shareit

Сектанският лидер, който разполагаше с 70 жени и цяла общност за контрол

| от |

Религията е един перфектен инструмент за контрол. Ще забележим, че някои от първите предписания за живота, както и нормите идват точно оттам. Европа променя своя облик благодарение на нея, откриваме, че някои от най-отдадените художници по време на ренесанса са правили своите шедьоври именно в името на Бог, както и още много други. Единственият проблем е, че миряните, заминаващи за новия свят, преувеличават доверието си в Бог, а след като контролът е изгубен, почти всеки човек започва да вярва в различни готически периоди, особено след като тогава гоненето на вещици се превръща в национален спорт, като до днес никой не може да гарантира колко точно са избитите невинни.

От друга страна не трябва да забравяме, че още много други са обвинявани във вампиризъм и редица гробове са разравяни за да бъдат извършени най-различни пречистващи ритуали. Проблемът е, че дори в модерно време ще открием достатъчно фалшиви месии, радващи се на огромна власт. Един особен случай е г-н Кейт Рамири, известен с това, че дълго време ръководи специален секс култ и компания за личностно развитие. Историята му не завършва толкова добре, но ако има човек, постигнал невероятни успехи в създаването на фалшива църква, това ще е Уорън Джефс. Използвайки религията, този фалшив гуру успява да постигне невероятни успехи в редица случаи, включително и в онзи специален момент, когато влиза в топ 10 на ФБР. Нека започнем от самото начало.

Уорън Джефс е роден през 1955 г. и се радва на добро семейство в Сакраменто, Калифорния. През 1986 г. е част от църквата Фундамелисти на Исус Христос и последните дни на светците, ръководена от баща му. През 2002 г. след смъртта на баща му, Джеф получава правото да я ръководи. Въпросната секта има интересни правила и позволява многоженството до степен, в която разумът вече напуска религията. Още от 80-те години на миналия век, всеки мъж има право да сключва брак с няколко жени. Впрочем, тази традиция продължава много по-назад в семейното дърво на Джеф.

Баща му Рулон разполага с около 50 съпруги и дузина деца, общият брой на които е някъде около 80 човека. Според предсказанията на църквата, Джеф е златното дете. В училище, специално пригодено за миряните на тази религия, особено след като всички са едно голямо семейство, Джеф остава запомнен като човек, който има много строг поглед за дисциплината и вниманието на аудиторията. Извън работата си, новият месия е активен и в църквата. Когато баща му поема контрол и се издига до нивото на едноличен лидер. Премахва своя консул и не позволява на никой друг да води църквата.

gettyimages-91656583-594x594

В края на 90-те години, Рулон се разболява и се налага да се оттегли, избирайки сина си като потенциален лидер. Джеф получава правото дори да води самата служба, докато баща му се влошава след удар. Когато баща му умира, първата задача е да заяви, че никой не докосва вдовиците, които никак не са малко, впрочем той самият ги взима за свои собствени, което трябва наистина да ни притеснява. Дълго време църквата лети под радара, докато през 2015 г. две от децата на лидера – Беки и Рой – не обвиняват баща си пред CNN, че ги е малтретирал, докато са били малки.

Неговите думи били, че след като има такава власт, може да прави всичко, а след тези показания, още двама души в голямото семейство споделят историята и напускат църквата. Голямото семейство, заедно с много други последователи, избира територия около Западен Тексас. Именно там златното дете показва истинския си характер и демонстрира злото в себе си. Изключва около 21 души през 2004 г., защото отказват да му се подчиняват. Той има право да избира облеклата, да определя живота на хората и да заявява кой трябва да се омъжва и кой не. Също така забранява телевизията и интернета на всеки човек. Проблемът е, че веднъж след като гони хората, те завеждат дело срещу него. Някои дори споделят, че ги е изнасилил. През 2005 г. властите в Аризона повдигат обвинения за сексуален тормоз и изнасилване на малолетен. Към това се добавят и две обвинения за изнасилване в Юта, както и в уреждането на брак между 14-годишна и 19-годишен – забранено във всеки американски щат. Започва издирване, при това на най-различни точки, които по един или друг начин са обвързани с църквата.

Никой не може да го открие и точно по тази причина е добавен в листа на ФБР като един от 10-те най-търсени хора в света. Заловен е в Лас Вегас през август 2006 г. с няколко мобилни телефона, около 50 000 долара в него и сак с перуки и слънчеви очила. През 2007 г. е изправен в Юта по обвинения за изнасилване. Адвокатите му печелят делото, но съдът го изпраща в Тексас. ФБР влиза в прословутото ранчо през 2008 г. Там попадат на най-различни доказателства, които са повече от достатъчни за повдигането на няколко присъди, включително уредените бракове между възрастни хора и малки деца. През 2011 г. лидерът отново е на съд, този път за два брака на момичета на 12 и 15 години.

gettyimages-76815300-594x594

Второто дори ражда дете. Някои от по-страшните доказателства идват директно от записките на Джеф. Като човек с навици, той обича да следи и записва всички действия на своите съпруги. Неговите дневници и аудио записи изобщо не са малко. Именно една от касетите на звучи по време на делото същата година. Жертвата е 12-годишно момиче, което пищи, докато е изнасилвано. В една от другите тетрадки на Джеф се открива и наличието на още един специален текст „Ако светът знаеше какво правя тук, най-вероятно щяха да ме обесят на най-високото дърво.“.

Джеф се защитава сам и демонстрира невероятно слаба защита. В съда чете мормонската книга, номерът не минава, след това решава да застане пред журито и да мълчи. На един много важен въпрос: колко точно съпруги има? Джеф заявява, че разполага с около 70 съпруги и една трета от тях са малолетни. На финалът, мъжът е осъден на доживотен затвор за многоженство, сексуалено нападение и още много други. Дори и в затвора не спира да демонстрира характер. Първо обявява гладна стачка, след това опитва да се самоубие. Дори и след като е в затвора, мъжът продължава да контролира своите последователи.

Там обаче започва да губи бавно и сигурно своето влияние и започват да валят още обвинения. През 2019 г. дори споделя, че е претърпял психично разстройство и не може да се изправи пред съда. Това обаче не пречи отново да бъде изправен на съд. От затвора дори пише книга, в която споделя съобщението на Исус Христос, свързана очевидно с неговото освобождаване. На този етап, продължава да бъде в затвора, а присъдите се добавят една след друга.

 
 
Коментарите са изключени за Сектанският лидер, който разполагаше с 70 жени и цяла общност за контрол

Повече информация Виж всички