shareit

Американската армия бори намаляващия брой новобранци като помага на тези с високи телесните мазнини и академичните затруднения

| от |

В опит да се справи с продължителния спад в броя на новобранците, американската армия стартира нов пилотен проект, насочен към онези, които не отговарят на стандартите за телесни мазнини или за академични способности. Този подготвителен курс за бъдещи войници ще „даде на новобранците, които се нуждаят от каквито и да е други квалификации за набор, възможност да служат.“

Подготвителният курс за бъдещи войници ще стартира две 90-дневни програми във Форт Джаксън, Южна Каролина през август 2022 г. Предвижда се те да струва около 4 милиона долара през първата година, а инициативата ще бъде отворена за онези, които иначе отговарят на изискванията за армейска служба, по отношение на моралните и медицински стандарти. Новобранците също ще трябва да попълнят и теста за оценка на професионалното физическо състояние (OPAT).

Първата програма ще се съсредоточи върху тези, които са получили между 21 и 30 точки на теста за професионална способност за въоръжени сили (ASVAB). За да се класира за работа в армията, новобранецът трябва да получи поне 31 точки. Тези, които постигат по-висок резултат, обикновено се класират за разузнавателни и административни позиции, докато по-ниските резултати пращат войникът да се занимава с бойни оръжия или в роли, които изискват по-малко технически познания и опит.

Тези, които се запишат в програмата, ще имат възможност да положат отново ASVAB на всеки три седмици. В течение на 90-те дни те ще получат обучение по теми като математика на ниво гимназия, грамотност и разгадаване на логически пъзели.

Втората програма ще се фокусира върху новобранци, чиято телесна мазнина е до 6% по-висока от стандарта за армията. В продължение на 90 дни те ще бъдат подложени на упражнения и диети и на всеки три седмици ще бъдат измервани телесните им мазнини. Ако успеят да стигнат до само 2% над стандарта, ще им бъде разрешено да преминат към основно обучение.

За да се гарантира, че новобранците имат достатъчно време да се справят с телесните си мазнини по здравословен начин, те ще имат една година, за да изпълнят стандартите за телесен състав на армията след присъединяването си. Тази нова програма идва, след като е установено, че по-голямата част от потенциалните новобранци не са успели да се запишат поради теглото си, което означава, че само 23% в момента отговарят на условията за служба. Това е спад от 29% за последните години.

До момента армията е идентифицирала 2000 новобранци, които имат потенциал да участват в пилотния проект. Желаещите да се присъединят ще могат да участват само в една от програмите, с едно изключение – тези, които имат резултат между 42 и 49 на ASVAB, могат да направят и двете – фитнес частта преди основното обучение и академичната програма след това. Академичната пътека не е задължителна, но увеличава възможността те да увеличат резултата си и да получат по-добра работа.

„Младите мъже и жени, които ще участват в този пилотен проект, имат желанието да се усъвършенстват и искат да служат достойно на страната си“, казва генерал Пол Функ II, командир на Командването за обучение и индоктринация, в прессъобщение. „Този ​​курс е чудесен начин да увеличим възможностите им да служат, без да жертваме качеството, необходимо в нашите сили.“

Съобщението за новите програми следва публикуването на бележка от секретаря на армията Кристин Уормът и началника на щаба на армията генерал Джеймс Макконвил, която подчертава продължаващите борби на службата с набирането на персонал. Поради кризата двамата очакват общият брой на активните войници да намалее от 466 400 на 452 000 до края на 2023 г.

Те разкриват, че Съединените щати са изправени пред най-предизвикателната среда за набиране на персонал от въвеждането на изцяло доброволчески сили през 1973 г.

„Този ​​курс е един от многото подходи, които армията предприема, за да инвестира в младите хора на Америка“, казва Функ. „Трябва да признаем, че обществото се е променило и да помогнем на нашите младежи да се усъвършенстват, за да могат да се възползват от обучението и възможностите, които предлага службата в армията. Армията все още е най-доброто място за младите хора да разгърнат своя потенциал.“

Пилотният проект е отворен за онези, които искат да се запишат за активна служба в армията, Националната гвардия или армейския резерв. Лица, които не отговарят на стандартите след завършване на една от програмите, рискуват да бъдат премахнати от услугата.

 
 
Коментарите са изключени за Американската армия бори намаляващия брой новобранци като помага на тези с високи телесните мазнини и академичните затруднения

Повече информация Виж всички