shareit

Жена насъска пчели срещу полицията

| от |

По-рано този месец полицаите в Лонгмидоу, Масачузетс, се налага да изгонят наемател от къща, бивш дом на жена на име Рори Сюзън Уудс. За тяхна изненада обаче Рори, съвсем внезапно, се появява разгневена и ги напада – но не с думи или оръжия, а с рояци пчели, които е донесла в кошери с пикапа си.

Според CBS News Уудс спира до къщата в Лонгмидоу, докато полицаите се опитват да изгонят от нея сегашния наемател. Тя оставя кучето си в колата, отива отзад зад пикапа, където са кошерите с пчелите, и започна да ги разковава. Скоро стотици гневни пчели изпълват въздуха около къщата.

„Един колега се опита да я спре, но когато ядосаните пчели наизлизаха и се разпръснаха в целия район, той хукна да се крие“, казва в изявление шерифът на окръг Хампдън Никълъс Кочи, пред WCVB и добавя oще: „След това тя разби капака на един кошер и го обърна от багажника на пикапа, което изключително раздразни пчелите. Те нахлуха в къщата и ужилиха няколко полицаи и други невинни минувачи, които бяха наблизо.“

Докато полицията се оттегля, Уудс облича професионален костюм на пчелар и след това занася „кула от пчели“ до входната врата на къщата, за да се опита да спре полицаите.

Междувременно рояците продължават да атакуват всеки, който е достатъчно близо до тях. Според Washington Post няколко минувачи, както и трима полицаи и фотограф от офиса на шерифа, са били ужилени по лицата, ръцете и главите.

В крайна сметка двама полицаи успяват да свалят Уудс на земята и да я арестуват. Докато я водят до полицейската кола, все още облечена в пчеларския си костюм, един от тях й се скарва като отбеляза, че някои от служителите са алергични към пчели.

„О, алергичен ли си?“ твърди се, че му отговаря Уудс, според Washington Post. „Ами това е чудесно.“

Според CBS News Уудс е съдена по 4 обвинения за нападение и побой с опасно оръжие, 3 обвинения за нападение с опасно оръжие и 1 обвинение за хулиганство.

„Наложи се един от колегите ни да отиде до болницата, но за щастие беше добре. Или тя щеше да бъде изправена пред обвинения в непредумишлено убийство“, казва Кочи в изявление. „Подкрепям правото на хората да протестират мирно, но когато прекрачите линията и изложите моите служители и обществото на опасност, обещавам, че ще бъдете арестуван.“

Робърт Хофман, главен заместник на отдела за граждански процеси, казва пред Boston 25: „Никога през всичките ми години на ръководене на отдела за граждански процеси на шерифа на окръг Хампдън не съм виждал нещо подобно.“ И добавя: „Просто съм благодарен, че никой не е умрял, защото алергиите към пчелите са сериозни.“

Washington Post съобщава, че не е съвсем ясно дали Уудс познава настоящия-бивш обитател на къщата от 733 квадратни метра с пет спални и пет и половина бани , оценена на почти 1,3 милиона долара. Самата тя е изгонена от нея още през 2018 г. – изгонване, което обжалва.

Всъщност и Хофман, и Коки казват, че тя идва от другаде, за да протестира срещу работата им.

Хофман отбеляза поред Boston 25: „Надявам се, че занапред протестиращите ще преосмислят използването на такива крайни мерки, защото иначе ще бъдат обвинени и осъдени.“

След ареста й, Уудс е настанена в Регионалната женска изправителна институция в Западна Масачузетс. Washington Post съобщава, че тя е била арестувана и освободена същия ден, при условие че е обещала да се върне за изслушванията в бъдеще.

Съдбата на пчелите на Уудс е неизвестна. Отново Washington Post пише, че собственичката им е пледирала за невинна по всички обвинения и че не е публикувала никакви изявления по текущия си случай.

Повечето индивиди, ужилени от насекомо, изпитват само локални реакции – знаете, зачервяване и подуване. Изчислено е, че 5-10% от хората ще получат по-мащабна системна реакция, която може да включва симптоми, вариращи от копривна треска до хрипове и дори анафилаксия (фаталното задушаване, от което всички се страхуват). В Съединените щати приблизително 40 души умират всяка година от анафилаксия поради алергия към жилещи насекоми. Потенциално животозастрашаващи реакции възникват при 3% от възрастните и 0,4–0,8% от децата.

Мета-анализ от 2012 г. установява, че имунотерапията с отрова е ефективно профилактично лечение срещу алергични реакции при ухапване или ужилване от насекоми и значително подобрява качеството на живот на хората, засегнати от тежки алергии към насекоми.

 
 
Коментарите са изключени за Жена насъска пчели срещу полицията

Повече информация Виж всички