и по-точно в планината Бокор. Най-често вирее на юг, където климатът е подходящ. Може би е странно, че това растение е описано за първи път през 2009 г., макар да е известно на света от началото на XX век. Един от първите представени хербарии е на френския колекционер Ц. Джефри. Датата е 14 януари 1904 г. Французите имат афинитет към растенията, особено ако са с малко по-странни форми. Нека не забравяме и какво точно се пази от Наполеон.

Както се досещате, проблемите за камбоджанци започват някъде през 2007 г. с пускането на снимки на Nepenthes bokorensis. Споделени веднъж в мрежата, растението се превръща в хит и бързо започва да печели вниманието на аудиторията. Това растение обикновено вирее на височина до 7 метра, като се обвива по други растения или дървета. Стъблото му е почти 1 сантиметър дебело, а обикновено отворът на цветовете е до 3 сантиметра. На височина достига до 35 сантиметра и до 8 сантиметра на ширина.

И точно както имаме така наречената „Венерина клопка“, хранеща се с насекоми и предимно мухи, така и Nepenthes bokorensis има своето алтернативно име – пенис растението или пенис капан за мухи. Точно така, това е растение, което прилича на пенис. Именно неговата фигура привлича туристи, които с голямо удоволствие позират и трупат внимание на аудиторията. Проблемът обаче е, че благодарение на засиления туризъм, брането продължава с много висока скорост.

Веднъж скъсано Nepenthes bokorensis няма абсолютно никаква стойност, нито за парфюмерия, нито за цветове или производство на каквото и да било. Следователно най-често брането за позиране и забавни снимки – социалните мрежи са гладни винаги за зрелища, демонстрира колко лесно човек може да влияе и да помага за унищожаването на природата. Още по-лошата новина е, че някои туристи не правят разлика между това и Nepenthes holdenii, което е още по-рядко растение и в името на статистиката трябва да обясним, че същото е още по-застрашен вид.

Някои биолози са на мнение, че точно тези видове са станали популярни в социалните мрежи, като преди това интересът към тях е бил минимален. Камбоджанският журнал по национална история твърди, че в момента двете са в критичен стадий на изчезване и освен ако не се вземат мерки, скоро няма да има толкова екзотични капани за мухи.

Камбоджа взима мерки и започва да го засажда на секретни и трудно достъпни локации, за да е сигурно, че нито един човек няма да може да стигне лесно, за да направи някой друг пост в социалната мрежа. Ако някога попаднете на такова растение, макар и да е трудно, не забравяйте, че същите имат изключително сладък нектар в своята вазичка.

Не е препоръчително да се пие, все пак вътре може да има насекоми. Освен туристите, развитието на земеделието в Камбоджа също застрашава този специфичен вид, което води и до поставянето на забрани за строителство, разширяване на ферми и много други. Официално Камбоджа е обявила, че човек спокойно може да се снима с цветята, без да се налага да ги бере, това също ще предостави толкова необходимите последователи. Различни издания посочват, че и без хора, същото продължава да се бори за своето оцеляване.

Има и една друга подробност, ако се опитате да го гледате у дома, най-вероятно няма да усетите приятното ухание, което идва от дивата природа. Причината е, че тогава климатът е по-различен и ще имате уханието на разлагаща се плът. Учени като Роджър ван Вугт ще споделят, че един човек трябва да включи малко повече въображение, за да видим онова, което повечето хора виждат.

Добрата новина е, че почитателите могат да открият ферми в Европа, които развъждат точно такива за първи път от 25 години насам. Не е задължително да пътувате до Камбоджа, защото подобни растения могат да се открият и в Нидерландия. Ще откриете, че amorphophallus decus-silvae е със същите данни и дори задминава своите камбоджански родители. Поради различията в климата, въпросното растение с години не цъфти, преди да покаже своята пълна красота.

В последните няколко години ще открием, че все повече хора твърдят, че въпросните растения са изключителен афродизиак. Това не само не е вярно, но е и практически опасно, следователно не се препоръчва на човек да прибягва до толкова отчаяни мерки. Заложете на виагра или просто потърсете доктор.

 
 
Коментарите са изключени за Заради жени пенис-растението ще свърши всеки момент

Повече информация Виж всички