shareit

Колко може да оцелее човек с консумация на собствените си крайници

| от |

Колко дни може да оцелее човек без храна и вода? В най-тежките сценарии ще са необходими близо 14 дена. За толкова тялото успява да се дехидратира и да спре да функционира нормално. Важно е да се отбележи, че въпросният период от време важи под определени условия и не може да се гарантира за всеки.

Статистиката е направена върху тежкоболни пациенти, поддържани изцяло на системи. Практиката е да се намалява изкуствената помощ, позволявайки постепенно болния да почине, без да изпитва болка. Обикновено се прилага в случаите на кома, когато нуждата от калории и вода са изцяло намалени. Активните хора имат много по-висока изисквания за съществуване, съответно тяхната смърт се ускорява драстично. Адаптирането на тялото към определени липси позволява на човек да оцелява, но само с редуцирането на калории. Дълготрайното гладуване или мизеруване притъпява до такава степен разума, за да се появи нов социален феномен – канибализмът. Човешкото тяло разполага с близо 80 000 калории в себе си. Представете си, че липсва и такъв източник за набавяне на калории. Единствената алтернатива остава консумирането на собствени крайници. Историята познава такива неприятни случаи, но въпросът остава: има ли смисъл от подобно действие като окончателен вариант?

Според учените от университета в Брайтън, консумирането на крайници може да спаси положението, но в случай, че бедстващият извърши брилянта работа с ампутирането. Допуска се, че в един крак се крият близо 7000 – 8000 калории, с които човек може да оцелее приблизително 3 дни и половина. Следващата стъпка е ампутирането на ръка, която дава допълнителни 2000 калории и още един ден оцеляване. И отново се достига до безумното гладуване.

Да кажем, че бедстващият хипотетично е съвършен хирург и има една здрава ръка, с която да извърши интервенцията, може да се раздели с 70% от белия си дроб, апандесита, жлъчния мехур и евентуално тестисите. Последната фаза (няма какво повече да бъде премахнато от човешкото тяло) са кокалите, при варенето им може да се доставят по 130 калории на литър. И така стигаме до последната драматична част – човешките екстременти. Липсва наука, която да е изчислила наличието на калории в човешките, но някои перфекционисти са проверили, че в мишите отпадъци има 10% съдържание на калории.

И тук не трябва да се забравя, че безопасната консумация се допуска само ако съдържанието е добре запазено. След извършването на цялостната калкулация ще достигнем до отговора: 10 дена. Загубата на крайници намалява и нуждата от повече калории. Горните редове крият и една уловка! Всичко е една много сериозна теория и се допуска, че манипулацията се извършва в лабораторни условия, изключвайки възможността за инфекции и сериозна загуба на смърт. Колко пълноценен ще бъде животът след подобни манипулации е съвсем друга тема.

 
 
Коментарите са изключени за Колко може да оцелее човек с консумация на собствените си крайници

Повече информация Виж всички