Днес нашите приятели от www.359food.bg представят подробно и изчерпателно как да си приготвите вкусно чесново хлебче.
1 ч.ч. топла вода
1 с.л. мед
1 пак. активната суха мая
1 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
мазнина омасляване
1/2 ч.ч. чесново масло
сирене Чедар или по избор
Инструкции
В голяма купа се разбърква вода, мед и мая заедно. Нека мая постои 5 минути.
След като мая е активна се разбъркват в солта и брашното. След като тестото започва да се отлепя от стените и купата изглежда да е доста чиста, оставете го за 5 минути в машината за месене на тесто.
След 5 минути, тестото трябва да е гладко. Намажете купата и тестото с малко мазнина. Покрийте с найлон или кухненска кърпа и оставете да втасва 1 час или докато удвои размера си.
Тестото се нарязва на две равни части. Оформят се две дълги франзели. Покрийте с найлон и оставете да втаса втори път за 30 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. След като фурната е загрята, сложете хляба във фурната и печете 20 минути.
Междувременно нарежете сиренето на тънки филийки и стопете маслото. Извадете хляба от фурната след 20 минути и с четка намажете отгоре – разтопеното масло, в което сте наситнили и чесън.
Пече се още 5-7 минути или докато хляба започва да е златисто кафяв.
Нарежете на тънки филийки и с четката намажете в отворите чесново масло и запълнете с парче сирене. Пече се още 3-5 минути или докато сиренето се разтопи напълно.
Сервирайте топло 🙂