shareit

Завръща ли се епидемията от полио – американците имат своите притеснения

| от |

Ваксините са опасни, в тях се съдържат нано чипове и графен, някакви други мистични материали и всичко това за контрол над душата, поддръжка на най-различни нежелани ефекти, болести и други. Ако сте стигнали до тези редове, то се надяваме, че хващате иронията.

Нищо от посоченото не е вярно, но въпреки това ще се открият достатъчно интелигентни хора, които никога не са чували за изследване на лекарство, неговият процес, както и комплексната технология. да, тези редове се пишат от човек, който е преминал пълния курс на ваксинация и все още не улавя възможно най-високата скорост за пренос на мобилни данни. Следователно говорим за измама или дефектен чип, който не е бил акредитиран от Бил Гейтс.

Добрата новина е, че бавно и сигурно ще видим края на тази пандемия, но докато коронавируса ще отшуми, започваме да наблюдаваме други болести като маймунската шарка. Сигурни сме, че никой не иска да се изправи срещу още един опасен вирус, но докато продължаваме да вярваме в легенди и да предпочитаме да се информираме от съмнителни източници във фейсбук, то със сигурност няма да имаме много голям ефект. И нека не забравяме, че добре забравените епидемии изобщо не са си тръгнали, а просто чакат своя момент.

Една такава е полиото и през 40-те и 50-те години на миналия век е отговорно за засягането на повече от 15 хиляди деца. Това е на годишна база, докато ваксината не идва през 1955 г. Благодарение на нея, общественото здраве се подобрява, а малко след това започва и ваксинирането на деца. Благодарение на добрата кампания и факта, че никой не е имал фейсбук, за да сподели как ще бъде отровен или убит – стига се до там, че Елвис Пресли ще се ваксинира в ефир, за да гарантира безопасност. В продължение на 30 години няма никакви следи от този вирус.

До юни 2022 г. с новината, че има висок брой на неваксинирани хора в Ню Йорк. Мъж на около 20 години е бил диагностициран с полиовирус. Един месец по-късно ще открием, че департамента в Ню Йорк ще улови следите и ще разбере какво наистина се случва. Проверката на други медицински центрове също потвърждава наличието на полиовирус. И най-лошото е, че говорим за онзи вирус, който е отговорен за парализа на хора. Открити са следи и в 3 други щата, включително и в град Ню Йорк.

На 9 септември 2022 г. е обявено извънредно положение, в което се препоръчва на хората да се ваксинират незабавно. Световната Здравна организация поставя Ню Йорк в местата, където е задължително да се притежава такава ваксина, особено след като там вирусът се разпространява.

Тук идва и по-важният въпрос, завръща ли се обратно в САЩ, както мнозина подозират и какви рискове се крият?

Властите са на мнение, че най-важното в този случай е да има потвърждение за поставена ваксина срещу този вирус. Всеки един човек в САЩ е ваксиниран, освен ако не е отказал по някаква причина. Онези хора, които не са ваксинирани, е необходимо да го направят, а онези, които имат съмнения, могат спокойно да прегледат медицинския картон или да се ваксинират отново, ако липсват данни.

Проблемът е, че мнозина подценяват това заболяване и не могат да разберат какво наистина се очаква. Полиовирусът е изключително заразен. Разпространява се от човек на човек чрез изпражнения и въздушно-капков път. Повечето хора нямат никакви симптоми, което го прави още по-опасен. Мнозина ще го отчетат като лек грип, могат да вдигнат температура, да страдат от диария и стомах, както и болки по тялото. Истината е, че много малко хора могат да осъзнаят, че нещо не е наред.

1 на 200 човека и 1 на 1000 човека може да бъде инфектиран и да развие паралитичната версия на тази болест. Неговата сила е толкова свирепа, че може да доведе до частично парализиране, както и сърдечни проблеми, водещи до фатален край. Според лекарите, хората с ваксина могат да бъдат спокойни, защото практически нямат почти никакви шансове да се разболеят от едната или другата версия на това заболяване.

Въпреки всички опити за запознаване на жителите с ваксините, както и за демонстриране на успеха при децата, все още има хора в САЩ, които са на мнение, че това е отрова, която причинява аутизъм. И докато търсите автора на това твърдение – това е холивудска актриса, която през живота си не е докосвала учебник по биология.

Някога ще открием, че създателят на полио ваксината е бил номиниран за Нобелова награда по медицина, но вместо това се е превърнал в скандал, за да може друг да спечели много известност и да твърди точно обратното. На фона на всичко това откриваме и циркулиращ и заобикалящ ваксините полиовирус, който обаче се смята за изключително рядък, поне на този етап.

Поразява предимно хората, които са с ниска имунна система, а спрямо тези факти ще открием, че не е трудно да видим следващият по-сериозен бич. Поне такива варианти се откриват в Ню Йорк, особено след като учените спокойно могат да взимат проби от отпадните води. И всичко може да бъде избегнато, стига човек просто да използва медицината, а не фейсбук.

При неваксинираните се наблюдава точно обратното – вирусът скача от един човек на друг и след около 12-18 месеца може да мутира в по-различна версия и да доведе до парализа. Тогава вече ще е късно за всякакви интервенции и всички твърдения в социалните мрежи няма да могат да излекуват никого.

Според властите в Ню Йорк, човекът от Рокланд Каунти е бил заразен, след като се е срещал с друг от чужбина, който е пренесал вируса. Една година по-късно вече е парализиран.

Според здравните служби в САЩ, повечето възрастни хора са ваксинирани още от деца, следователно имат защитата от полио, но последните няколко поколения предпочитат да заложат на факири и шарлатани, но не и да използват науката. В резултат на това е възможно да станем свидетели на следващата по-сериозна пандемия. Полио ваксината е част от нормалния ваксинационен картон на всяко дете в САЩ, но благодарение на анти-ваксинационните кампании, можем да открием, че имаме всички предпоставки за подобно заболяване.

Докато си мислите, че това е някаква игра, нека не забравяме, че Франклин Рузвелт се разболява от полио през 1921 г. и на 39 г. възраст вече е инвалид и се движи чрез инвалиден стол. Като американски президент, неговата основна задача е да намери решение на тази напаст, като насочва всички сили за изобретяването на ваксина.

През 1954 г. или около 9 години след неговата смърт, Джонас Салк ще открие ваксина и е на път да сложи край на пандемията. Той предоставя своето откритие напълно безплатно на целия свят. Успехът е толкова голям, че този вирус е на път да изчезне, поне до средата на 90-те години, когато се повежда една негативна кампания срещу него.

Ако се чудите, дори децата на Салк са ваксинирани с неговата ваксина, най-вероятно и вие също.

 
 
Коментарите са изключени за Завръща ли се епидемията от полио – американците имат своите притеснения

Повече информация Виж всички