shareit

Аму Хаджи – мъжът, който не се е къпал от 50-те години на миналия век

| от |

Той е известен в интернет като най-мръсния човек на света. Но за Аму Хаджи от Дейга, Иран, тази слава не е нещо лошо.

За протокола – Хаджи, който е на 87 години, не се е къпал от почти седем десетилетия.

Трудно е обаче да се определи точната причина. Според Times Now News някои местни смятат, че той се страхува от водата. Други казват, че просто вярва, че чистотата носи болести, и избягва да се чисти, за да постигне по-здравословен начин на живот.

Но почти всички смятат, че Хаджи е претърпял някаква психическа травма на млади години, която го кара да търси живот в изолация. ZME Science съобщава, че като млад той се влюбва в жена, която обаче не откликва на интереса му.

Каквато и да е истинската причина за неговата нечистоплътност, тя изглежда устройва Хаджи – както и безбройните му други странности, които много от нас биха намерили за напълно отвратителни.

Ялтинский зоопарк 079

Бодливо свинче

Диета за свиване на стомаха

Твърди се, че Аму Хаджи се прехранва на диета, която до голяма степен се състои от животни, убити на пътя. Твърди, че любимата му храна е разваленото месо от бодливо свинче.

Не че той няма достъп до прясна храна – просто искрено не я харесва. Твърди се още, че Хаджи се разстройва, когато селяните се опитват да му донесат домашно приготвени ястия и чиста вода.

Но въпреки че отхвърля прясната вода, той все пак остава хидратиран като пие по 3 литра течности всеки ден: той събира вода от локви и я отпива от ръждясала тенекия.

Когато не яде и не пие, Хаджи се наслаждава на любимите си забавления – например, пушене на животински изпражнения от лулата си. Когато наоколо няма тор, той се задоволява и с тютюневи цигари и е известно, че пуши до 5 от тях едновременно.

Въпреки че Хаджи от време на време получава подаръци от храна и цигари от местните жители, той предпочита да страни от обществото като живее извън малкото село Дейга, където любимото му място за спане е дупка в земята.

Преди няколко години група приятелски настроени граждани му построяват открита тухлена колиба, в която да спи, когато навън е мокро или студено. В допълнение към нея, той успява да се стопли през по-хладните месеци, като носи стара военна каска и наслоява няколкото парцаливи дрехи, които притежава.

Аму Хаджи може и да не се къпе, но все пак го е грижа как изглежда. Той подстригва косата и брадата си, като ги изгаря до желаната дължина с огън, и използва захвърлени до пътя огледала на коли, за да проверява от време на време външния си вид.

Но въпреки че явно му харесва да живее в изолация, той понякога изглежда самотен. Хаджи има някои разбираеми проблеми, когато става въпрос за срещи с хора, но според информацията той е изразявал желание да си намери съпруга.

Според LADbible хобитата на Хаджи включват да е в крак с политиката и да обсъжда войните, за които има най-много познания – Френската и Руската революции. Местният губернатор дори казва, че с него е приятно да се разговаря въпреки външния му вид и той осъжда нарушителите, които вербално нагрубяват или хвърлят камъни по отшелника.

Хаджи обаче изглежда е свикнал с тормоза, тъй като се сблъсква с него от близо 70 години.

Изненадващо доброто здраве на Аму

За човек, който не се е къпал от 50-те години на миналия век, Аму Хаджи е изненадващо здрав. Местните лекари, които са му направили тестове, са изумени как 88-годишния мъж може да поддържа нехигиеничния си начин на живот.

Според PopCrush, доцент по паразитология от училището по обществено здраве в Техеран на име д-р Голамреза Моулави веднъж провежда някои теста върху Хаджи, за да определи дали има някакви заболявания, които трябва да бъдат лекувани.

След тестване за всичко – от хепатит до СПИН, Моулави заключава, че Аму е всъщност в много добро здраве: той има само едно заболяване – трихинелоза, което е паразитна инфекция, причинена от ядене на сурово или недостатъчно обработено месо. Но като цяло изглежда не проявява никакви животозастрашаващи симптоми.

Д-р Моулави също отбеляза, че Хаджи вероятно има доста здрава имунна система след почти седем десетилетия без баня.

В края на краищата може би има какво да научим от най-мръсният човек на света…

 
 
Коментарите са изключени за Аму Хаджи – мъжът, който не се е къпал от 50-те години на миналия век

Повече информация Виж всички