shareit

Какво точно гледат мъжете и жените в еротичните филми – определено не е историята

| от |

Едва ли е тайна за някого, че еротичните филми са индустрия, която тласка цялата технологична индустрия напред. Няма програмист или технолог, който да отрече положителната страна на този жанр, колкото и да не иска да го признае. През последните години станахме свидетели не само на изключително бързи стрийминг платформи, но дори и на употребата на виртуална реалност. От гледна точка на биологията, човекът продължава да бъде елементарен бозайник, който има нагон и предпочитания и спазва някои от основните традиции в тази посока. Науката също има сериозни успехи, особено след като спокойно може да анализира и изследва предпочитанията на мъжът и жената, като тук бихме добавили интимно пред компютъра си.

Едно интересно изследване задава и най-важният въпрос: какво точно гледат хората, когато решат да се забавляват с този вид филмово изкуство?

Мнозина биха заявили, че погледите им са насочени към самите актьори и актриси, най-вероятно има внимание върху половите органи и извивките. Това е нормално и напълно човешко, няма нужда от преписването на различни фетиши по тази тема. Това е интуитивното поведение, но някои учени имат и интересно разкритие – това не винаги е задължителният случай.

Скорошно изследване (не на британските учени) посочва, че човек има и друг фокус. В контролирана среда, участниците получават различни порнографски снимки, свалени на случаен принцип от интернет. Всяка снимка включва мъж и жена в полов контакт, като се включват моменти от орална любов, както и пълен полов контакт. Преди да започнат да гледат снимки, участниците слагат специални очила, които следят движението на очите, за да могат да покажат във всеки един момент къде е фокусът. По този начин се дава и точен отговор къде е позиционирано вниманието на респондентите по време на изследването, както и колко време е необходимо, за да се насочат в тази посока.

Противно на очакванията, мъжете прекарали най-много време в гледането на лицата на жените. Логично е да се досетим, че освен него, има и други важни точки, където фокусът е попаднал. Втората най-интересна точка са половите органи, както и гърдите. Изследването обаче не може да бъде красноречиво за всеки един мъж в света, тъй като въпросното проучване приключва с избраните респонденти и по-генерално допускане не само не е етично, но няма да бъде и статистически коректно. Защо лицата са от такова значение? Най-вероятно едно допускане е, че мъжете искат да знаят колко точно са развълнувани жените по време на половия контакт. Това не е изненада, особено след като през последните години броят на незадоволени жени се повишава значително – признаваме, че е изненадващ камък в градината на силния пол, но все пак.

Какво може да се открие в полезрението на дамите от това изследване? Участничките са били разделени на две групи – тези, използващи лекарства за контрол на хормоните и жени, които не преминават никакви медицински процедури. Групата, която не използва никакви хормонални лекарства ще насочи вниманието си предимно върху половия орган, а малко след това ще обърне внимание и на тялото на жената. За разлика от мъжете, жените не обръщат почти никакво внимание на лицата.

Групата, сред която има и жени, пиещи орални контрацептиви, не обръща почти никакво внимание на сексуалното съдържание на снимките. Тук вместо самият полов контакт, повечето зрителки обръщали внимание на ситуацията, включително подбора на актьорите, задния фон и други. Едва на второ място се обръща внимание на женското тяло и лицата, но се обръща много по-малко време върху самите полови органи.

Отговорите най-вероятно не са точно това, което очаквате. Никой не може да потвърди със сигурност защо жените са се фокусирали върху женското тяло, а не върху мъжкото? Повечето учени остават със заключението, че всичко в разминаванията се дължи на хормоните и тяхната манипулация в женското тяло. Според тях, приетите медикаменти могат да стимулират човешкото тяло по различен начин и да влияят пряко върху сексуалния нагон. Що се отнася до разглеждането на женското тяло, учените скромно споделят, че това може да е някаква форма на сравнение, в която дамите се опитват да разберат дали са достойна конкуренция на актрисите. Друга възможна теория е, че жените са принципно по-еротично активни от мъжете и се фокусират върху самите пози, извивки и качества на участничката от снимката. И в двата случая можем да стигнем до заключението, че макар и този жанр да е твърде праволинеен, едва ли някой се фокусира върху историята на самия филм, ако изобщо има такава, повечето зрители гледат точно това, което им е най-интересно и вълнуващо.  

 
 
Коментарите са изключени за Какво точно гледат мъжете и жените в еротичните филми – определено не е историята

Повече информация Виж всички