Как да украсим коледната елха

| от |

Украсяването на коледната елха е изключително лично начинание. Всеки има различни предпочитания по отношение на размера на елхата, материалът, от който е направена, цвета на орнаментите, акцентите и други неща.

Но това не означава, че не можете да се възползвате от някои основни стратегии при декорирането на празничното дръвче. Независимо дали имате свеж смърч или пластмасов, ето как да използвате максимално потенциала на вашето дърво.

Окачете лампичките си равномерно (и вертикално).

За много хора успешното разплитане на кълбото от лампички за елхата е достатъчно, за да се откажат от всичко и да си сипят. Но начинът, по който окачвате светлините, е също толкова важен, колкото разплитането. Можете да се решите на вертикално окачване, при което лапите се слагат нагоре и надолу, или на хоризонтално – при който лампичките се увиват около дървото (който най-вероятно правите). Вертикалният вариант е по-лесен, а спазването на постоянно разстояние между редовете ще помогне за визуалния ефект и генерална привлекателност. Що се отнася до крушките с нажежаема жичка и светодиодите: първите може да са по-евтини, но вторите няма да се затоплят много и вероятно ще издържат по-дълго. (И в двата случая най-добре се уверете, че сте ги изключили преди да излезете.)

Колкото до това колко лампи ще са ви необходими: Едно добро правило е да към 100 лампи на 0,5 метра. Дърво с дължина 2 метра означава 400 лампи.

Преценете колко орнаменти ще са ви необходими.

Wraxall 2014 MMB 07 Christmas Tree

Семейният запас от украшения се увеличава с времето, когато се натрупват все повече и повече. С твърде малко орнаменти елхата ще изглежда малко клета. Но с твърде много пък ще изглежда кичозна. Оказва се, че можете да използвате онлайн калкулатор за орнаменти като този, за да разберете колко като бройка ще са ви необходими в зависимост от размера на дървото.

Не забравяйте: Дори дръвчето да е в ъгъла, все пак е добре да се украси и задната част, за да не е работата ни половинчата. Ако част от орнаментите ни вече са с по-вехт вид, можем да украсим само предната част с по-новите и модерни. Освен ако не искаме ретро тема, за което ще говорим по-късно.

Обмислете възможността за поставяне на изкуствен сняг.

В минали години хората са използвали брашно и други продукти от килера. Днес можем да си купим спрейове с изкуствен сняг, в които може да се използват хартия, царевично нишесте и смес, която забавя горенето за безопасност. Има една хитрина – да напръскате дървото с вода, за да се задържи снегът по него по-добре. Внимавайте обаче да не напръскате по лампите или други електрически украшения. Можете също така да си вземем и изкуствено дръвче директно с предварително залепен снежец.

Запълване на празните голите места.

Някои дървета са претрупани с клони, докато други могат да са така малко по-редки, нали. Ако дървото ви е слабо на места, можете да използвате гирлянди с боров цвят и вид, които наподобяват естествени иглички. Можете също така да вземете клони от долната част на дървото, за да помогнете да се запълнят празнините по-нагоре.

Ако имате изкуствена елха, може да заделите малко време да му разрошите ресните по клоните, защото най-вероятно са се сплескали като е било притиснато в кутия. Това ще ви отнеме малко време, но накрая ще се радвате на по-хубаво дръвче.

Преценете размера на орнаментите си.

Орнаментите се предлагат в различни размери и всеки от тях е подходящ за различна позиция на дървото. Гледайте да поставите най-големите по-дълбоко в дървото (по-близо до ствола тоест), където да запълнят празнините. По-малките могат да висят по-близо до края на клоните.

Можете да се улесните още повече, като групирате орнаментите по размер и цвят, преди да започнете да ги закачате, за да не се налага да търсите подходящия всеки път.

Използвайте ленти.

Чудесен начин да добавите цвят към елхата си е да вземете ярка лента, която служи и за прикриване на по-слабите места, ако нямате достатъчно орнаменти. Въпреки че може да се използва цяла ролка панделка наведнъж, може би е по-добре да я нарежете на по-малки ленти от по няколко метра. После най-добре започнете от върха на дървото и след това я увийте около клоните.

Придържайте се към една тема.

Няма нищо лошо в случайното разположение на някои орнаменти, но най-приятно за очите ще е дървото, което има някаква обединяваща тема. Това може да е цвят или форма на орнаментите. В зависимост от украсата ви може да се ориентирате към ретро или по-съвременен вид, както отбелязахме по-горе. По отношение на цветовете се опитайте да се придържате 2 два или 3 – ако са повече, рискувате нещата да изглеждат малко неорганизирани. (Освен ако това само по себе си не е вашата тема, разбира се.)

Измерете връхчето си.

Връхчетата за елха може вече и да не са на мода за мнозина, но украсяването е субективно занимание. Ако искате ангелче да седи върху елхата ви, няма да дойде полиция да ви глоби. Просто се уверете, че има подобна форма: по-широките връхчета подхождат на по-широки дървета, докато тесните са подходящи за по-тънки. Също така искате да сте сигурни, че върхът не е прекалено тежък или небалансиран. Видео по-горе ни насърчава да се опитаме да балансира връхчето в ръката си и ако тръгне да се преобръща след 3 секунди или по-малко, да му сложим пръчка-стабилизатор, за да не наклони върха на дърото ни.

 
 
Коментарите са изключени за Как да украсим коледната елха

Повече информация Виж всички