Извънземната аутопсия е добре направена измама

| от |

2019 година със сигурност ще остане в архивите с един от съвършените опити за влизането в легендарната зона 51 на американската армия. Въпреки огромното желание за щурмуване на базата, американската армия бързо охлади страстите, позиционирайки сериозно количество военни на всеки един вход.

Всичко започнало от една добра шега може да прерастне в годините само като потенциален фестивал. Почитателите на конспирации може да останат още по-разочаровани и поради още една причина – създателят на едно от най-провокативните видеа на аутопсията на извънземно най-накрая разкри истината. Г-н Спирос Меларис най-накрая разказа какво наистина е легендарното видео и как точно е било направено.

Малко след като местните жители близо до Розуел започнаха да говорят за падането на летяща чиния, започнаха да се раждат милионите конспирации. Почти 50 години след събитията от 1947 г. се появи и 17-минутно видео, в което се наблюдава добре направена аутопсия на „зеленото“ човече. Според автора Рей Сантили, това е секретна видео касета, която доказва всичко. Материалът бил взет от архивните материали на Елвис Пресли – не е ясно дали той точно се е интересувал от извънземни или не. И така още близо 20 години се смяташе, че извънземни има, но след доста време в мълчание, Рей и Спирос най-накрая разказват истината. Господата искали да направят скандална видео касета и трябвало да демонстрират вълнуващите качества на специалните ефекти. Ето защо Спирос един ден помолил своята приятелка, тогава живееща в Северен Лондон, да отстъпи мазето си за снимачна площадка.

През 2006 г. видеото се продава в повече от 33 страни и се смята за автентично, макар и никога да не е било. 56-годишният Спирос признава, че всичко е било безумно за изпълнение. И 17-минутният им труд е коствал повече от седмица подготовка. Добрата новина е, че професионалното обурдване поне е било открито без много трудности, но всичко останало е било в ръцете на талантливите актьори. И резултатът от това творението е още по-интересен. В света се откриват достатъчно експерти, които твърдят, че това е истина и още толкова противници. През далечната 1995 г. Спирос е имал само 30 000 паунда бюджет, което никак не е малко. Негов приятел на име Джон Хъмфри трябва да направи скулптура на извънземното, а друг близък приятел играе войника, който пази учените.

Медицинската сестра пък е приятелката на Спирос, която прави обстойни проучвания, за да е сигурна, че всяко движение със скалпела ще бъде впечатляващо. Направени са две видеа, но първото не е достатъчно акуротно и затова е необходим още един опит. Именно той обикаля света. При втория опит обаче тялото не може да бъде запълнено добре и „хирурзите“ купуват агнешки бут, който да помогне допълнително за реализма. Агнешкото се обгаря на снимачната площадка, за да се добие онзи изгорен вид, от катастрофата. За отварянето на черепа са необходими три мозъка – два овчи и един свински, за да напълнят огромното пространство.

Имайки предвид факта, че никой не е искал да бъде съден, режисьорите решават да оставят и много доказателства, че всичко е измама. Един такъв е факта, че на кантара с антични аероглифи е написано „Видео“. Дори скулптурът участва при дисекцията на извънземното. След пускането на филма Спирос лети до Лос Анджелис, където трябва да открие някой, който да разпространи творението – интернет още не е бил толкова могъщ инструмент за пропаганда. Именно там се открива един човек, който плаща 10 000 паунда за закупуването на правата.

Това е единственият случай, в който всички печелят пари. През останалото време една американска телевизия държи правата и всички останали плащат на нея. Тук трябва да споменем и един много забавен факт. Спирос и неговите приятели никога не са вярвали в извънземни и практически не са сигурни, че изобщо нещо се е случило през 1947 г. близо до зона 51. На финалът обаче има още една забавна история – господата така или иначе не са могли да обедят всички, че това е измама и до днес още има хора, които вярват в истината и смятат, че авторите са специално намерени, за да премахнат съмненията.

 
 
Коментарите са изключени за Извънземната аутопсия е добре направена измама

Повече информация Виж всички