Тирамису

| от |

За тирамисуто, както за пицата и пастата, типично по италиански има хиляди рецепти, всяка по-оригинална от другата, аз лично правя тази, защото най-трудното в нея е отделянето на белтъците от жълтъците.

Tiramisu_t

Ето и необходимите продукти :

500 гр маскарпоне

6 яйца

захар

1 пакетче ванилена захар

1 пакетче бисквити

силно кафе

1 черен шоколад

Пригответе една чаша силно кафе и прибавете в него ванилената захар. В купа разбийте жълтъците с 5 лъжици захар, добавете маскарпонето. Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги внимателно в сместа. Намокрете леко бисквитите в кафето и ги разположете на дъното на тавата. Добавете слой крем, още един ред бисквити, още един слой крем. Отгоре поръсете с настъргания черен шоколад. Украсете с черешки от сладко. Препоръчвам 24ч престой в хладилника преди консумация, макар че никога не съм успявал да прескоча 6-те часа.

 
 
Коментарите са изключени за Тирамису