Полет през руски прозорец – как приближените до Путин започнаха да се самоубиват един след друг

| от |

След стартирането на войната в Украйна, Владимир Путин беше посрещнат в най-противоречиви образи. От една страна се смяташе за освободител и обединител, от друга се превърна в терорист. Европа изрази своето мнение, но от всички видове санкции се очакваше, че именно олигарсите ще използват своята власт, за да приключат бързо въпросния конфликт. Това не само не се случи, но санкционираните бяха подложени на преследвания и още много сериозен натиск. Миналата година именно нидерландските медии започнаха да говорят за феномена „Смъртта на руски милиардери“.

Всичко това не може да ни изненада, но още по-странно, че покушенията, маскирани като нещастни случаи, започнаха да се проявяват все по-често. До днес семействата на убитите продължават да твърдят, че няма шанс да се говори за самоубийство. Повечето опечалени настояват за независимо разследване около мистериозната смърт, а до този момент се смята, че броят е наистина рекорден. Смъртта на руските олигарси може да се свърже много лесно и с продължаващата война, като подозренията най-често посочват, че Путин разчиства полето и премахва онези, които е превърнал в милиардери, но съдейки по тяхната достижимост, очевидно е, че има разместване на силите.

Нека проследим броя на руски олигарси, починали по напълно мистичен начин, като за тях се твърди, че са се самоубили. Списъкът е дълъг, но нека проверим качеството на руската прокуратура, качеството на разследването и направените разкрития, ако изобщо има такива. Нека видим броя на политическата чистка, която спокойно може да се олицетвори с тази на Сталин:

Леонид Шулман е директор по транзита на Газпром, открит е мъртъв на 30 януари 2022 г. Тялото му е намерено в банята на дома му в Ленинградска област. До него има и самоубийствена бележка.

Игор Носов е изпълнителен директор на корпорация „Далечен изток и арктически разработки“. Намерен е мъртъв на 8 февруари 2022 г. и причината за смъртта е сърдечен удар – поне това се споделя в доклада. Игор е на 43 години.

Александър Тюлаков е на 61 години. Заема длъжността на изпълнителен директор в Газпром. Отркит е в гаража на дома си в Санкт Петербург. До тялото има намерена бележка за извършено самоубийство. Подаденият сигнал за откритото тяло е на 25 февруари 2022 г.

Михаил Ватфорд е бизнесмен, открит мъртъв на 28 февруари 2022 г. Открит е в гаража си в резиденция в Съри. Британските власти твърдят, че не са открили никакви следи за извършено престъпление.

Васили Мелников е на 43 години и  изпълнителен директор и собственик на Медсторм. На 23 март 2022 г. е открит мъртъв в апартамента си в Нижни, Новгород. Съпругата и двете му деца са намерени мъртви до него.

Владислава Аваяев е на 51 години и заема длъжността на бивш вицепрезидент на Газпромбанк, намерен е мъртъв на 18 април 2022 г. в апартамента си в Москва. Съпругата му и 13-годишната дъщеря са открити мъртви до неговото тяло.

Сергей Протосеня е открит мъртъв на 55-годишна възраст. Той е бивш изпълнителен директор на Новатек. За неговата смърт става ясно на 19 април 2022 г. По думите на властите е бил обесен на закачалка, неговата съпруга и дъщеря са убити с предмет, който при разследването показва, че става въпрос за брадва или друг вид хладно оръжие. Семейството се е намирало в Лорет де Мар, Испания.

What a terrible accident! | 2022 Russian Invasion of Ukraine | Know Your  Meme

Андрей Круковски е бил на 37 години. Той е генерален директор на Естосадок, Красная поляна – ски курорт, собственост на Газпром. Открит е мъртъв на 1 май 2022 г. Тялото му е открито под скала в горите на Сочи. Твърди се, че е паднал от скалата, докато е правил поредния си преход. Обърнете внимание на думата „пореден“. Андрей е бил изключително добър в своето хоби, но паднал.

Александър Суботин е в борда на директорите на Лукоил. За неговата смърт се съобщава на 8 май 2022 г. Открит е в мазето на ямайски шаман в Москва. По думите на полицията е починал от свръхдоза, причинила сърдечен удар, докато е извършвал шамански ритуал. Други критици говорят за отрова на жаба.

Юри Воронов е изпълнителен директор на Астра шипинг – контрактор на Газпром. Открит е мъртъв на 4 юли 2022 г. Тялото му плува в басейна на собствената резиденция в Ленинградска област. По тялото му има огнестрелни рани, една в главата и няколко по тялото. Пистолетът е намерен в басейна. Интересно, ако това е самоубийство, колко точно е стрелял Юри?

Дан Рапопорт е 52-годишен бизнесмен. Тялото му е открито на улица във Вашингтон на 14 август 2022 г. По думите на полицията, той е паднал от апартамента си, който се намира в един от небостъргачите.

Ravil Maganov (2019-11-21).jpg

Равил Маганов е 67-годишен бизнесмен и собственик на Лукойл. Тялото му е открито на 1 септември 2022 г. Твърди се, че е паднал от прозорец на Кремълската болница в Москва. Лекарите съобщават, че е бил хоспитализиран за сърдечни проблеми и най-вероятно му е прилошало и е паднал през прозореца.

Иван Печорин е на 39 години. Директор на авиацията в руската корпорация „Далечен изток и арктически изследвания“. Намерен е мъртъв на 10 септември 2022 г. Тялото му е открито на плажа в Береговой на 160 километра от Владивосток. Причините за смъртта са удавяне на нос Игнатиев във Владивосток, тялото е изхвърлено на брега след два дена. За Печорин се твърди, че е паднал от яхтата си.

Владимир Сунгоркин е 68-годишен главен редактор на в-к Комсомолска Правда. Новината за неговата смърт идва на 14 септември 2022 г. Твърди се, че е получил удар и се е задушил, докато отива на обяд.

Анатоли Герашченко е бивш директор на Московския Авиационен институт. 72-годишният директор е открит на стълбището на същия институт. Твърди се, че е паднал и това е довело до неговия край.

Павел Пчелников е директор на Дигитална логистика в руските железници. 52-годишният мъж е открит на балкона на апартамента си в Москва. Има твърдение, че се е застрелял на същото място.

Tough days to be a russian oligarch - 9GAG

Николай Петрунин е директор на държавната Дума. 46-годишният мъж е открит мъртъв в неизвестна болница в Москва. Той имал усложнения от ковид.

Николай Мушегян е на 29 години и е известен като основател на компанията MakerDao – компания за криптовалути. На 28 октомври 2022 г. е открит на плажа Ашфорд в Сан Хуан. Бил е открит удавен само няколко часа след като прави последния си туит.

Вячеслав Таран е съосновател на компанията Либертекс. Същата се занимава с криптовалути и търговия с чуждестранни валути. За смъртта му става ясно на 25 ноември 2022 г. Открит е близо до дома си на Френската Ривиера. Загинал в катастрофа с хеликоптер, който управлява лично от Швейцария.

Григори Коченов е креативен директор на компанията Агима. Същата заема място в IT сектора. Коченов е открит на улицата. Полицията съобщава, че е паднал от балкона, но това не пречи на полицията да издаде заповед за обиск в дома му, малко след като е загинал. Никой не знае какво е било търсено.

Дмитри Зеленов е съосновател на Дон-Строй – строителна компания. Неговото тяло е открито в Антибес, Френската Ривиера. На 9 декември 2022 г. се твърди, че той е паднал на перилата и по-късно е умрял в спешното отделение, без изобщо да се връща в съзнание.

Владимир Биденов е 61-годишен бизнес партньор и придружител на Павел Антов. Открит е мъртъв на 22 декември 2022 г. в хотел Сай Интернешънъл. Твърди се, че е умрял от сърдечни проблеми, макар и преди това да няма никаква история на подобни заболявания. Малко по-късно неговият компаньон умира по много съмнителни обстоятелства в същия хотел.

Александър Бузаков е 66-годишен генерален директор на корабостроителница Адмиралти. Открит е мъртъв на 24 декември 2022 г. в Санкт Петербург. Умира внезапно само ден, след като е церемонията на новата подводница клас „Лада“. Няма никаква информация или обяснение за неговата смърт.

Павел Антов е 65-годишен основател на Владимирски стандарт – компания за производство на месо и член на борда на директорите в Легиславтивската асамблея на Владимирска област. Умира на 24 декември 2022 г. тялото му е открито под прозорец на хотел Сай в Индия. Твърди се, че е паднал през прозореца.

Col Gen Maslov.jpg

Алексей Маслов е 69-годишен бивш командир на руските сухопътни сили и представител на Уралвагонзавод. Умира на 24 декември 2022 г. във военна болница в Москва. Умрял внезапно, но не се дават подробности за неговата смърт.

Магомед Абдулаев е 61-годишен бивш държавник на република Дагестан, умира в болницата, след като е блъснат от кола, докато пресича улицата на 5 януари 2022 г.

Дмитри Павочка е 49 годишен бивш мениджър на Роскосмос, Сукхой, Лукойл и банка Менатеп. Открит е мъртъв на 26 януари 2023 г. Пада от 17-я етаж на сграда в Москва. Причината за смъртта е изгаряне, защото Дмитри заспал с цигара в уста. Не се е задушил, но затова решил да скочи от прозореца и да се справи с пламъците.

Владимир Макаров е 72-годишен полицейски генерал, отговорен за разбиването на протести. Умира на 13 февруари 2023 г. в своя дом в предградие на Москва. Руската агенция ТАСС споделя, че очевидно се е самоубил, след като не е изпълнил заповед на Владимир Путин.

Марина Янкина е на 58 години и е директор на финансовия департамент в Министерството на отбраната за западния военен сектор. Открита е мъртва на 16 февруари 2023 г. Паднала е от 16-я етаж през прозореца на висока сграда в Санкт Петербург.

Какви са изводите? Ако сте руски олигарх или приближен до Путин, никога не стойте близо до стълби, никога не носете оръжие, не влизайте в гаража, не гледайте през прозореца и не летете с хеликоптер. Странно е, че всеки един такъв инцидент може да се смята за нещастен случай, макар и повечето да са с дни и часове разлика.  

 
 
Коментарите са изключени за Полет през руски прозорец – как приближените до Путин започнаха да се самоубиват един след друг

Повече информация Виж всички