Мъж бе осъден за вандализъм, след като е отклони цяла река

| от |

Мъж бе осъден за вандализъм за това, че е взел лопата и е разкопал пясъците в националния езерен парк Слипинг Беър Дюнс в Мичиган, за да пренасочи река.

Андрю Блеър Хауърд, за когото се твърди, че е запален член на рибарската общност, е видян да копае пясъка в опит да отклони пътя между Голямото езеро и реката до него през август 2022 г., за да минават лодки по-лесно. Обикновено водата тече по река Плат, преди да се влее в езерото Мичиган, и се ползва от каякари и плажуващи.

Преди това районът е бил драгиран всяка година, което е позволявало на лодките да преминават между река Плат и в езерото Мичиган, за да ловят сьомга. Според „Ню Йорк Таймс“ обаче след доклад за оценка на въздействието върху околната среда през 2016 г. драгирането е спряно, за да се даде възможност на дюнната растителност да се развива.

Снимките по-горе от 2022 г. показват обхвата на отклонението, създадено от г-н Хауърд и други. Той твърди, че е изкопал траншеята, за да може да ходи с лодката си за риба. Изкопът, който първоначално бил тесен, за няколко дни се разширил значително от силата на реката и язовира, като отворил канал с ширина около 61 метра.

На 26 август 2022 г. американските паркови рейнджъри призоваха за повече информация по случая и помощ от общността като откриха линия за анонимни сигнали. Създаването на новия канал предизвиква наплив и от други рибари, които се възползват от новия по-широк проход за лодките си.

В крайна сметка през февруари 2024 г. Хауърд е осъден за вандализъм. В изявление на американския магистрат съдия Рей Кент се казва, че той „е възнамерявал да отклони и всъщност е отклонил потока на река Плат в залива Плат“.

„Слипинг Беър Дюнс е бижуто на Мичиган“, заяви прокурорът на САЩ Марк Тотън. „Всяка година безброй посетители се наслаждават на девствените му води, пясъчните дюни и горите. Г-н Хауърд е бил в несъглаие със Службата на националния парк и е взел нещата в свои ръце, като е нарушил закона, вместо да използва законни средства, за да защити позицията си. Действията му доведоха до значителни финансови и екологични щети и промениха пейзажа, на който толкова много хора се радваха.“

 
 
Коментарите са изключени за Мъж бе осъден за вандализъм, след като е отклони цяла река

Повече информация Виж всички