Северна Корея върви към стъпките на супер сила – всичко необходимо идва от Русия

| от |

Южна Корея е един от най-големите производители на потребителска техника, отговорна е за създаването на някои особено добри автомобилни марки. От там получаваме иновации и решения за всяко едно домакинство. За съжаление, ако обърнем внимание на фактите, можем много лесно да забележим, че другата Корея – Северната, продължава да се интересува само и единствено от производството на едно – оръжия.

Последните новини показват, че Ким Чен-Ун е решил отново да тества нов вид ракети и изстрелваща система, позволяваща употребата на ядрено оръжие. Южна Корея продължава да вярва, че тези действия никога не са били заплаха за тях. Основната причина за демонстрация е, че този продукт се рекламира на Русия.

Северна Корея твърди, че е провела успешно нова серия ракетни установки в понеделник, достигайки най-висока възможна стойност на бойното поле. Рекламата е толкова добра, че Ким Чен-ун дори присъства и наблюдава изстрелването на 6 ракети от такава установка, а по-късно дори празнува резултата.

Новите 600 мм ракети могат да бъдат изстрелвани по 6 от система. Оръжейните експерти твърдят, че това са балистични ракети с къс обсег, произхождащи от същото семейство, което е било изпратено на Русия по време на руската офанзива в Украйна.

Преди изобщо да се говори за притеснения, военният министър на Южна Корея – Шин Вонсик твърди, че всичко е било по-скоро една реклама за Пхенян, отколкото заплаха за страната. Оказва се, че Кремъл има нужда от такива ракети и след като вече са оперативни, спокойно могат да се тестват на бойното поле. Шин е на мнение, че това са били последните тестове, преди въпросните ракети да отпътуват за Русия.

САЩ и Южна Корея продължават да обвиняват Северна Корея в доставката на балистични ракети, които могат да носят ядрена бойна глава, а точно това става твърде притеснително. Въпросните ракети могат много лесно да се крият при превоза, да се разпънат бързо и винаги са едни от най-трудните за сваляне.

Северна Корея прекара няколко десетилетия във въоръжаване, при тях няма друга индустрия, освен военната и през последните години са успели да намерят решение на редица проблеми, което по никакъв начин не изненадва никого.

Севернокорейските ракети могат да поразяват целта с висока точност, а обсегът им е около 380 километра. Първата тествана ракета е била представена през 2019 г.

По мнението на прокуратурата в Украйна, Русия е изстреляла севернокорейски ракети повече от 50 пъти от началото на войната, а информацията и доказателствата вече са налични.

Северна Корея очевидно успява да спечели достатъчно от индустрията си. Новото поколение ракети е демонстрирано да изстрелва около 6 ракети едновременно от една платформа. Южна Корея и Япония успяват да засекат две ракети в рамките на 40 минути. Токио твърди, че ракетите са били три, докато Южна Корея твърди, че е успяла да засече около 6 ракети.

Проблемът е, че ракетите Hwasong-11 имат периметър от 380 до 800 километра и с това могат да променят целия ход на войната, особено в третата година.

По мнението на разузнаването в Южна Корея – Северна Корея е успяла да изпрати повече от 7000 пратки, а това се случва от последната среща между Ким и Путин през септември. Това означава, че повече от 3 милиона патрона и 152 мм снаряди са стигнали до руския фронт.

Русия също плаща за тази сделка, по обратната пътека са върнати храна, сурови материали и други необходими атрибути за производството на оръжие. Хранителните помощи успяват да бетонират Ким в стабилизирането му като владетел на Северна Корея.

През следващите месеци е ясно, че Северна Корея ще получи друга необходима техника за модернизиране, но докато Путин печели тази война, Ким ще става доста по-силен и опасен за региона.

По мнение на експерти, Русия е купила снаряди за милиарди долари и е платила под формата на най-различни помощи. Двете страни продължават да отричат подобни дейности, но вече се намираме в период, в който доверието е невъзможно за никого. Възможността този вид ракети да се озоват другаде, вече не е невъзможно. Все пак е ясно, че Русия може да бъде главен износител, а това става още по-притеснително.

Тъй като санкциите така или иначе не работят за Северна Корея, очаквано е да се забележи и още по-сериозен напредък във военната индустрия. Москва отваря вратите на една военна индустрия, която продължава да напредва, за разлика от тази в Европа и тази в САЩ.  

 
 
Коментарите са изключени за Северна Корея върви към стъпките на супер сила – всичко необходимо идва от Русия

Повече информация Виж всички