Тенисист номер едно в света, Исус или просто марионетка в ръцете на баща си – за няколко милиона повече

| от |

Освен ако не живеете в пещера, без никакъв достъп до информация, пристигаща от интернет, телевизор или радиоприемник, то най-вероятно не сте пропуснали възможността да се запознаете с поредната изненада от света на тениса. Новак Джокович е на път да се превърне в поредният човек, който не само демонстрира бунтарски дух, но е готов да поведе поне още 100-на хора по улиците на Австралия, макар и да няма чак толкова имигранти от сръбски произход. Скандалът, който се породи с помощта на зелените сертификати и ваксини, както и политиката на Австралия да допуска само такива лица, успя не просто да подразни съседна Сърбия, но и да повдигне редица въпроси, които да разгневят не кой да е, а самият Сърджан Джокович – бащата на въпросния тенисист.

Най-вероятно всичко това не изненадва никого, интернет прекара време в забавлението и разглеждането на снимки, татко Джоко привлече вниманието на медиите, изкарвайки себе си, сина си и целия сръбски народ в мъченици, които са попаднали под ударите на една несправедлива и саботьорска битка, в която да не се даде право на талантът да играе. Въпреки гръмките слова и извитите хора с около 5-6 човека на кръст, очевидно е, че австралийските власти няма да се трогнат и ще запазят основните си правила – никой няма да влезе без ваксина.

Това обаче далеч не означава, че г-н Сърджан няма да спре да ръси тъпотии и с това да излага сина си, представяйки Сърбия за либертариански свят – трансформацията е започнала очевидно в последните 20 години, както и да сравни своя син с Исус, като и в двата случая явно всеки трябва да се оглежда за евентуалния кръст, на който ще предстои разпването.

Противно на очакванията, че Новак е в затвор, въпросният разказва, че условията в хотела не са чак толкова розови, но пък далеч не е мъченикът, който се представя днес, а що се отнася до битката за независимост и свобода за 7 милиарда души, подозренията тук са насочени по-скоро в огромните напъни на Сърджан да извлече колкото се може повече медийно влияние, а то самото не просто ще остане в историята като една от най-големите грешки. Ако попитате някои от експертите, докато един Роджър Федерер можеше да постигне чудо на тениса, шансовете на Новак не изглеждат чак толкова очарователни, но без да навлизаме в повече подробности, нека обърнем внимание на финото сито, което не допуска абсолютно никакви изключения.

Защо Новак Джокович не беше допуснат да се състезава? Краткият отговор е, че просто няма ваксина, а мотивите за алергии не са чак толкова рентабилни, все пак се говори за най-добрия тенисист в света на този етап и е подозрително, че най-вероятно същият има достатъчно добре здрав организъм, за да може да понесе едно убождане, с което да реши всички проблеми, но уви. Мнозина не биха могли да се изненадат, ако се окаже, че най-накрая Джокович е просто златната кокошка на фамилията и се налага по всякакъв начин да изпълнява прищевките на своите родители, а точно това не е никаква изненада, след като е виждано многократно и в други семейства.

Световната тенис федерация е била винаги красноречива относно допинг пробите и сега, когато целият свят търси кумири, шансовете на Новак да яхне совалката на съпротивата и да се обявява против ваксините, може да се случи изключително трудно. Нека не забравяме, че допинг скандалите бяха успели да застигнат и Мария Шарапова и когато Русия започна да се изказва по същия начин, резултатите бяха повече от ясни – руската състезателка изгуби всички права за година, а след това сложи и край на кариерата си. Новак върви в същата посока, след като семейството и дръзките патриотични слава на либертанската нация, обвинявана няколко пъти в геноцид, започна да говори как един човек защитава правата на 7 милиарда души, защото видимо не му се дава право да тича след топката и да попълни семейната хазна.

Няма драми в тази история – възможно е всички да се страхуват, че Новак ще изгуби своите качества и възможности да продължи да се състезава, възможно е това да е още една интересна кампания, която да се стреми да превърне гордия сръбски народ или поне последователите на татко Джоко в армия, която да се противи на целия свят, а каква е истината – един човек тегли група търтеи на гърба си, без да осъзнава, че точно те ще бъдат палачите в края на деня, а това вече е виждано много пъти. Изказването на Сърджан показва и още нещо – проблемът не е в алергията, а по-скоро в желанието за ваксиниране, защото в нито един друг момент няма да открием бащата, както и неговият брат да говорят относно някакво медицинско състояние.

Нека не забравяме, че лудото родителско тяло миналата година бързаше да обвини Григор Димитров за заразяването на Джокович с коронавирус, следователно защо да се изненадваме и от ваденето на голямото оръдие сега. Един от очакваните сценарии за бъдещите планове започва да прилича много на историята на Джак Джонсън. За цялата си кариера в Американската хокейна лига, той успява да спечели сумата от 18 милиона долара. Има още един договор за 30.5 милиона долара, които трябва да се изплатят в рамките на 7 години и въпреки тези приходи, през  2014 г. подава документите си и обявява, че е банкрутирал. Как се харчи сумата от 30.5 милиона долара?

Очевидно всеки има нужда от малко въображение, но ситуацията изглежда повече от черна и повече от невъзможна. Една от основните причини е, че Джонсън най-вероятно е дал достъп на майка си – Тина Джонсън към неговата банкова сметка. В резултат на това, дамата и нейният втори съпруг, започват да теглят пари и дори заеми, отказвайки да мислят за бъдещето. Информацията показва, че Тина е изтеглила около 15 милиона долара, а след това е изтеглила и още 17 заема, които обаче идват с толкова голяма лихва, че най-ниската е от 24%. С парите на сина, фамилията закупува къща в Манхатън, след това добавя и луксозна кола, прави ремонт за около милион и пътува навсякъде, за да го види как играе.

И точно тук идва още по-страшната новина – атлетът никога не е разбрал какво прави родната му майка и преди да се усети, компаниите са го съдили толкова пъти, че не може да смогне да плаща. Най-накрая заплахите започнали и по телефона, но когато Джонсън задавал въпроси, отговорът винаги бил, че трябва да се фокусира върху играта и никога да не обръща внимание на нищо друго.

Поглеждаме много сериозно към Джокович, защото и той носи на гърба си цялата фамилия, а с продължителното товарене ще се усети и натиска за печеленето на още и още. По някаква причина всяко едно семейство на спортна звезда – тук посочваме родителите и роднини до 9-то коляно – винаги се чувствам задължени да получат колкото се може повече от това, че са създали един човешки живот – ако се замислите, постижението е наистина голямо, но никой не трябва да има власт над банковата сметка.

Няма никакво значение какво ще се случи с Джокович, няма и никакво значение дали решава да се ваксинира или не, едно е сигурно – той е тенис играч, не е Исус и не се очертава да бъде. По-важното тук е, че една страна пази своите принципи и изобщо не прави разлика между всеки един, който ще прочете тези редове, бил и номер едно в класацията на този етап. Спортът не е политика и докато се вият разни хора, Новак може да се окаже в окото на бурята, посята от неговия роден баща. Тъжно, но факт.  А и ако търсите още мотиви за толкова цветния скандал, замислете се, ако не беше Джокович, а някой друг, дали изобщо щеше да има хора, а и какъв е призивът – можете да правите всичко, когато сте милионер? Каква е драмата? Че един милионер няма да може да прибере още един по-солен награден фонд, за да напълни гушите на цялата рода до 9-то коляно?

 
 
Коментарите са изключени за Тенисист номер едно в света, Исус или просто марионетка в ръцете на баща си – за няколко милиона повече

Повече информация Виж всички