shareit

Историята на Блейк Фийлдър-Сивил – бившият съпруг на Ейми Уайнхаус, който я запозна с наркотиците

| от |

С ненадминат глас и бурен темперамент, Ейми Уайнхаус се превърна в модерна музикална икона. Тя разтърси скучния пейзаж на попа… но успехът й бе трагично кратък. И когато почина от алкохолно отравяне през 2011 г., всички искат да чуят коментар от бившия й съпруг Блейк Фийлдър-Сивил.

Блейк е очарователен, млад асистент продукцията, когато за първи път се срещна с Ейми в кръчма през 2005 г. Тя издава дебютния си албум две години по-рано, а бурната й връзка с Фийлдър-Сивил, според твърденията, вдъхновява следващия й албум „Back to Black“, който излиза година по-късно, и който я прави международна суперзвезда.

Тя разчита на алкохол и марихуана, за да лекува безпокойството си, но скоро започва редовно да употребява хероин и кокаин с Фийлдър – който пък става редовно лице по таблоидите на Великобритания.

Когато се женят през 2007 г., техният общ интерес към наркотиците поражда все по-опасна зависимост, която води до широко разгласяни арести, нападения и изневери. Докато Фийлдър-Сивил в крайна сметка се развежда с нея през 2009 г., той все пак ще поеме вината за смъртта на Ейми две години по-късно.

Истината обаче е много по-сложна.

Ранният живот на Блейк Фийлдър-Сивил

Блейк е роден на 16 април 1982 г. в Нортхемптъншир, Англия. Детството му не е лесно, тъй като родителите му Ланс Фийлдър и Жоржет Сивил се развеждат още преди да може да ходи. По-късно майка му се омъжва повторно, но момчето има обтегнати отношения с втория си баща и двамата си доведени братя.

Като тийнейджър проявява майсторство с родния си английски език, но същевременно изпада в тежка депресия и започва да се самонаранява. Постепенно започва и да експериментира с наркотици и напуска училище на 17-годишна възраст. През 2001 г. се мести в Лондон.

Междувременно Ейми Уайнхаус е по своя път към славата. Родена на 14 септември 1983 г. в Гордън Хил, Енфийлд, тя произхожда от дълга линия професионални джаз музиканти и посещава театрално училище, след което се фокусира изключително върху музиката; обещаваща демо касета й носи първия договор през 2002 г.

Уайнхаус издава дебютния си албум „Frank“ на следващата година. Това е приблизително по времето, когато срещна и Фийлдър-Сивил – в бар в Камдън, Лондон, през 2005 г.

Те веднага се влюбват.

Но мениджърът на Уайнхаус, Ник Годуин, отбеляза една зловеща промяна в нея. „Ейми се промени за една нощ, след като срещна Блейк… Стана по-отдалечена. И ми се струваше, че това се дължи на наркотиците. Когато я срещнах, тя пушеше трева, но смяташе, че хората, които взимат сериозни наркотици, са глупави. Тя им се смееше.“

Нейният апартамент в Камдън се превръща в център както за музиканти, така и за наркодилъри. Самата Уайнхаус става световно известна със следващия си албум от 2006 г. „Back in Black“. Двойката се венче на 18 май 2007 г. в Маями Бийч, Флорида, но тяхната връзка е белязана от злоупотреба с наркотици, арести – а по-късно и смърт.

Бракът на Блейк Фийлдър-Сивил и Ейми Уайнхаус

През 2006 г. първата кавга на Уайнхаус стига до таблоидите. Певицата е нападнала своя фенка на музикалния фестивал в Гластънбъри, заради критика към годеника й.

„Ударих я право в лицето, което тя не очакваше, защото момичетата не правят така“, казва певицата. „Тогава пиех повече алкохол, което ме превърна в наистина гаден пияница. Аз или съм добричка пияница, или съм ужасна, агресивна, обиждаща, емоционален пияница. Ако Блейк каже нещо, което не ми харесва, налитах да го бия.“

Съпругът на Ейми Уайнхаус има темперамент, сравним с нейния, и напада бармана Джеймс Кинг през юни 2007 г., а по-късно е хванат и да се опитва да подкупи Кинг да не свидетелства срещу 260 000 долара. Междувременно той и Уайнхаус са арестувани за притежание на марихуана в Берген, Норвегия, през октомври 2007 г. и освободени, след като плащат глоба на следващия ден.

На 8 ноември обаче съпругът на Ейми е арестуван за нападението на Кинг, който не само предоставя кадри от случая, но и разкрива опита за подкуп. Уайнхаус е арестувана през декември по подозрение, че го финансира, но така и не й е повдигнато обвинение. Съпругът й обаче е осъден на 27 месеца на 21 юли 2008 г.

Докато мъжът й е в затвора, Ейми достигна върха на своята слава… и зависимост. На 26 април 2008 г. тя е арестувана за това, че удря шамар на 38-годишен мъж, който се опитва да й извика такси, а през май е хваната да пуши крак. Фийлдър-Сивил казва, че влиянието му е преувеличено, но неговият тъст Мич Уайнхаус иска да го разкара.

„От може би шест- или седемгодишна връзка, която аз и Ейми имаме, имаше употреба на наркотици за около четири месеца“ казва Блейк. „След това отидох в затвора. Тогава стана много по-зле, докато бях в затвора, а след това, когато излязох, ми бе казано [от Мич Уайнхаус], че ако я обичам, ще се разведа с нея и ще я оставя, което и направих.“

Къде е сега бившият съпруг на Ейми Уайнхаус?

Блейк Фийлдър-Сивил казва, че той и Уайнхаус се развеждат едва през 2009 г., за да удовлетворят желанието на баща й и да накарат таблоидите да замълчат. Въпреки че планират в крайна сметка да се оженят повторно, така и не получават този шанс. Филдър-Сивил е в затвора (отново), когато чува за смъртта на Уайнхаус на 23 юли 2011 г.

„Накарах ги да ми покажат около шест или седем уебсайта и всеки път, когато ми поглеждах към компютъра, ми ставаше все по-трудно да кажа „не“, разбирате ме“, спомня си той. „Бях пречупен и не можех да спра да плача – след което трябваше да ме върнат в килията.“

Блейк Фийлдър-Сивил продължава да употребява наркотици след смъртта на Ейми Уайнхаус след като излиза от затвора и дори предозира през 2012 г. Твърди се, че оттогава е чист и се ожени за жена на име Сара Аспин.

„Когато става дума за Блейк, реших никога да не говоря лошо за никого“, каза Джанис Уайнхаус, майката на певеца. „Знам, че ставаше дума за любов и не мисля, че човек може да съдиш, когато става дума за любов. Любовта контролира поведението. Вярвам, че връзката между Ейми и Блейк беше интимна и истинска.“

„Бракът им беше импулсивен, но все пак беше чист. Очевидно това беше сложна връзка, но любовта беше в основата й.“

 
 
Коментарите са изключени за Историята на Блейк Фийлдър-Сивил – бившият съпруг на Ейми Уайнхаус, който я запозна с наркотиците

Повече информация Виж всички