shareit

Как един убиец посегна на семейството си и след това търсеше заедно с полицията – Крис Уотс е американски психар

| от |

Може ли един човек да убие друг, да го скрие на тайно място и след това да започне да обвинява полицията и всяка друга разследваща институция, че не си вършат работата. Разбира се, най-вероятно тази история ви е позната, все пак в продължение на месец стана ясно, че властите издирват жена, която сякаш се е изпепелила. Истината обаче е, че това не е прецедент в световната история, не е и нещо ново. Впрочем никога не е било и докато подобни случаи в България често смразяват и изненадват аудиторията, то в Европа и САЩ е нещо напълно нормално.

Подобни убийства стават навсякъде – не си мислете, че в чужбина всичко е една друга вселена. Забравете, че всичко се определя от пола или е просто мъжка комплексарщина – не е. Всеки криминолог може да сподели точно обратното, обърнете внимание и на статистиката, не са и малко жените, които преминават през същите крайности. И докато никой не иска да чете такава статистика или да гледа кой пол е по-агресивният – тенденция, която не спира да се обновява, но съжаляваме, победителят така или иначе не печели нищо.

И така, няма да популяризираме повече родните безумни изпълнения, няма и да въвеждаме нови термини за извършването на убийство – отнемането на живот е отнемането на живот, няма друг термин. Нека обаче се запознаем с майстора на диверсията, чиято история става не просто известна, но и достойна за филмиране. През 2018 г. никой не вижда и един облак в прогнозата на семейство Уотс.

Съпругът Крис е на 33 години, неговата партньорка Шанън е на 34 години, очакват трето дете, което да бъде посрещнато от 4-годишната Бела и 3-годишата Селесте. Животът е прекрасен в едно от предградията на Колорадо, близо до големият град, но не толкова близо, че да се радват на щастливото детство. Семейство Уотс се справяло много добре – Крис бил повишен в Анадарко Петролиум като оператор, докато неговата партньорка започнала  да се занимава с доставка на витамини и хранителни добавки, като понякога се налагало да пътува, но пък всичко изглеждало прекрасно, поне на хартия, поне за известно време. Двамата се запознават във фейсбук, като именно Крис е далеч по-настоятелен и дори и Шанън да не е съгласна за среща, само една година по-късно двамата ще сключат брак – 2012 г. Първото дете се ражда в края на 2013 г.

Понеже е момиченце, майката полудява от радост и не се разделя с нея, даже напротив, във всеки един момент е благодарна на Бог, че го има. През лятото на 2015 г. се ражда втората дъщеря Селесте. Въпреки битката с Лупус, Шанън успява да роди здраво дете и е мотивирана да се бори за живота си, за да може да се радва по-дълго на своите деца. През същата година семейството обявява своя банкрут и с общ доход от 90 000 долара, кредитните карти и студентските заеми, както и сметките за лечение, картинката изобщо не е розова. През 2018 г. Шанън ще споделя своите емоции във фейсбук, записвайки видео поздрави. Ще разказва колко е щастлива, когато се събуди и знае, че е с най-важните хора на този свят. Докато разказва и води своите влогове, зад кадър може да се забележи как Крис играе с децата и наистина всичко изглежда като някаква приказка.

На 11 юни 2018 г. Шанън ще изненанада своя партньор с още една интересна новина – очакват трето дете. Крис приема много щастливо тази информация и заявява, че всичко е прекрасно. На 17 юни именно съпругата ще честити деня на бащата в социалната мрежа, като дори ще напомни, че това е един много специален празник и за нея няма по-добър избор за баща. Всички спомени показват, че американската мечта може да се случи, но почти.

През 2018 г. Крис се запознава с Никол Кесинджър – колежка от неговата фирма. След няколко седмици ще започнат да се виждат и извън офиса, като връзката им ще стане по-интимна някъде в края на юли същата година. Споделя ѝ, че най-вероятно ще се разведе скоро и едиин месец по-късно, когато съпругата и момичетата са в Северна Каролина, Крис ще сподели на любовницата си, че вече е разведен. Фактологията показва, че на 4 юли Кесинджър е била в дома на Крис. Излизат на срещи и на 14 юли са били на екскурзия. На 30 юли той ѝ дава любовна бележка и след това заминава на почивка със семейството си.

На 31 юли, макар и цялото семейство да е на почивка, Шанън изпраща съобщение до приятелка, в което споделя какво наистина се случва. Само няколко седмици след първите срещи, Кесинджър започва да избира сватбени рокли, това показват мобилните данни от телефона ѝ. Преди Шанън да замине на поредното бизнес пътешествие в Аризона, пише на приятелка, че предстои да говори със своя съпруг относно връзката си. На 11 август Крис наема детегледачка и излиза с Кесинджър. Обяснява, че отива да гледа бейзбоолни мачове с приятели и няма да се прибира толкова рано.

Около 2 часа през нощта на 13 август, Шанън се прибира у дома си. Малко след това Крис я буди, за да поговорят относно бъдещето на брака си. Тогава Шанън знае, че е бременна с момче, Крис признава всичко и смята, че бракът е приключил. Съпругата споделя, че децата никога повече няма  да се видят и точно тогава съпругът ще я удуши с голи ръце, извършвайки две убийства. 4-годишната Бела ще влезе в стаята, за да попита какво се е случило с мама, докато Крис я опакова в одеяло и след това я слага в пикапа на камиона си. С трупа на съпругата си и двете деца на задната седалка, Крис отива на работа.

Преди да пристигне, отбива и удушава по-малката си дъщеря Селесте, като нейното тяло пуска в резервоар с петрол. Същата съдба претърпява и Бела, като нейното тяло ще бъде изхвърлено в друг контейнер. Крис погребва съпругата си на трета локация. Така приключва историята на едно щастливо семейство. За тялото на съпругата си ще сподели едва, когато е в затвора. Официалната му версия обаче е съвсем различна, той споделя, че е тръгнал за работа около 5 и 15 часа сутринта, след като се е скарал с жена си. По-това време колегата, който я прибира у дома – г-н Аткинсън ще започне да се притеснява, никой не се е обадил и по тази причина той самият ще потърси полицията. Знаел е, че Шанън е трябвала да отиде на лекар сутринта, но така или иначе не е отишла.

Чантата ѝ, ключовете и мобилният телефон се намират у дома ѝ. Крис заявява, че съпругата му е отишла в дома на приятелка, като това е последното, което е чул от нея. На 14 ще получи медийно внимание и ще се моли този, който е взел съпругата и децата му, да ги върне, сякаш са отвлечени. През сълзи започва да обяснява, че има нужда да види всички, споделя, че не се чувства завършен. На 15 август ФБР ще се включи в разследването и ще започне да издирва изчезналата майка и дъщерите. Крис е извикан да даде отново показания и да седне на полиграф.

След провал се оказва, че най-накрая признава какво се е случило – провалил се е на всички зададени въпроси. Освен това е признал на баща си, че е убиец. На следващия ден ФБР го води на локацията на всички места, които е използвал. Трите тела са открити, а след това убиецът е изпратен в съда, където само ще чуе, че гаранцията му е отказана. Никой няма никакво намерение дори да си мисли за свободата. Междувременно неговата любима Кесинджър ще се отрече от него и дори ще заяви, че Крис е бил изключително нестабилен и е било въпрос на време да убие някого.

Необходими са точно 10-15 минути, преди да има решение от журито. Крис е обвинен за тройно убийство първа степен, като получава още 2 присъди, защото някои от жертвите са под 12 години. Осъден по девет обвинения. На 1 септември в Северна Каролина се извършва погребението на майката и двете дъщери. Отецът говори 90 минути, но никога не повдига темата за убиеца.

На 6 ноември Крис ще се признае за виновен, но интересното е, че семейството на Шанън не желае да се използва смъртната присъда. На 19 ноември съдия Марсело Копкоу ще заяви, че това е най-нехуманната постъпка, която някога е можел да види. За първи път му се налага да издаде 5 доживотни присъди, както и допълнителни 48 години за прекъсването на бременност и още 36 години за изхвърлянето на телата. На 3 декември съдът го изпраща в затвора в Уисконсин. След като вече е ясно какво ще се случи, впрочем любовницата никога повече не го е потърсила. Крис най-накрая дава едно интервю от затвора – продължителността е повече от пет часа.

Разкрива всички детайли, последните минути от живота на неговите деца, включително и признание за извършването на убийството, добавяйки всички пикантни подробности. В един момент 4-годишната Бела дори попитала дали и на Селесте ще се случи това, което се е случило на мама. Само една година след това, семейството на Шанън ще бъде обезпечено за сумата от 6 милиона долара. По милион за децата и майката, както и още 3 милиона за емоционалната болка. Парите растат с допълнителни 6% лихва на година.

Логично е, че Крис никога няма да има възможност да ги изплати, но в случай, че реши да напише книга, да получи пари за даването на интервюта и още много други подобни движения, той няма да види и един цент. Дали някога ще излезе на свобода – по-скоро никога, това ще е последното, което може да се случи.  

 
 
Коментарите са изключени за Как един убиец посегна на семейството си и след това търсеше заедно с полицията – Крис Уотс е американски психар

Повече информация Виж всички