shareit

Джон Кенди и страхът да последва стъпките на баща си

| от |

Едва ли има човек, който някога да не е гледал комедия на един от най-симпатичните хора пред камерата. Джон Кенди е един от актьорите, които с огромна любов могат да разпалят доброто настроение и най-често около Коледа ставаме свидетели на някои от класическите му филми, но докато ние се наслаждаваме на доброто настроение, Джон преживява една по-сериозна трагедия, която в този случай никой дори не подозира, че съществува. Актьорът живее абсолютен страх, особено след като баща му умира около 38 години по-рано от сърдечен удар.

Тази диагноза го преследва цял живот и в един момент Кенди вече е сигурен, че ще последва същата съдба и дори още по-лоша, ако трябва да вярваме на собствените му думи. Мнозина вярват, че всичко е песен в живота на актьора, все пак той носи толкова радост, че е просто невъзможно да съществуват проблеми около самия него. Освен това може да се забележи винаги на някои от най-сериозните благотворителни акции, той е водещ, той е отдаден на доброто и като цяло носи особената си визия на един от най-добрите актьори, при това спокойно може да води дуели с лица като Джим Кери.

gettyimages-168593060-594x594

Единственият проблем е, че понякога демоните вътре в нас могат да вземат превес и да ни контролират. Джон има един особен порок – пуши по кутия цигари на ден, след това не спира да мисли нови диети, с които да отслабне, а след като страховете стават още по-сериозни, накрая дори залага на кокаин. Въпреки всички слабости, Кенди се оказва изключително добър родител и неговите деца не спират да го боготворят като един много добър баща. Актьорът никога не е мечтал да бъде просто комик, неговата надежда е била насочена към спорта и конкретно към американския футбол, но за жалост една контузия го откъсва от тази мечта.

След това следва и още един сериозен удар, баща му умира на 35-годишна възраст. Смехът дава пристан от сериозните беди. Първо влиза в една импровизирана група в Торонто, а след това е поканен в Чикаго. Писането на шеги и малко по-различният хумор му позволява да се превърне в един от търсените и желаните комици. През 80-те години на миналия век, Джони е официално издирвания персонаж за някои от най-добрите комедии и при това не трябва да забравяме, че в това време конкуренцията е особено люта. Неговата слава се изстрелва в космоса, а с нея идват и по-сериозните приходи, а те от своя страна най-накрая водят до добре познатите изненади – насочени изцяло към пороците. Ако има нещо, от което човекът не успява да избяга, това е подозрението, че ще умре точно като баща си.

И през 1994 г. Джон Кенди умира, докато снима филм в Мексико. Оставя две деца и колеги да скърбят след него, както и редица филми, които най-често се прожектират по Коледа. Изненадата наистина е жестока, както за Холивуд, така и за почитателите, но каква е тайната. Актьорът се ражда през 1950 г. в Онтарио, Канада. Неговите родители са работници и след като баща му умира внезапно от сърдечен удар, докато е само на 5 години, Джон започва да вярва, че най-вероятно е изложен на абсолютно същият риск. Лекарите твърдят, че отчасти е помогнало много и неговото наднормено тегло, но то е само част от картинката.

gettyimages-502871185-594x594

Отчаян от факта, че ще умре рано, Кенди започва да спортува и футболът се оказва негова основна сила. Когато комедията чука на вратата, той вече се опитва да учи журналистика. През 1972 г. е приет в комедийна трупа и започва да работи в Торонто. Можем дори да си спомним, че присъства във филми като „Сам вкъщи“. Неговите приятели ще признаят, че многократно започва диета, отива в залата и в последствие отново може да се види с цигара в уста, както и с пакетче бял прах. Най-лошото е, че кокаинът изиграва още по-лоша шега, той засилва фобията, че над Джон виси Дамоклиев меч, който във всеки един момент ще падне и точно това го обезкуражава да продължава напред. Според мнозина цялото семейство имало сърдечни проблеми, както и наднормено тегло. По това време хора като Бил Мъри ще признаят, че Джони е бил страстен почитател на кокаина, а вратата е отворена именно от колегите. Когато Джон Белуши умира от свръхдоза, Кенди за кратко се отказва от това забавление и отново влиза в правия път. Цигарите обаче не спират, както и вредната храна.

Когато нищо не работи, паниката и безсънието се завръщат, а единствено те могат да отворят обратно вратата за наркотиците. И ако това не е добрата новина, още по-лошата е, че актьорът успява да стигне до Мексико за снимането на филм, а там наркотиците се срещат по-лесно и от текилата. За жалост падението ще бъде забелязано на сцената, актьорът се предава бързо пред погледните на няколко души, усещайки как сърцето му не може да издържи на напрежението.

На 4 март 1994 г. 43-годишният актьор се връща в хотела си, след като приключва снимките на филма, всичко е минало прекрасно и според самия Джония, днес е дал най-доброто от себе си. Дори смята да го отпразнува, готвейки вечеря на своите колеги по-късно. Мнозина забелязват как актьорът практически не се чувства добре и изглежда твърде изморен, забавен, но изморен. След края на празничната вечеря, актьорът се прибира в стаята си, ляга да спи и никога не се събужда. Джон Кенди умира в съня си и както винаги е очаквал, сърцето му просто не издържа на напрежението. На 31 октомври Торонто официално празнува ден на комика, за да може един от най-добрите актьори да получат максималната си възможност и да се насладят на големите радости от живота.

 
 
Коментарите са изключени за Джон Кенди и страхът да последва стъпките на баща си

Повече информация Виж всички