Мъж удуши приятеля си рибар, защото го заплашвал с Голямата стъпка

| от chr.bg |

На 9 юли Лари Сандърс и неговият приятел Джими Найтен отиват на риба като планът им е да ловят сомове с голи ръце в река Южна Канада в Оклахома. Но приятелската им разходка се оказва фатална, когато Сандърс внезапно се нахвърля върху Найтен и го убива, защото, според твърденията, другарят му го е заплашил, че ще „извика“ Голямата стъпка…

Според изявление, публикувано от Бюрото за разследване на щата Оклахома във Facebook, между двамата мъже е възникнала конфронтация, докато са били за риба. „Сандърс казва, че е ударил и удушил Найтен.“ И действията му явно са свързани със заплахата на Найтен да „извика“ Голямата стъпка. Специален агент Джъстин Браун пише, че Сандърс се е уплашил да не би Найтен „да го даде на Голямата стъпка да го изяде“, според The ​​Oklahoman.

„Лари казва, че вярва, че Джими се опитва да се измъкне от него, за да може съществото да го изяде“, обяснява Браун. „Лари обаче няма да позволи на Джими да се измъкне – той го удря с юмрук и след това с пръчка, след което двамата се борят продължително време на земята.“

Браун добавя: „Лари потвърди, че е убил Джими, като го е задушил до смърт близо до реката.“

След като Сандърс извършва хладнокръвното убийство, той се прибира вкъщи и казва на дъщеря си какво се е случило. Той изглежда „бесен“ и й казва, че е убил Найтен, защото се е опитал да го даде на Голямата стъпка – история, която повтаря и на нейния приятел… който е син на Найтен.

Според Daily Beast Сандърс първоначално е бил арестуван по издадена преди време, но неизпълнена заповед, докато полицията търси трупа на клетия рибар в реката.

„Все пак трябва да се докажат всички елементи на престъплението и това, което заподозреният ви е казал, също трябва да се докаже, че наистина се е случило“, обяснява местният шериф Джон Крисчън, според Daily Beast.

The Oklahoman съобщава, че Сандърс е сътрудничил на полицията и дори е начертал карта, за да помогне на следователите да открият тялото на Найтен.

„Районът е много горист; има много малки храсти и големи дървета“, казва Кристиан, според Newsweek. „Беше трудно за проведем търсене и защото ставаше въпрос за голяма площ.“

Но приблизително 24 часа след като Сандърс признава, че е убил Найтен, следователите се натъкват на останките му и след това обвиняват Сандърс в убийство. Крисчън вярва, че обвиняемия „изглежда е бил под въздействието на нещо“, когато е убил приятеля си, за което Newsweek съобщава, че вероятно е метамфетамин (въпреки че не са взети кръвни изследвания).

Но Сандърс е имал проблеми със закона заради наркотици и преди. The Oklahoman съобщава, че той е имал две неизпълнени заповеди за арест на негово име, свързани с неплатени глоби от два случая, свързани с наркотици, и е бил поставен на петгодишна пробация през 2019 г., след като е донесъл метамфетамин в затвора, след като е бил арестуван отново за това, че е бил дрогиран на публично място.

Засега Сандърс е обвинен в убийство първа степен и е задържан в затвора. Съдебномедицински експерт допълнително ще инспектира останките, за да установи причината за смъртта.

Досега никой не е съобщавал за наблюдения на Голямата стъпка в района.

Митичното същество най-често „се вижда“ на Западния бряг – в щатите Вашингтон, Орегон и Калифорния съобщават за най-много наблюдения, според Организацията за полеви изследвания на Голямата стъпка (The ​​Bigfoot Field Researchers Organisation, BFRO).

Но има подобни „срещи“ и в южните Съединени щати: през 2019 г. група хора твърди, че са забелязали – и фотографирали – неуловимото същество в Северна Каролина.

В Оклахома дори има желание за откриване на „сезона за лов на Голяма стъпка“. Щатският законодател Джъстин Хъмфри предлага идеята през 2021 г., като отбеляза: „Имам някои хора, за които знам, че са здравомислещи, солидни хора, за които ще ви гарантирам 100%, че са казвали, че са имали среши със съществото. Така че знам, че има хора, които не можете да убедите, че то не съществува.

И добавя: „Можете да си изкарате лиценз. Можете да излезете на лов за това нещо. Искам наистина да заявя ясно, че няма да убием Голямата стъпка. Ще я хванем в капан жива. Ние не насърчаваме убийството й. Ние насърчаваме нейния лов и опитите да се намерят доказателства за съществуването й.“

Въпреки че идеята на Хъмфри се проваля, дали Голямата стъпка съществува или не зависи от очите на наблюдателя. Лари Сандърс очевидно е повярвал…

 
 
Коментарите са изключени за Мъж удуши приятеля си рибар, защото го заплашвал с Голямата стъпка

Повече информация Виж всички