shareit

Историята на Зеб Куин, чието убийство не може да бъде разгадано повече от 20 години

| от |

На 2 януари 2000 г. 18-годишният Зеб Куин ще отиде на работа в Уолмарт в родния си град Ашвил, Северна Каролина. След като приключва смяната ще се прибере с колега, който може да го закара и никога повече няма да бъде видян. Около 9 часа в една фатална събота вечер, Куин се среща с колегата си Робърт Джейсън Оуенс на паркинга пред магазина.

Двамата са забелязани на охранителните камери на магазина, докато си купуват безалкохолно и след това Куин и Оуен – колегата ще карат своите автомобили в една и съща поска. В продължение на две десетилетия никой не е виждал повече Зеб.

Дори и след като неговият колега е обвинен за убийство през 2017 г. още не може да се каже какво се е случило с младежа, а следите са толкова объркани, че самите разследващи още не знаят как някой се е разминал толкова дълго време с убийство. Как се прави перфектното престъпление?

Зеб се ражда на 12 май 1981 г. и често показва, че може да изпълни целите си. Описват го като добър и разумен младеж, който проявява много уважение към семейството си. Някъде към 2000 г. е мислил да се запише при офицерите в запас и да изкара военна служба, а след това да стане и професионален войник. Преди това работи в близкия Walmart, за да спести пари и да си купи нова кола – преди това кара семейната Mazda, която му е предоставена за ползване и с която може да ходи от време на време на работа.

Именно тогава Оуен ще сподели, че познава човек, който продава кола в района и ако се интересува, двамата могат да я огледат. След смяната се договарят да минат покрай въпросният собственик и са забелязани отново покрай друг магазин около 9 часа и 15 минути. След това вече няма никакви следи.

На следващият ден Денис Влахикс – неговата майка – ще го обяви за изчезнал. Става още по-интересно, когато полицията открива автомобила му. Той е паркиран до заведение на 6 януари. Фаровете са включени, картинка на уста и удивителен знак са нарисувано на задния прозорец с червило и има малко кученце на задната седалка. Като допълнение към черния лабрадор – един от полицаите ще го осинови – полицията открива няколко бутилки и яке, което не е на Куин, придружено с карта за хотел.

По време на разследването ще има и едно послание, че непозната жена е била забелязана да управлява автомобила. По думите на свидетеля, това е видимо млада жена, която се доближава най-много до Мисти Тейлър – неговата официална приятелка, която е имало отношения с него, преди да изчезне. По това време Мисти е била все още с друг мъж на име Уесли Смит. Същият често проявявал своята агресия и било разбираемо за г-ца Тейлър да намери някой друг.

Това е само една от първите следи, които ще се появят в следващите години. След като Оуенс се появява като потенциален заподозрян, полицията започва да го разпитва. Той ще твърди, че са се отбили до магазина в посоченото време, Куин използва фаровете си, за да сигнализира на Оуен да отбият. След като спират, Куин казва, че е получил съобщение по пейджъра си – стара машина, която е една от първите форми на кратките текстови съобщения.

Куин се притеснявал и поне така изглежда на камерата, извинява се за отмяна на плановете и след това изчезва. Оуенс ще заяви, че от бързане, Куин дори го е закачил за задната броня. Няколко часа по-късно заподозреният отново ще отиде в болница със следи от наранявания по главата и с няколко охлузени ребра. По негови думи е претърпял катастрофа с друга кола. Във въпросната вечер няма нито една катастрофа в района.

На 4 януари някой, който се представя за Зеб ще заяви на служителите в Уолмарт, че е болен, но само толкова. Според супервайзъра Пати Кинг, гласът изобщо не звучал като този на Зеб. При повторно позвъняване, телефонът ще бъде вдигнат от близък дилър на Volvo, където Оуен работи на второ място. Заподозреният ще каже, че Зеб го е помолил да се обади, но семейството не вярва и на дума от написаното и споделеното.

В работа ще започнат да го питат какво е направил с момчето, но той не отговаря, защото не знае нищо. Според Оуен, докато тялото на Зеб или самият Зеб не бъде открит, никой нямало да свали подозренията си от него и това е точно така. След като няма никакви доказателства, започва проследяване на пейджъра, който също изчезва на същата дата. Последното съобщение е изпратено от дома на леля му Устич, която обаче твърди, че никога не е звъняла. По това време е била с приятел на име Тамара Тейлър – майката на Мисти, която твърди, че никога през същата вечер лелята не е посягала към телефона.

След като Мисти и Зеб се срещат и младежът разбира какви са отношенията с настоящия приятел, като всеки нормален човек, искал да помогне. Приятелите признават, че говорил точно за това много дълго време. След като гаджето на Мисти – Смит, разбира за комуникацията, започва да прави малки заплахи и да става по-злобен. Приятелите ще признаят, че има някакво напрежение между двамата и е имало пререкания, но не и физическо насилие. Според леля Устич, Смит и Тейлър били в дома на Тамра на 2 януари, когато Зеб изчезва. След като неговата леля не е била на телефона, кой тогава е направил обаждането.

За да стане още по-странно, някой е успял да влезе у дома ѝ с взлом същата вечер. Нищо не е откраднато, но някои предмети са разместени. След като няма как да се свържат всички улики, разследването стига до мъртва точка и няма никакви отговори. Цели 15 години няма никакъв отговор и Робърт Джейсън Оуен е арестуван за убийство на 17 март 2015 г. За убийството на своята съпруга, а не това на Зеб. Под натиска на разследващите ще признае, че е виновен за три убийства – на съпругата си, нероденото им дете и за Зеб, който успял да разчлени.

Има сигнал в полицията, че Оуен е започнал да прави рибарник в своя имот, но малко след изчезването на Куин е приключил да се занимава с него. Знае се, че го е бетонирал и нищо повече. Открити са дрехи, кожа и други твърди фрагменти, за които се подозира, че са от найлонови торби. През 2017 г. правосъдието заявява, че Оуен е виновен и за третото убийство. Най-интересното е, че Оуен никога не казва как е успял да го извърши, до този момент няма информация за всичко това.  

 
 
Коментарите са изключени за Историята на Зеб Куин, чието убийство не може да бъде разгадано повече от 20 години

Повече информация Виж всички