Известният кулинар и носител на редица отличия Хестън Блументал, прочут с екзотичните си блюда, ще отвори ресторант на летище „Хийтроу“ в Лондон през юни следващата година, предаде
Ройтерс.
47-годишният майстор-готвач, чиито ресторант „Дебелата патица“ в Източна Англия е класиран сред най-добрите в света, все още не е измислил име на новото си заведение. Ресторантът му ще се намира в новия Терминал 2 на „Хийтроу“. В него клиентите ще могат да опитат бургери, пица, риба и пържени картофи, приготвени според личното виждане на Хестън Блументал.
Кулинарят споделя, че е почерпил вдъхновение за менюто от телевизионната си поредица „В търсене на съвършенството“, посветена на традиционните британски блюда. Блументал казва, че вече има виждане за новото заведение и се надява хората да възприемат идеите му.
„Харесва ми идеята да поднеса солиден бургер с чаша червено вино“, споделя роденият в Лондон майстор-готвач.
Менюто в новия му ресторант ще включва също печено пиле, пица, риба и пържени картофи, но те ще бъдат приготвени по технологии, които Хестън Блументал е усвоил, докато е правил проучване за телевизионното си предаване. Кулинарят например разкрива, че рибното му тесто ще бъде по-пухкаво и хрупкаво, а пицата, която ще предлага, ще се приготвя за една минута на много висока температура, за да не се спаружва гарнитурата й.
Блументал планира да поднася и екзотични коктейли в новия си ресторант. Как обаче ще се осъществи тази негова идея, зависи от оборудването, допустимо за заведение, което се намира на
летище. Запитан дали има предвид газове като азот, използван от него при готвене в „Дебелата патица“, кулинарят отговоря:
„Примерно“.
Коментарите са изключени за Хестън Блументал отваря ресторант на „Хийтроу“