За тирамисуто, както за пицата и пастата, типично по италиански има хиляди рецепти, всяка по-оригинална от другата, аз лично правя тази, защото най-трудното в нея е отделянето на белтъците от жълтъците.
Ето и необходимите продукти :
500 гр маскарпоне
6 яйца
захар
1 пакетче ванилена захар
1 пакетче бисквити
силно кафе
1 черен шоколад
Пригответе една чаша силно кафе и прибавете в него ванилената захар. В купа разбийте жълтъците с 5 лъжици захар, добавете маскарпонето. Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги внимателно в сместа. Намокрете леко бисквитите в кафето и ги разположете на дъното на тавата. Добавете слой крем, още един ред бисквити, още един слой крем. Отгоре поръсете с настъргания черен шоколад. Украсете с черешки от сладко. Препоръчвам 24ч престой в хладилника преди консумация, макар че никога не съм успявал да прескоча 6-те часа.