shareit

Английско село си избра нов кмет – пони, което обича да пие Гинес

| от |

Кокингтън е старомодно, идилично английско селце, пълно с вили и калдъръмени улици. То обаче наскоро влезе в историята, когато назначи малко шетландско пони на име Патрик за кмет на града.

Както съобщава списание Food & Wine , собственикът на Патрик, Кърк Петракис, започва да развежда животното из града и в местната кръчма, The Drum Inn, в началото на пандемията, за да аклиматизира понито към общуване с хора. Причината? Патрик е терапевтично пони и от пристигането си в Кокингтън преди 2 години то посещава болници, отделения за психично здраве, групи за възстановяване и училища.

Патрик става толкова обичан от жителите на селото, че те запазват специално място за него в The Drum Inn, където е известно, че понякога се наслаждава на бира Гинес заедно с редовния си морков.

The Mail съобщава за първите посещения на Патрик в кръчмата през 2020 г., като Кърк казва на медията, че ежедневните посещения в локала са „голямата дневна радост“ за шетландското пони.

„Това не е особено обичайна гледка в местния ви локал“, казва той. „Mалко забавление за всички посетители, а и Патрик също ги харесва. Хората искат да дойдат и да го гушкат, да го галят. Някои от гостите обаче в първия момент не могат да повярват и се чудят дали бирата им не твърде силна.“

За загрижените: Според ветеринарите глътка алкохол от време на време не се счита за опасна за конете, които всъщност приемат ферментирали продукти от „хилядолетия“.

Посещенията на кръчмата изстрелват понито до седмото небе на местната слава и селцето организира втори рожден ден за него в The Drum Inn на Деня на Свети Патрик през 2020 г. Сега Патрик вече е толкова важен за местните, че те решават да го назначат за свой кмет .

Предишният кмет на Кокингтън почива през 2019 г. и тъй като позицията все още не е заета, Петракис решава да направи петиция в Change.org, за да предложи титлата на любимото пони. Стопанинът признава, че започва петицията малко насмешливо, но след стотици събрани подписи в подкрепа на понито Патрик, то наистина става кмет.

„Хората казват, че Патрик ще се справи по-добре от кмета на Лондон“, казва Петракис пред Express. „Той ще мине и ще се види с всеки, докато има истински политици, които или спорят с вас, или ви лъжат в очите, или двете. Общността се нуждае от нещо хубаво и някои, с когото можете да се свържете.“

Може ли едно пони наистина да върши по-добра работа на обществения пост от човек? Селяните от Кокингтън със сигурност мислят така. За тях Патрик е любящ и лоялен член на общността им.

Патрик вече е помогнал за събирането на пари за Украйна и средства за два дефибрилатора в Кокингтън, но щедрите му дела не спират дотук.

Петракис сподели историята на животинката, която посещава жена, която се бори за психичното си здраве; нейните нива на тревожност са толкова осакатяващи, че тя се страхува да напусне дома си напълно на фона на активната тогава пандемия.

„Тя обаче се разходи из селото с Патрик и това наистина й помогна“, казва Петракис. „Сега семейството й казва, че тя излиза и отново живее живота си – и това е заради Патрик. Нейната история ме взривява, наистина.“

Освен това, казва той, в днешно време има явна липса на доверие между хората – особено когато става дума за политици. В този смисъл Патрик е най-добрият кандидат, който местните могат да изберат.

Всъщност церемонията по полагането на кметска клетва на Патрик е посетена от обществени личности, включително местните съветници Андрю Баранд и Хейзъл Фостър и члена на парламента Кевин Фостър. На церемонията на понито му е връчена светеща кметска верига, а стопанинът му описва събитието като „наистина прекрасен повод“.

Баранд, съветник на район Кокингтън и Челстън, смята, че влиянието на животното върху общността е толкова голямо, че не вижда никаква причина да не получи кметския пост. „Патрик е невероятен“, казва той. „Всички обичат Патрик, тъй като с него е много лесно да се общува, особено децата и пенсионерите тук.“

„Всеки говори за психично здраве в момента и той помага с това. Той е страхотен малък пич.“

Трябва да се отбележи, че докато на церемонията на Патрик присъстваха местни политици, неговата кметска титла е само символична. С други думи, Патрик няма да взема никакви политически решения за селото.

Все пак, въпреки че не можем да очакваме да видим Патрик да гласува за някакви политики, Петракис и съпругата му Хана публикуват редовни актуализации за ежедневните му дейности на неговия уебсайт и акаунти в социалните медии.

 
 
Коментарите са изключени за Английско село си избра нов кмет – пони, което обича да пие Гинес

Повече информация Виж всички