shareit

Най-дългият маршрут за разходка е 23 хиляди километра

| от |

През 2020 г. потребител на reddit споделя най-дългата възможна разходка, която човек може да измине – 23 068 километра. От Кейптаун в Южна Африка до Магадан в Русия. Това е единствената такава „пътека“, която няма да изисква лодки, самолети или други машини, за да бъде завършена и ще изисква силите на супергерой и невероятна издръжливост и логистика, за да бъде изпълнена. До този момент все още няма човек, който да е успял да направи това постижение.

Маршрутът минава през 16 страни и докато самата дистанция не е чак толкова страшна или недостижима, усложненията около нея ще бъдат особени. Нека разгледаме в следващите редове защо ще е така. Според Google Maps, човек трябва да върви 562 дена, за да завърши това изпитание, ако през цялото време върви по 8 часа на ден, без да почива. Това ще е изпитание и за най-големите атлети и дори ветерани в този спорт.

Съществуват изключително жестоки разлики в надморското равнище – близо 123 114 метра или да изкачите Еврест 13 пъти. Разстоянието ще изисква сериозна подготовка на документи, визи и редица други лекарства и ваксини, за да може да се премине през няколкото климата. Границите или по-скоро липсата на такива, най-вероятно ще добави допълнителни километри, повече време и нужда от още енергия, за да се постигне успехът. Пътешественикът ще трябва да има много важна информация за всички новини, докато се движи, за да не попадне в гражданска война или някакво природно бедствие.

Няма как да не се тръгне с екипировка. Ще бъде необходима раница, достатъчно дрехи, за да го подготвят за различните климатични пояси и изненадващото време. Ще бъде лесно да се разменят дрехи, когато човек отива на север и открива по-добро зареждане, но медицинското оборудване и това за спешни случаи, добавят по-сериозно тегло.

И най-доброто оборудване в момента натоварва допълнително стави и мускули. Премиум продуктите ще оставят своята следа в банковата сметка и мнозина няма да успеят дори да завършат целия комплект. Експертите са категорични, че най-добрите обувки за ходене ще живеят около 804 километра и ще струват около 200 долара на чифт. Съдейки по разстоянието, то само за тях ще са необходими около 6000 долара за цялото пътешествие.

Друг проблем е, че не всички зони са напълно обитаеми и закупуването на нови такива ще бъде почти невъзможно. А ако това е така, очевидно е, че същото ще се случи с храната и водата по пътя. Мобилните телефони и навигацията ще предоставят посоката, но има дупки, където няма да има никакъв обхват.

Подобен маршрут ще бъде един от най-невероятните в историята и ще се класифицира като най-доброто приключение. Самото състезание няма да е срещу вас и други хора, а срещу вас и природата. Да не говорим, че ще срещнете много интересни чудеса. Хипотетичният път минава покрай резерватите на Ботсуана, пирамидите в Гиза, храмът в Йордания и още ного други. Най-вероятно ще имате достатъчно истории за разказване до края на дните си, особено след като преминете и през дивия Сибир.

И до този момент има експерти, които не могат да забравят изненадващите обрати, които могат да се случат на едно такова пътешествие. До този момент няма човек, който дори да се е опитал да измине това разстояние и най-вероятно в това време няма да срещнем такъв. Един друг по-дълъг път, който може да преминете, при това за загрявка, е Continental Divide Trail. Същият е с дължина от 4988 километра от границата на Мексико до границата с Канада.

 
 
Коментарите са изключени за Най-дългият маршрут за разходка е 23 хиляди километра

Повече информация Виж всички