Музей в Ню Йорк проследява историята на шоколада

| от chronicle.bg, по БТА |

От какаовите зърна до трюфелите, историята на шоколада е показана в експозиция на първия музей в Ню Йорк, посветен на сладкото изкушение, предаде Ройтерс.

Музеят „Шоко-история“ на сладкаря и шоколатиер Жак Торес отвори врати в магазина на създателя си в Манхатън.

„Обичам да предавам любовта си към шоколада и знанието, което имам за шоколадовите изделия, на всеки желаещ да научи нещо за тях“, каза той.

Роденият във Франция главен готвач демонстрира как прави шоколадови трюфели, като изля течен шоколад във формички и ги запълни с кремообразен, мек шоколадов ганаш.

Изложбата включва вид шоколади, произлизащи от цивилизацията на маите на около 5 хиляди години, инструментите, използвани да се създаде шоколада от ферментирали какаови зърна и дори малки чаши с вътрешна преграда, която предпазва мустаците от изкушението под формата на гореща напитка.

 
 
Коментарите са изключени за Музей в Ню Йорк проследява историята на шоколада