shareit

Убийството на бременната, 19-годишна Ерин Коруин

| от |

На 28 юни 2014 г. Ерин Коруин изчезва от дома си близо до националния парк Джошуа Трий в Калифорния. До този съдбовен ден в животът й, тя изглежда щастлива, поне отвън.

19-годишната девойка е бременна и наскоро се бе омъжила за любимия си от гимназията – Джон Коруин, награждаван морски пехотинец. Но под повърхността на привидно идиличния им живот се крие тайна – която в крайна сметка ще се окаже смъртоносна.

Бебето, което носи, не е от съпруга й, а от дългогодишния й таен любовник Кристофър Брандън Лий. И след като тя изчезва и тялото й е намерено на дъното на минна шахта седмица по-късно, Лий е този, който в крайна сметка поема отговорност за убийството.

Това е трагичната история на Ерин Коруин, младата жена, чиято тайна афера коства живота й.

Jumbo Rocks Campground in Joshua Tree National Park - 10

Пейзаж от парка Джошуа Трий

Щастливите години на Ерин Коруин преди тайната й афера

Ерин Хевилин е родена в Оук Ридж, Тенеси, и живее стереотипен, изцяло американски живот. Тя срещна бъдещия си съпруг Джон, когато е още в началното училище. Те започват да се срещат, когато Ерин е едва на 16 години и по много мил начин Джон иска разрешение от родителите й, преди официално да започнат да излизат.

През ноември 2012 г. двойката сключва брак, а по-малко от година по-късно, през септември 2013 г., Джон и Ерин (вече) Коруин се отправят към морската база в Туенинайн палмс, Калифорния, най-известна като дом на националния парк Джошуа Трий. Там двойката бързо се сприятелява с други военни двойки, включително Конър и Айслинг Малаки и Кристофър Брандън Лий и съпругата му Никол.

„Докато съпрузите им бяха на служба, Ерин, Айслинг и Никол си ходиха на гости за кафе, сладки и клюки“, пише Шана Хоган в книгата си „Тайните на съпругата на морски пехотинец“. „Когато Джон, Конър и Крис са у дома, двойките си правят барбекю или гледат филми и телевизионни предавания.“

Въпреки този привидно идиличен ритъм, не отнема много време преди нещата да се объркат ужасно за всички.

Ръчно изработена гарота (илюстративно изображение)

Аферата на Коруин и Кристофър

Подобно на много младоженци, Джон и Ерин Коруин често се карат за пари – обвиняват се един-друг в преразход и техните разногласия често завършваха с крясъци. Но когато Ерин забременява за първи път, споровете сякаш спират – поне докато не прави спонтанен аборт малко след като открива, че е бременна. Тъй като Джон не може да утеши съсипаната си съпруга, двойката започва да се отдалечава един от друг още повече.

Семейство Лий също преминава през собствени изпитания и премеждия. Докато Кристофър Лий на пръв поглед изглежда идеален кандидат за морската пехота, реалността е много по-различна.

„Поне веднъж той бе порицаван от командира си, че използва оръдията и ракетните установки като играчки. С течение на времето Крис си спечелва репутацията на спонтанен и безразсъден войник“, пише Хоган.

Ерин и Кристофър започват да прекарват повече време заедно далеч от останалата част от групата – и далеч от зорките очи на съответните им половинки. Не след дълго двамата започват афера и Ерин отново се оказва бременна – но този път бебето е на нейния любовник, а не на съпруга й.

В последния ден, в който някой щеше да я види жива, Джон Коруин си спомня краткия, но любящ разговор, който провеждат. „Тя се събуди, облече се и ме целуна за чао“, спомня си той. „Каза ми: „Хей, излизам. Обичам те.“ А аз й казах: „И аз те обичам“, след което се обърнах и легнах да спя.“

На 28 юни 2014 г. Ерин Коруин изчезва и никога повече не е видяна жива. Малко след това Кристофър Брандън Лий отвежда съпругата и дъщеря си в Аляска, където се предполага, че искат да живеят до края на живота си.

Първоначално майката на Ерин смята, че тя може би просто се е изгубила в необятния Националния парк Джошуа Трий – но бързо загърбва тази идеята, когато изоставената кола на дъщеря й е намерена извън парка седмица по-късно.

Отнема два месеца, за да бъде намерено тялото на жената, което в крайна сметка се оказва в изоставена шахта – удушена до смърт с ръчно изработена гарота. Въпреки че Ерин Коруин казва на приятелите и семейството си, че е бременна – и че Лий е бащата – тялото й е толкова силно разложено, че съдебните медици не могат да потвърдят бременността й.

Малко след като трупът й е открит, Кристофър е арестуван в Аляска през август 2014 г. Въпреки че първоначално не се признава за виновен за престъплението, той в крайна сметка потвърждава, че е убил бившата си любовница през август 2016 г., но настоява, че това е било, защото тя е тормозила дъщеря му – твърдение, което никога не е доказано.

„Взех решението да я убия“, казва той. „Бях контролиран от гнева си. Омразата, която изпитах в този ден, беше нещо, което никога повече не искам да изпитвам.“

През ноември 2016 г. Лий е признат за виновен за убийство от първа степен за смъртта на Ерин Коруин и е осъден на доживотен затвор без възможност за условно освобождаване. Лий обжалва делото си през 2018 г., но Върховният съд на Калифорния отхвърля обжалването категорично, цитирайки като мотив фалшивото твърдение на Лий за тормоз. Той е зад решетките и до днес.

 
 
Коментарите са изключени за Убийството на бременната, 19-годишна Ерин Коруин

Повече информация Виж всички