shareit

Защо дъщерята на Сам Елиът намушка майка си с ножицашест пъти

| от |

Клио Роуз Елиът води очарователен живот. Дъщерята на актьорите Сам Елиът и Катрин Рос, тя е израства в светлината на прожекторите на Холивуд.

Елиът може лесно да последва стъпките на известните си родители благодарение на връзките си в бранша, добрия си външен вид и неоспоримия си музикален талант. Но на 26-годишна възраст тя намушква майка си в ръката с ножица в пристъп на ярост.

В резултат Рос подава документи за ограничителна заповед срещу дъщеря си и за момент изглежда, че действията на Елиът ще разкъсат сплотеното семейство. През следващите годините обаче майката и дъщерята се появяват заедно на червения килим на редица събития.

Въпреки че Рос може би е простила на Елиът за инцидента, някога обещаващата музикална кариера на младия модел и певица така и не се възстановяват напълно.

Katharine Rosse in "Games" (1967)

Рос в „Games“, 1967 г.

Ранният живот на Клео Роуз Елиът

Сам Елиът и Катрин Рос за първи път работят заедно на снимачната площадка на „Butch Cassidy and the Sundance Kid“ през 1969 г., въпреки че не се срещат официално до 1978 г., когато си партнират във филма „The Legacy“.

Рос е първата съпруга на Елиът, но самата тя се е омъжвала четири пъти. Двойката се взема през май 1984 г., само четири кратки месеца преди дъщеря им Клео Роуз Елиът да се роди в Малибу, Калифорния на 17 септември 1984 г.

Според Malibu Times, Елиът решава да следва по-музикален път от родителите си. Тя се научава да свири на флейта и китара като дете, въпреки че винаги е предпочитала да пее.

Клео завършва гимназия Колин Макюън в родния си град, след което продължава да учи музика в продължение на четири години в актьорско студио Джоан Барън/Д. У. Браун в Санта Моника, Калифорния.

Докато посещава студиото, тя изнася кратък концерт в риалити шоуто „Sexy Hair“ и също работи като модел, за да си плаща сметките. След това продължава да учи класическа опера при плодливата певица и автор на песни Чарити Чапман.

През 2008 г. Елиът издава дебютния си албум No More Lies, който става полукомерсиален хит. Въпреки че творческият й опит е в италианската опера, музикалните влияния на Елиът са много по-хард рок по природа. Тя казва, че предпочита музиката на Guns N’ Roses и Led Zeppelin пред репертоара на Верди.

„Единственият начин, по който знам да пиша музика, е направо от сърцето си“, казва тя пред Malibu Times през 2008 г. „Песните в „No More Lies“ са за любов, разбира се. Да намериш любовта и да я загубиш. Но не става дума за някой конкретен човек.“ Тя също така казва пред изданието, че планира да си поеме дъх след албума и да прекара време с домашните си любимци, преди да пусне още музика.

За съжаление следващият път, когато Клио Роуз Елиът влиза в заглавията, е по категорично немузикална причина.

Katharine Ross 1967 photo with cat

Катрин Рос, 1967 г.

Защо дъщерята на Катрин Рос я намушка шест пъти с ножица?

През 1992 г. профил на Катрин Рос в списание People споменава колко много й харесва да прекарва време със съпруга си и 7-годишната си дъщеря. Но това се променя, когато Елиът пораства.

В изявление пред Върховния съд на окръг Лос Анджелис Рос казва: „Клео ме малтретира вербално и емоционално дори още като малко момиче. Но стана все по-агресивна на 12 или 13 години.“

Според People тези насилствени наклонности стигат своя връх на 2 март 2011 г. В този ден Елиът губи нервите си и казва на майка си: „Искам да те убия“, след което рита вратата на кухненския шкаф.

След това тя започна да преследва Рос из къщата.

Когато Рос се опита да се обади в полицията, Елиът преряза телефонната жица с ножици и я заплашва, че ще й извади очите.

В последствие Елиът използва същите ножици, за да намушка Рос в ръката шест пъти. Когато майката подава молба за ограничителна заповед, тя казва пред съда, че Елиът е „прилага достатъчно сила, за да пробие кожата ми през ризата и да ми остави белези, които все още са видими.“

Но защо дъщерята на Катрин я намушква? Обстоятелствата около инцидента не са ясни; и до днес никой не може да каже със сигурност какво е провокирало избухването или да потвърди думите на Рос за дълголетната агресията на Елиът, или пък ужасяващия характер на нейните наранявания.

Независимо от това, на 8 март 2011 г. на Клио Роуз Елиът е наредено да стои на минимум 91 метра (100 ярда) от Рос и нейния дом, кола и работно място, докато изслушване по-късно същия месец не въведе ограничителната заповед в пълна сила.

Това също означава, че Елиът трябва да се изнесе от дома им в Малибу – в заповедта се посочва, че полицията трябва да я придружи до имота, за да прибере вещите си.

Но когато нито Елиът, нито Рос се явиха на изслушването, насрочено за 30 март 2011 г., ограничителната заповед отпада. Малко след това Рос казва, че тя и Клио работят върху връзката си.

Клио след инцидента

Над 10 години след като Елиът намушква майка си, за нея се появяват малко новини в пресата и тя почти изчезва от очите на обществеността. Дори страницата й в Instagram е заключена.

Въпреки това тя се появява на червения килим със семейството си, включително когато баща й е номиниран за Оскар за ролята си в „A Star is Born“ през 2018 г.

Връзката с майка й изглежда се е подобрила значително. Дуото дори дава интервю заедно за Indie Entertainment News Magazine през 2017 г., когато Рос и съпругът й Сам Елиът участват заедно в „The Hero“.

Тогава Клио възкликва за родителите си: „И двамата са толкова талантливи и това просто ме кара да се гордея с тях.“

И така, защо дъщерята на Катрин Рос я намушква? Може никога да не разберем цялата истина зад инцидента, но изглежда, че семейството остава толкова близко, както винаги, въпреки белезите.

 
 
Коментарите са изключени за Защо дъщерята на Сам Елиът намушка майка си с ножицашест пъти

Повече информация Виж всички