shareit

Тъмницата за мъчения на Ленърд Лейк все още пази своите тайни

| от |

В историята на престъпленията има един феномен и щастлива грешка, която често дава най-важните отговори на разследващите. Някога Джефри Дармър е заловен случайно пред дома си и толкова бързо иска да признае своите грехове, че полицията може да се почувства благословена. Подобна е историята на други двама върлуващи серийни убийци, тероризирали Сан Франциско в продължение на две години.

На 2 юни 1985 г. Чарлз Нг е заловен за кражба на менгеме от малка железария. Последвалият арест щял да приключи с обикновена глоба. Грешката била заплатена от друга странна птица в полицейското управление на име Ленърд Лейк. Платената глоба не успяла да свали подозрението и някои по-наблюдателни полицаи решили да разгледат малко по-сериозно битието и житието на господата. Рутинната проверка се превръща в сценарий за филм на ужасите.

Ленърд Лейк може да предизвика известна доза съжаление, докато не се разкрие пълния списък с престъпления. След като приключва участието си във Виетнамската война малко по-рано (през 1971 г.) и получава диагноза „Шизоидно растройство на личността“. Лекарите много по-късно ще потвърдят, че пациентът има история на заболяването преди войната, това просто е първият официален случай на документиране. В детските си години е спазвал дистанция от останалите деца, а какво да говорим за всички останали. Роденият през 1945 г. младеж е смятан за будно и светло момче, но понякога и адът гори доста ярко, за да примамва със своята светлина.

Първите трусове идват на 6-годишна възраст с раздялата на семейството. Ленърд отива да живее с баба си и именно там дава воля на изкривеното си и извратено съзнание. Младежът е заловен на езерото, правейки снимки на своите голи сестри. Баба му не го наказва, а и сигурно не е знаела какво точно да предприеме. Проблемът бавно и сигурно се задълбочавал и Ленърд започнал да режисира различни порно сценарии отново със сестрите си.

В един момент открива и нова страст – тормозът на животни. Основно забавление било пускането на мишки в киселина и обстойно наблюдение на разлагащата се плът. Липсата на наказание бавно и сигурно отворила вратата за по-тежки и виртуозни престъпления. През 1964 г. садистичната природа на Ленърд го отвежда до морската пехота. Службата във Виетнам продължила до известно време и точно там се къса последната връзка с реалността.

Завръщането в родината го изненадва още повече – нищо не е същото. Хипитата са навсякъде и Лейк бързо решава да се включи в движението. През 1975 г. дори успява да се ожени и да направи някакво крехко семейство. Съпругата му все пак се разочарова от страничното занимание за печелене на пари – участие в аматьорски порно филми. Следва развод и звярът е отново на свобода.

Втората съпруга е малко по-разкрепостена и разбира много добре забавленията на Ленърд. Двамата си пасват като характер и Балаз (съпругата) дори решава да участва във въпросните продукции. Впрочем това е бил момента за помирение и изпълнение на всички тъмни желания, които властвали в главата на психопата.

Следващите седмици са наситени с тонове хардкор преживявания, за които дамата никога няма да проговори. В един момент и това не било достатъчно. Горе-долу по това време започва да се говори и за потенциалната ядрена война. Ветеранът започва да се работи върху създаването на бункер, но хазяйнът отказал да финансира или да променя земята си, за да угоди на видимо странния си наемател.

Ленърд отново имал късмет, съпругата му разполагала с малка хижа в планината и точно там започнал строежа на бункера. Освещаването на укритието е станало от кума и брата на Лейк. Двамата доброволно влизат във въпросната килия (никой не знае защо) и посрещат смъртта си. През 1981 г. убиецът пуска нова обява във вестника за търсене на следваща жертва, но съдбата му дава съучастник. Чарлз Нг бил духовния брат на Лейк. Двамата имали почти идентичен път и споделяли еднакви интереси – ходили са във Виетнам, имат едно и също виждане за половите преживявания и освен това са имали и други странични занимания в областта на мъченията. Следва бързо настаняване и началото на 2-годишно клане.

Нещо интересно е, че всеки новопристигнал гост ще се раздели с живота си и своята идентичност. Според статистиката за периода от 1983 до 1985 г. са убити между 8 и 25 човека (официалната версия). Жертвите са предимно жени. Изродите искали да заселят отново планетата, когато атомните бомби започнат да падат. За беда нито една жена не можела да издържи на зловещите мъчения. В малкото пространство всеки получавал кофа и тоалетна хартия – други санитарни продукти не били необходими. След всяко убийство останките потъвали в различни химикали. По-здравите кости били заравяни в околността.

Съседите започнали да изчезват, понякога и деца правили грешния завой. Семейна двойка от квартала също се подвела и попаднала в клопката на лудите. На един от многото направени видео записи ще бъде документирано и тяхното убийство, но преди това ще има редица унижения, включително и няколко последователни изнасилвания пред погледа на завързания съпруг. Според картотеката само 6 от жените са успели да напуснат това място или са били освободени, но никога не повдигат обвинения, около 15 обаче не са намерени никога. При разпитите Чарлз Нг ще разкаже, че неговият добър приятел е споделял как някога е убивал жени с дрелка, но генерално сценариите напомняли за жестоки сниф филми.
В един момент дори полът нямал особено значение.


View this post on Instagram

Eps 127 Leonard Lake and Charles Ng #truecrime #leonardlake #charlesng #serialkillers #torture #robotsforeyespodcast #horror

A post shared by Robots For Eyes (@robotsforeyespodcast) on

Причината за залавянето е липсата на каквато и да е предпазливост. Чарлз звъни на своя приятел, който идва да заплати въпросното менгеме. На полицаите дава фалшива шофьорска книжка на Робин Стейпли – изчезнал преди няколко месеца. Следва обстойно наблюдение, а по-късно и арест. В колата на Ленърд е открит пистолет с домашно направен заглушител и около 20 килограма пресовани човешки кости. Във въпросната хижа се откриват още повече безумия като заровени човешки останки в големи бутилки от минерална вода.

Лични документи, кредитни карти и вещи на жертвите. До днес официално се говори за 25 човека, но истината е, че цифрата може да е много по-висока. Полицията открива и достатъчно добър архив за повдигането на обвинения. Ленърд обаче показал и здрав разум. В дрехите му имало добре скрити хапчета с цианид, които погълнал още в затвора. Неговият приятел не бил толкова интелигентен и е осъден на смърт. До днес продължава да е в затвора и да очаква изпълнението на присъдата.

 
 
Коментарите са изключени за Тъмницата за мъчения на Ленърд Лейк все още пази своите тайни

Повече информация Виж всички