Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg
Представяме ви една рецепта на Севдалина Спасова.
Белтъците и жълтъците се разделят. Разбиват се първо белтъците с едната чаша захар.Отделно при непрекъснато бъркане към жълтъците се добавя другата чаша със захарта. Постепенно добавяме олиото и топлата вода. Прибавят се двете чаши брашно, бакпулвера, содата, ванилията и солта.Отново се разбива и се добавя белтъчния крем като се разбърква внимателно с лъжица . Отделя се 1 чаша от тази хомогенна смес за оцветяване с какаото, а към останалата смес прибавя и третата чаша брашно. В намаслена форма се сипва част от жълтата смес, после от другата.