shareit

Пол Шифър създаде колония в Чили, за да извършва най-различни престъпления срещу човечеството

| от |

Религията е един съвършен инструмент за контрол, който може да подчини обществото и успешно да начертае моралните устои. Религията може да е и по-висша цел, която да се следва, подобрявайки значително качеството на живот.

Да вярваме в нея е нещо, което може да помогне, но нека не забравяме, че в самата Библия, колкото пъти и да е превеждана, Исус продължава да показва един и същи мотив – трябва да се молим на Бога в нас, а не на този, който някой ни предоставя. И въпреки това, малко след Втората Световна война, различни секти ще започнат да се появяват и много интересен факт е, че с тях идват и свирепи престъпления, а за тях рядко се говори.

И ще открием, че подобни слабости са налични в Католическата църква, Православната църква, Мормоните, Свидетелите на Йехова, Движението на преподобния Джеймс Джонсън и също така Пол Шифър. Действията на Джеймс Джонсън ще се смятат за един от най-свирепите терористични актове в историята на САЩ, но далеч няма да бъде единственият.

Сектантите, които продават домовете си в САЩ, даряват всичко в обща каса и след това заминават в Гвиана, където Джеймс Джоунс ще започне своето издевателство и ще бъде не само духовен лидер, но един от организаторите на някои от най-зловещите познати оргии.

От лудост, страх или очакване, че ще бъде премахнат, Джеймс ще нареди на своите миряни да се самоубият и те го правят. Що се отнася до другите примери, спокойно можем да разгледаме изследванията на Boston Globe относно католическата църква и „любовта им“ към малки момчета, през последното десетилетие видяхме няколко много добре организирани разследвания на православната църква, като изобличаването на нечисти практики там ни показва и други не толкова свещени маневри.

Всяка религия има своите проблеми, но Пол Шифър може да се окаже един от съвършените опортюнисти. Същият е роден в Германия близо до Бон. Работи като лекар през Втората Световна война и служи в окупирана Франция. След това решава, че ще стане свещеник в една от новите Евангелски свободни църкви.

Именно там започва да трупа своето влияние като потенциален харизматичен лидер, проповядващ новото божие движение. В това няма нищо лошо, той самият постоянно прокламира мирът и любовта, но за изненада на всички, бързо е отлъчен. Причината е, че към него често идват оплаквания за блудство с малки деца.

В опит да избяга от по-сериозни наказания, първо се опитва да стигне до Близкия Изток, а след това получава съдействие от немския посланик в Чили, за да замине именно там. През 1961 г. пристига в Чили и получава правото да създаде свое собствено общество извън Парал, където ще разполага с близо 4400 акра земя, която по-късно ще превърне в известната колония Дигнидад.

Започва да привлича още повече миряни и по този начин да се разраства значително. Освен религия, първата му работа ще е да преподава и анти-комунизъм, макар и неговата форма на управление скоро да се превръща именно в това, но далеч по-добра и устойчива версия.

Шифър закупува машина за трошене на скали и малко след това започва да продава продукцията, която носи средства за създаването на бараки, домове и дори болница. Бедните деца получават безплатна помощ, а малко след това могат да намерят и дом.

Не всички искат да стоят в колонията, в много отношения става ясно, че Пол не забравя старите си занимания и продължава да се възползва от педофилията. Шифър обаче продължава да развива своята дейност и когато на власт идва Салвадор Аленде, неговата колония ще започне да се занимава с изграждането на нова защита.

На първо място се издигат защитни кули, а малко след това ще вдигне стени, опасани с бодлива тел, веднага ще нареди да се направят охрани и патрули около местността и още много други. В Дигнидад ще започнат да пристигат и оръжия от Германия. Въпросните са в контейнери за дарение, които не подлежат на инспекция.

Именно там се вадят автоматични оръжия, леки картечници и други. Задачата на Шифър е да започне да копира технологията част по част, като за целта наема Роберто Тиеме – син на нацистки офицер, който може да работи на стругове.

С негова помощ започва работата на един нов цех. Оръжието се оказва необходимо не на президента, а на генерал Пиночет. По същото време ще започнат и мъченията на деца. Освен педофилията, немецът ще започне да прави най-различни опити и ще поставя електрошок по телата им, включително и върху половите органи, като неговата идея е да поддържа строя.

Колония Дигнидад ще намери и ново приложение през 1973 г. Официално ще се превърне в тайна квартира на секретната полиция и ще бъдат изпращани именно затворници.

В замяна Шифър получава правото да добива злато и уран, а след това ще получи и лимузина, с която да се движи. Поради наложеното оръжейно ембарго на САЩ, Чили започва да използва Шифър за производството на оръжия. Вече се правят картечници и други химикали, но не трябва да забравяме, че Шифър има и приятели като Герхард Мертинс, който предлага да доставя допълнителна тежка техника.

През 1976 г. ОН предоставя пълен списък с извършваните мъчения в колонията. Още една чилийска институция потвърждава точно това, а немското посолство вече не може да игнорира фактите и също трябва да се намеси.

Под самите сгради ще се открият тайни тунели, а в тях ще бъдат направени някои от най-страховитите експерименти, точно каквито Менгеле някога е правил в концентрационните лагери. Използван е напалм върху хора, пускани са кучета срещу хора, в последствие пристигат и лабораториите за зарин.

Според различни данни, Пол Шифър е имал правото да го използва срещу всеки, който сметне за враг, когато напрежението между Чили и Аржентина се повишава, именно Пол се подготвя да направи една от най-зловещите провокации. Дори и днес е много трудно да се открие доказателство за извършените престъпления.

Има твърдение, че повече от 500 страници от неговото досие са изгубени. Хората в колонията са изолирани от всички останали, не е позволено да напускат, не е позволено да правят това, което не им наредено. Родителите се разделят от децата си и нямат право да комуникират с тях. Разделят се на полове и имат различни крила, в които трябва да живеят.

Малките момчета винаги са принуждавани да разказват своите грехове пред своя гуру и след това са наказвани чрез полово посегателство. Шифър може да нареди на кого да се обвърже, като няма място за обжалване.

При раждането на едно дете, медицинският екип ще го вземе и ще се грижи за него. Всички хора се разпределят на различни работни места и трябва да се трудят по 12 часа на ден, но не получават заплащане, а само право да живеят в колонията. В последните години става ясно, че Шифър е търгувал с деца на семействата.

Понякога ще се казва, че децата са починали. Има моменти, в които някои се откриват при немски семейства много високо в йерархията. Телевизията, телефоните и календарите са напълно забранени. Забранява се половия контакт между жителите.

Забраняват се разговорите с другия пол, ако няма предварително разрешение. По време на управлението на Пиночет, във въпросната колония са докарани част от 1100-те изчезнали хора. В последствие става ясно, че те са жертва на измъчване и гаври, а след това са заровени.

За оръжията и тяхното производство се разбира през 2005 г. за първи път с разкритието на контейнери с оръжие, а малко след това и някои от оцелелите ще успеят да избягат и да потвърдят, че са произвеждали оръжия.

Откриват се връзки на бивши офицери от SS и Гестапо, които могат да бъдат свързани с режима на Пиночет, но това е без значение. С падането на Пиночет през 1990 г. и протекцията се изправя през прозореца. Хората са свободни да напуснат и някои от децата започват да разказват какво наистина се случва. Шифър и лекар на име Хартмут Хоп са изнасилвали деца на дневен ред и нямали никакви скрупули.

След като започва разследване, Пол Шифър изчезва през 1997 г. и така успява да се скрие известно време от присъда. През 2004 г. е осъден задочно и обявен за виновен по няколко престъпления срещу човечеството. Междувременно страни като Германия и Франция също го включват в издирването.

През 2005 г. немецът е открит в къща в луксозен квартал в Буенос Айрес, Аржентина. Двете страни преговарят за екстрадирането. От показанията на владетеля на някогашната колония става ясно и къде са заровени стари оръжия, както и подробно описание относно извършените престъпления.

На 24 май 2006 г. Пол Шифър е осъден на 20 години затвор за сексуално посегателство на повече от 25 деца, престъпления срещу човечеството и производство на оръжие. Трябва да заплати повече от 5.1 милиона долара на пострадалите деца. Допълнително са добавени още около 20 присъди. На 24 април 2010 г. един от най-фалшивите месии умира в затвора на 88-годишна възраст.

 
 
Коментарите са изключени за Пол Шифър създаде колония в Чили, за да извършва най-различни престъпления срещу човечеството

Повече информация Виж всички