shareit

Как Стефани Мато влезе в болница, след като изяде твърде много боб и яйца

| от |

Стефани Мато е инфлуенсър, ютюбър, автор и бивша звезда на риалитито „90-дневният годеник“ на TLC. Но наскоро тя стартира ново бизнес начинание, след като осъзнава, че има голямо търсене за един доста неортодоксален продукт. През ноември миналата година тя започва да бутилира и да продава собствените си газове. Нещата обаче се объркват ужасно…

В продължение на два месеца тя прекарва дните си, „пълнейки“ стъклени буркани с венчелистчета от цветя за украса и с „продукта“ си, след което ги изпраща на своите клиенти. За работата си Мато прави по 50 000 долара на седмица през декември от клиенти по целия свят чрез уебсайта за възрастни Ulfiltrd.

Но през януари 2021 г. Мато е хоспитализирана, защото смята, че получава сърдечен удар. Но се оказва опасно натрупване на газове в тялото й, заради диетата, която сама си е съставила, за да предизвика повече метеоризъм. Сега тя казва, че този бизнес вече е зад гърба й.

Как Стефани Мато от участник в риалити предаване стана бизнесдама

Родена на 21 септември 1990 г. в Дерби, Кънектикът, Стефани Мато навършва пълнолетие, когато социалните медийни платформи като Twitter започнаха да процъфтяват. Първият iPhone е пуснат една година преди тя да стане възрастна жена, докато Instagram не е много далече – а риалити телевизията доминира екраните на безброй домове по света.

Да бъде избрана за риалитито със сигурност е било като сбъдната мечта за нея: премиерата на нейния сезон на шоуто е през август 2017 г. То включва двойки, които се срещат онлайн, но все още не лично, а романтичният партньор на Мато е австралийка на име Ерика Оуенс.

Въпреки че някои по-цинични фенове смятат, че тя се присъединява към риалитито, просто за да популяризира канала си в YouTube, Мато всъщност се справя добре и спечели сериозна фен база.

Освен YouTube канал и Instagram и TikTok акаунти, тя пише книги и създава сайта за съдържание за възрастни Unfiltrd – който стимулира изцяло нова кариера.

След като през ноември Стефани Мато получава заявка от фен на новия си сайт за благоуханни буркан за 1000 долара, тя осъзнава, че има пари в този бизнес. Според IFL Science тя започва редовно да удовлетворява тези искания и дори да предлага отстъпки през празнични сезони. В един момент продава 97 буркана за два дни.

Как този бизнес хоспитализира звездата

През декември 2020 г. Стефани Мато каза пред Buzzfeed: „Мисля, че основната ми мотивация бяха парите, но също така мислех, че това ще бъде забавен рекламен ход, който ще привлече много вниманието на хората. И определено проработи… Моята собствена платформа за възрастни през последните няколко месеца ме накара да осъзная много различни видове ниши и пазари, които съществуват там.“

В крайна сметка обаче след като генерира търсене, Мато трябва да промени диетата си, за да го задоволи. Както тя разказва подробно във видео в Instagram, яде почти само боб, яйца и протеинови мъфини. Един ден тя изпива три протеинови шейка и голяма купа супа от черен боб само за да произведе газовете, от които се нуждае.

„За късмет, след като пуснах бурканите в продажба, те започнаха да се продават като торти“, казва тя. „Честно не можех да повярвам на търсенето. Мисля, че много хора имат този фетиш тайно. Започнах това начинание, като се хранех предимно с протеинови мъфини, шейкове, а също и твърдо сварени яйца.“

Но тогава, докато по-голямата част от света изтрезнява от Нова година, Стефани Мато е приета в болница. Според InTouchWeekly, в началото на януари 2022 г. момичето започва да усеща болки в гърдите, които довежда до пристъп на тревожност. „Сигурна бях, че нещо не е наред онази вечер -докато лежах в леглото си, усетих натиск в стомаха си, който тръгна нагоре“, казва тя. „Беше ми доста трудно да дишам и всеки път, когато се опитвах да си поема въздух, усещах стягане около сърцето. Това, разбира се, накара тревогата ми да ескалира. Обадих се на един приятел и го попитах дали може да дойде да ме закарат до болницата, защото мислех, че получавам сърдечен удар.

Там ми беше обяснено, че това, което изпитвам, не е инсулт или сърдечен удар, а много интензивни газове.“

Новото начинание на Стефани Мато

Лекарите настояват Мато да промени диетата си и й предписват лекарство за потискане на газовете. Светът научава за това събитие на 4 януари, след като 31-годишната жена обяви, че повече няма да пърди в буркани и да ги изпраща на хората.

Но въпреки това Стефани остава в бранша – тя планира да дари част от приходите си на благотворителна организация, която се фокусира върху стомашните заболявания, но вече възнамерява да се насочи към продажбата на NFT на буркани вместо истински.

„Всъщност всичко това идва в добър момент, защото бизнесът с бурканите беше както физически, така и психически изтощителен. Сега пренасочвам усилията си върху моя NFT проект за буркан с газове, както и бизнес курс за изграждане на бранд за момичета!“ – казва Мато. „В този свят имам още много неща за правене и се радвам, че няма да спра скоро!“

NFT е технология, която позволява да се удостовери собственост върху цифрово съдържание. Тя е подсигурена от блокчейна на Ethereum, който дава платформа и на нововъзникващите криптовалути. Мато навлезе в противоречив нов пазар, където може да намери изцяло нова база от клиенти.

Докато много скептици вярват, че NFT не са нищо друго освен въздух под налягане, Стефани изглежда има късмет, тъй като и без това продава именно такова нещо.

 
 
Коментарите са изключени за Как Стефани Мато влезе в болница, след като изяде твърде много боб и яйца

Повече информация Виж всички