Да изгубиш социални помощи заради състезание по хвърляне на елхи

| от |

Камила Грабска е човек, който не просто няма късмет, но за съжаление е и без много голям успех в своите съдебни дела. През 2017 г. Камила е претърпяла автомобилна катастрофа и след това 5 години не е можела да работи, да не говорим за вдигане на тежки предмети, включително и покупки от магазина. По нейните думи, жената е страдала от много сериозни проблеми и често пиела обезболяващи, но тук идват и неприятните изненади.

Ирландката е била фотографирана да печели състезание по хвърляне на коледни елхи през януари 2018 г. Снимките са направени около 11 месеца по-късно. През следващите години, Камила започва да взима помощи и дори пуска иск за сумата от 820 хиляди долара, като причината е, че иска да удължи времето си за възстановяване.

Проблемът обаче е, че когато излизат снимките в съда, ситуацията става съвсем различна. Материал на местен вестник посочва, че 36-годишната Камила е била ударена в гръб на 3 февруари 2017 г. Жената обяснила, че реално има невероятни и постоянни болки в гърба, врата и гръбнака. Болката, която изпитва, я оставила почти инвалидизирана, като нямала повече възможност дори да си играе с децата или да стои на работа.

Грабска обяснява, че след като не може да работи повече, иска сумата от 820 хиляди долара, което е нейната заплата в рамките на 5 години, реално обаче се оказва, че заплатата ѝ за този период се оценява на около 542 хиляди долара. Съдът показва снимките през 2018 г. и ги открива по случайност, все пак вестниците отразявали това състезание по хвърляне на коледни елхи. Същото е било спечелено от Грабска и там изобщо не изглежда на страдащ човек.

На снимките ясно се вижда, че жената хваща здраво дървото и успява да го хвърли със сила на най-далечно разстояние. Макар и да звучи странно, ирландците измислят най-различни празници и забавления, тъй като повечето коледни елхи по-късно стават за дървен материал. Това е традиционно старо състезание на ирландските дървари. Шампионът винаги се определя по най-дългото разстояние. По-важното е Грабска прави три последователни хвърляния и никой дори не е разбрал, че е страдала по някакъв начин. Вестникът качва и втора снимка на Камила, където позира с наградата си. Съдия Кармел Стюърт споделя, че след показаните снимки, поискал да разбере и какви са били размерите на дървото, оказва се, че то не е никак малко и показва сила и издръжливост на Камила, следователно няма как да удовлетвори иска ѝ. В съда, Камила признала, че е изпитвала болка, докато участва в състезанието, но се усмихвала за снимките, защото се опитвала да води нормален живот.

В друго видео, изтекло в социалната мрежа, Камила се бори със своя далматинец и си играе в продължение на час, при това без никакви проблеми или дори да показва следи от болка. По мнението на съдията, след като се запознава с целия случай, посочва че най-вероятно Камила може да е имала някакви временни болки, но или ги е превъзмогнала или вече е напълно свободна. Съдът разпуска делото и повече не дава никаква информация, но е известно, че няма да бъдат заплатени други суми.

По мнение на съдът, подобни дела има често, тъй като все повече хора се стремят да измамят системата и измислят всякакви заболявания. Въпреки многобройните напомняния, че се правят проверки, следователно пациентите могат да бъдат изправени на съд и да връщат пари. До този момент е сигурно, че никой не е изгорял заради хвърлянето на елха – такова състезание има само в Ирландия.

 
 
Коментарите са изключени за Да изгубиш социални помощи заради състезание по хвърляне на елхи

Повече информация Виж всички