shareit

Жена се събра с родителите си половин век след като беше отвлечена

| от |

Преди 51 години 22-месечната Мелиса Хайсмит е отвлечена от дома си във Форт Уърт, Тексас от новата си детегледачка. Сега обаче, благодарение на ДНК тест, тя най-накрая се събира със семейството си – след цели 5 десетилетия.

„За мен това е поразително и невероятно“, казва Шарън Хайсмит, по-малката сестра на Мелиса, според Fort-Worth Star-Telegram. „Работихме с правоприлагащите органи и се опитахме да проведем собствени частни семейни разследвания. В продължение на десетилетия родителите ми тръгваха по различни следи като сами наемаха лаборатории и изследователи. Но в крайна сметка ДНК тестове, които са широко достъпни за всеки, ни помогнаха да намерим изгубения си любим човек.“

Както съобщава Fort-Worth Star-Telegram, бащата на Мелиса, Джефри, е изпратил своята ДНК на генеалогичната компания 23andMe – която установява, че Джефри има трима внуци, родени от жена на име Мелани Браун. Когато семейство Хайсмит научават, че Браун има и същият белег по рождение като Мелиса, според ABC News 4, те моментално разбират, че са намерили изгубеното си дете.

„Те ми казаха „Татко, тя е жива“ и аз се разплаках веднага“, казва Джефри пред CBS News. „След 51 години това е толкова емоционален момент.“

WE FOUND MELISSA!!!/Facebook

Мелиса Хайсмит изчезва през 1971 г., след като майка й Атла Апантенк наема нова детегледачка. Апантенк, която наскоро се бе разделила с бащата на Мелиса, трябва да ходи на работа, като сервитьорка във Форт Уърт, и затова пуска обява в местния вестник за детегледачка. Така с нея се свързва жена, която обещава да дойде в ресторанта за интервю… но така и не се появява в уречения час.

По-късно обаче жената се обажда на Апантенк отново и повтаря интереса си към работата, твърдейки, че има голям двор и се грижи за много други деца. Атла я наема и се съгласява да й позволи да вземе 22-месечната Мелиса от съквартиранта й, докато е на смяна.

Но детегледачката изчезва с бебето. И семейство Хайсмит започва 5-десетилетно издирване, за да върне Мелиса у дома.

„Майка ми направи всичко възможно с ограничените ресурси, които имаше“, казва Шарън Хайсмит. „Тя не можеше да рискува да бъде уволнена от работа – така че се довери на човек, който казва, че ще се погрижи за детето й. В продължение на 50 години майка ми живееше с чувството за вина, че е загубила Мелиса.“ И добавя: „Много се радвам, че Мелиса сега се върна. Също така съм благодарна, че майка ми най-накрая може да почувства облекчение.“

Мелиса Хайсмит, вече на 53 години, се събра отново с родителите и роднините си през ноември 2022 г. – за първи път от 5 десетилетия.

„Това е поразително, но същевременно е най-прекрасното чувство на света“, казва самата тя. И разказваа как първоначално е решила, че това е измама, когато Джефри за първи път се свърза с нея през Facebook: „Баща ми ми изпрати съобщение във Facebook Messenger и ми каза: „Знаеш ли, търся дъщеря си от 51 години.“

Оттогава членовете на семейството на Мелиса не могат да сдържат пълната си радост, че тя се е върнала в живота им.

„Пихме кафе с нея в нощта на Деня на благодарността и когато я погледнах, просто разбрах, просто знаех“, казва брат й Джеф Хайсмит. Той добавя, че „не може да откъсне“ очи от нея, защото тя изглежда „точно като“ майка му.

От своя страна, майката на Мелиса все още е поразена от откриването й.

„Просто не можех да повярвам“, казва тя според CBS News. „Мислех, че никога повече няма да я видя.“

Засега не се знае много за похитителя на Мелиса. Fox News съобщава, че съквартирантът на Апантенк е казал на полицията, че жената е носила бели ръкавици, слънчеви очила и боне, въпреки че е бил горещ августовски ден. Мелиса обаче намеква, че нейният похитител я е отгледал, след като я краде през 1971 г.

„Човекът, който ме отгледа, попитах я: „Има ли нещо, което трябва да ми кажеш?“ и тогава тя потвърди, че знае, че съм изчезналото бебе и така цялата ситуация просто се потвърди“, обяснява тя пред CBS News.

Въпреки че историята все още се развива, Хайсмит е много щастлива, че се е събрала отново с биологичното си семейство. Тя дори планира да промени името си обратно от Мелани на Мелиса.

„Сърцето ми в момента е пълно и прелива от толкова много емоции“, казва тя пред CBS News. „Просто съм наистина, наистина щастлива.“

 
 
Коментарите са изключени за Жена се събра с родителите си половин век след като беше отвлечена

Повече информация Виж всички