shareit

Великите любовни истории: Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик – женени, с деца… и цял гардероб с обувки

| от Мая Вуковска |

Тя е въплъщение на модерната жена в големия град. Модна икона в пълния смисъл на думата. Посланик на чувствената еманципацираност, разкрепостения дух и… на марката “Маноло Бланик”.  Никой не може да пробяга няколко пресечки в Манхатън, качен на 10-сантиметрови токчета, с лекотата на пеперуда като нея. Бихме я разпознали дори в гръб. Защото нейният силует е известен колкото този на Статуята на свободата. Защото принадлежи на Кари Брадшоу. Но не, днес няма да говорим за телевизионната любимка на няколко поколения жени по света, а за жената, влязла в нейната кожа – Сара Джесика Паркър. Е, разбира се, и за мъжа, който е до нея вече 24 години –  Матю Бродерик.

Сега, когато вече приключиха снимките на десетте епизода от съживения за нов живот емблематичния сериал на HBO “Сексът и градът” Сара Джесика Паркър отново е в центъра на общественото и медийно внимание. Дали ще харесаме нейната, вече 50+ годишна Кари, предстои да видим…

Да научиш житейските уроци по трудния начин

Преди да срещне съпруга си, Сара има само още една сериозна връзка, продължила осем години. Гадже й е не кой и да е, а едно от лошите момчета на Холивуд – Робърт Дауни Джуниър.

Двамата се срещат през 1984 г. на снимачната площадка на “Firstborn”. Две години, след като стават двойка, Джуниър казва в интервю пред Peоple: “В началото на Сара сигурно съм й вдъхвал страх  и затова странеше от мен.” Но неговата страховитост е само привидна, понеже по онова време звездата от “Ironman” е твърде несигурен в актьорските си възможности. Нееднократно е признавал, че ако Сара не се е появила в живота му, щял да си остане никому неизвестен, защото покрай нея започнал да получава добри роли.

Освен че повлиява положително на кариерата му, Паркър изнася на крехките си плещи най-тежките му моменти на наркозависим. Всъщност дълго време тя не знае за порока му и отдава сърцебиенето му на прекалено многото лицеви опори. “Покрай постоянните грижи около Робърт се научих как да се грижа за себе си. Обичах го, но в един момент постоянните тревоги и проверки дали не е предрусал и дали диша, ми дойдоха в повече и реших да си тръгна. Въпреки това не съжалявам за времето, прекарано с него, защото това бяха едни важни и изпълнени с приключения осем години от живота ми.” Америка е шокирана, когато през 1991 г. любимата им двойка обявява раздялата си. Но и до днес милата и грижовна Паркър и купонджията Дауни Джуниър са запазили топлите приятелски отношения помежду си.

След Робърт Дауни Паркър има кратък романс с друг един “джуниър” – Джон Ф. Кенеди, а преди да срещне Сара, Бродерик излиза с колежките си Хелън Хънт и Дженифър Грей.

Сестрата на приятелчето Тоби

Пътищата на нашите герои се пресичат за първи път през ноември 1991 г. Бродерик режисира пиеса за ню-йоркската театрала компания Naked Angels, в която играе братът на Сара – Тоби. Бродерик се сприятеля и с него и с брат му, Пипин. Много му се ще да се сближи и със сестра им, обаче някак го е срам да й поиска номера. Ще минат месеци преди да се престраши да й звънне. Сара си спомня точната дата – 1 февруари 92-а.

NEW YORK, NY – SEPTEMBER 27: Sarah Jessica Parker (R) and Matthew Broderick attend the New York City Ballet 2018 Fall Fashion Gala at David H. Koch Theater at Lincoln Center on September 27, 2018 in New York City. (Photo by Dominik Bindl/Getty Images)

Четири години по-късно двамата смесват бизнеса и удоволствието, когато Сара се присъединява към трупата на мюзикъл, главната роля в който се играе от Матю. По това време двамата вече живеят заедно и Сара започва да се замисля дали фактът, че са заедно 24/7 няма да стесни света им до такива миниатюрни размери, че да повлияе негативно на връзката им. Само че двойката преминава успешно през  това изпитанието през 97-а вече са готови да преминат в следващия етап на връзката си.

Изненада – това е сватбата ни!

Когато двама известни души са гаджета, неминуемо се налага да отклоняват любопитните носове на фенове и преса, които душат около тях за клюки и новини. “В един момент,” спомня си Сара, “почувствахме, че е време да дадем някаква яснота по отношение на връзката ни, за да спрем спекулациите по наш адрес.” И го правят по техния си начин. На 19 май 1997 г. канят стотина приятели и познати на парти, за което обаче никой не подозира, че всъщност е сватбеното им тържество. И за да излязат тотално  от клишето, Сара е облечена с черна рокля. “Никога не съм си мислила, Боже, каква ли рокля да нося на сватбата си! Ама никога. Харесах си черната, понеже тогава си падах малко бунтарка, а и някак щях да се чувствам тъпо да обикалям магазините и да меря булченски рокли. Имаше един магазин, в който често се отбивах, и един ден просто влязох в него и купих първата рокля, която ми попадна пред очите.”

NEW YORK, NEW YORK – NOVEMBER 17: Sarah Jessica Parker and Matthew Broderick attend „The Inheritance“ Opening Night at the Barrymore Theatre on November 17, 2019 in New York City. (Photo by Steven Ferdman/Getty Images)

Моментът, към който винаги се връщаш

Всеки има такъв в живота си – момент, в който си си мислил, че няма да можеш да изпиташ по-голямо щастие от това тук и сега. За Паркър-Бродерик и най-вече за Сара това е раждането на сина им Джеймс Уилки през октомври 2002 г.: “Усеща се една надвиснала във въздуха суматоха около раждането: всичко изведнъж изчезва, светът изчезва, времето спира. И сте само ти, мъжът ти и детето. Еуфорията е неописуема.”

През следващите години съпрузите напразно се опитват да заченат отново. В един момент обаче се примиряват, че това няма да стане по конвенционалния начин, затова прибягват до помощта на сурогатна майка. И така, на 22 юни 2009 г. семейството се увеличава не с един, а с двама нови члена – близначките Марион и Табита. Упрекнати, че са пазили в тайна начина, по който са се сдобили с децата, Сара реагира рязко: “Това са семейни неща. Не очаквайте да разказвам наляво-надясно за жената, която носи децата ми в утробата си. За това говоря само със съпруга си. А той от своя страна също не е особено разговорлив на тая тема.”

През последните 18 години съпрузите умело успяват да предпазят децата си от медийния интерес. През май т.г. обаче Сара си позволи да кършне от собственото си правило да не публикува снимки на децата си и качи снимка на Джейми (сниман в гръб, за да не се вижда лицето му!) в Инстаграм профила си по случай завършването на гимназията.

NEW YORK, NY – SEPTEMBER 20: Matthew Broderick and Sarah Jessica Parker attend the New York City Ballet 2016 Fall Gala at David H. Koch Theater at Lincoln Center on September 20, 2016 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Женен за най-добрата си приятелка

Когато “Сексът и градът” се превръща в световен хит, а Сара – в мегазвезда, кариерата на Матю сякаш остава на заден план. Логично плъзват слухове, че бракът им се клати заради професионалната и лична неудовлетвореност на Бродерик да живее в сянката на Паркър. Дали е имал наистина такива епизоди на разочарование? Сигурно. Но дали ги е заявявал открито? Никога. Когато го питат какво е разковничето на дългогодишната им щастлива връзка, той простичко отговаря: “Ами просто имах късмета да се оженя за най-добрата си приятелка.” А човек никога не се сърди на най-добрия си приятел, ако понякога постига по-големи успехи от него самия.

Каквото и неистини да се е писало по адрес на брака им, двойката остава равнодушна.

И двамата нехаят какво се говори за тях, понеже от опит знаят, че кучето ще продължава да си лае, а керванът – да си върви. А техният “керван” е екстра качество и досега не е пукал гума. “Връзките са трудно нещо, “ казва Паркър. ”Но аз го обичам и мисля, че е изключителен. Сигурна съм, че понякога го дразня. И той ме дразни понякога. Но аз съм страшно горда от човека, който е. И ще продължавам да влагам всичко от себе си във връзката ни.“

През февруари 2022 г. съпрузите отново ще се появят заедно на сцената на Бродуей, този път в класическата комедия на Нийл Саймън от 1969 г. “Plaza Suite”. В нея двамата се превъплъщават в три различни женени двойки. Така че ако имате път към Ню Йорк тогава, непременно гледайте пиесата. Цените на билетите варират от 129 до 499 долара. Но всеки цент си заслужава, за да се види как съпрузи с по няколко награди “Тони” и “Еми” играят съпрузи. А предварителните анонси обещават да се скъсате от смях.

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик – женени, с деца… и цял гардероб с обувки

Повече информация Виж всички