Кое е най-грозното куче на света

| от |

Възможно е да сте го виждали в интернет, но никога да не знаете как точно се казва. Собствениците му са го кръстили г-н Щастливо лице и съвсем скоро, същият четириног приятел спечели наградата за най-грозно куче на света. Въпросното състезание се провежда в Калифорния всяка година, като се представят най-различни породи кучета, включително и мелези.

След цели две пандемии в щата, на 24 юни най-накрая беше пуснат новия конкурс, където г-н Щастливо лице успява да победи последните седем опонента в състезанието. Нещо още по-интересно е, че самата идея на конкурса е да накара повече хора да осиновяват кучета, без значение как изглеждат. Все пак всяко животно има нужда от любов. Сив и без козина, той е кръстоска между китайско голо куче и чихуахуа.

Комбинацията от двете породи не дава нещо авантюристично, тъй като победителят трудно стои на краката си, има крави глава, езикът му е навън през почти цялото време. Единствената козина е под формата на качулка на главата. Въпреки някои недостатъци, това куче може да бъде щастливо, защото има добри стопани и той самият никога не се е интересувал как изглежда, докато има кой да му се радва.

Неговата история обаче не е най-розовата, все пак ще открием, че г-н Щастливо лице е живял в много лоши условия, рядко са му обръщали внимание и е страдал от недохранване. Прекарал е няколко години в приют за животни в Аризона и според собственичката Дженада Бенали, най-вероятно се е очаквало да подпишат неговата смъртна присъда. През 2021 г. е осиновен и прибран у дома.

Плановете на Бенали били за  друго куче, но преди да успее да стигне до приюта, някой го осиновява. Това е и най-щастливият му момент, въпреки някои здравословни проблеми, той е прибран. Според ветеринарите, той е на около 17 години и е вече доста възрастен, но пък никога не е късно да спечели някоя награда. Дори и да не е толкова лицеприятен, малкият домашен любимец се оказва изключително щастлив и емоционален.

Отглеждането му не е най-лесното, имайки предвид възрастта. Кучето трябва да носи памперси, взима лекарства и изисква повече грижи от всяко друго, но стопанката му е казала, че има огромно желание да даде всичко от себе си, за да му осигури необходимото щастие до края на живота му. Самият турнир се провежда повече от 50 години и наградата за победителя е 1500 долара, както и пътуване до Ню Йорк за участие в предаването „Днес“.

 
 
Коментарите са изключени за Кое е най-грозното куче на света

Повече информация Виж всички