shareit

Мъж бе арестуван за купуване на откраднати телесни части във Facebook

| от |

Джеръми Лий Поли никога не е крил интересите си – във Facebook 40-годишният мъж от Енола, Пенсилвания, поддържа страница, на която излага части от човешки тела за продажба. Но сега зловещите му увлечения го вкарват в беда.

Полицията казва, че някои от частите на тялото, които Поли е възнамерявал да продаде, всъщност са били откраднати от морга в Арканзас.

Според CBS полицията първоначално разследва мъжа, след като получава информация относно предмета на търговията му. По време на претърсването на неговия дом те откриват цели скелети – но установяват, че Поли, както той сам твърди по това време, е получил скелетите съвсем законно.

Втори сигнал обаче връща полицията в дома на особняка и този път разследващите откриват още телесни части – за които вече установяват, че са придобити незаконно. Съхранявани в кофи, те включват два мозъка, човешка кожа и мазнини, сърце, бъбрек, черен дроб, бели дробове, трахея и долна челюст със зъби на дете, според New York Post.

Следователите успяват да заловят още контрабандни телесни парчета, които се оказва, че служител на моргата в Арканзас е изпратил на Поли по пощата.

Въпросните части са предназначени за дарение на Университета за медицински науки на Арканзас (UAMS), преди да бъдат откраднати от служителя на местната Централна морга и продадени онлайн. Според полицията Поли е платил 4000 долара на служителя чрез Facebook Messenger и е възнамерявал от своя страна да препродаде останките.

„Това е едно от най-странните разследвания, с които съм се сблъсквал за 33-те години като прокурор. Мислиш, че си виждал всичко – и изведнъж се появява нещо такова“, казва Шон Маккормак, окръжен прокурор на окръг Къмбърланд, Пенсилвания, пред CBS.

И добавя: „Въпросът, на който трябваше да отговорим, беше дали продажбата на части от тялото или кости е незаконна… или е законна? Част от тях, за наша изненада, бяха добити законно. Но в хода на разследването става ясно, че се е извършвала и незаконна дейност.“

Според New York Post Поли е арестуван на 22 юли и обвинен в злоупотреба с труп, получаване на откраднато имущество и търговия с приходи от незаконни дейности. CBS допълнително съобщава, че той е бил освободен срещу гаранция от $50 000.

Колкото и зловещ да е, Поли изглежда управлява процъфтяващ бизнес. Самоопределящият се като „колекционер на странности“ поддържа страница във Facebook, наречена „The Grand Wunderkammer“, където показва снимки на човешки бедрени кости, прешлени, ключици, ребра и човешки зъби – всички за продажба. (В момента обаче на страницата не откриваме подобни предложения.)

New York Post съобщава, че Поли е продължил да поддържа страницата дори след ареста си през юли. На 7 август той публикува снимка на човешки таз и прешлени, като по-късно редактира текста към снимката: Тазът е продаден! Античен съчленен таз със сакрум и пет прешлена. Лот от 25 лопатки, всички с оригинални каталожни номера. PM при интерес.“

Джефри Дамер

Поли, който също се описва като „художник с човешка кръв“, е говорил пред пресата за начина, по който създава изкуство с течността. „Изтеглям един или два флакона и след това ги замразявам, за да мога да рисувам с тях“, казва той през 2014 г. Поли е рисувал портрети на филмовия злодей Фреди Крюгер, както и на истинските серийни убийци Тед Бънди и Джефри Дамер.

Засега не са повдигнати обвинения срещу служителя на моргата в Арканзас, който е продал стоката на Поли, идентифициран от New York Post като Кандис Скот. Очакват се първо резултатите от текущото разследване.

„Служител на моргата в момента е разследван от федералните власти за кражба на човешки останки от моргата, които са били дарени на нас. Ние сме натъжени и ужасени, че това се е случило“, се казва в изявление на медицинския университет, предадено от CBS.

Говорителят на UAMS Лесли Тейлър добавя: „Ние много уважаваме тези, които даряват телата си на науката, и сме ужасени, че подобно нещо може да се случи.“

 
 
Коментарите са изключени за Мъж бе арестуван за купуване на откраднати телесни части във Facebook

Повече информация Виж всички