Санджу – бременният мъж

| от |

Ако сте чели книгата на Стивън Кинг „Два часа и половина след полунощ“, то най-вероятно знаете историята за близнаците, които в корема на майка си се избиват като акули и по-късно, по запазения сценарий на Стивън Кинг, ситуацията излиза извън контрол. Авторът винаги има особен прочит на света и щом трябва да разкрие черната страна на света, той е човекът, който ще успее да разкаже оригинална и плашеща история.

Интересното е, че години по-късно Санджу Багат ще осъзнае, че преживява нещо като сценарий от същата книга. Неговият стомах започва да расте, сякаш е бременен. Това обаче е доста странно по много причини, на първо място е ясно, че мъж не може да роди, но медицината в Индия не е чак толкова развита, поне по онова време.

Визията му привлича присмеха на останалите, но ако те са знаели какво наистина е състоянието му, най-вероятно щяха да спят с повече кошмари, отколкото книга на Стивън Кинг може да достави. Санджу няма много възможност да се самосъжалява, в този момент е много важно да намери начин да работи и да изкарва пари за семейството си. Индия не е приказката, за която се разказва в „1001 нощи“.

Въпреки опитите да загърби този проблем, коремът му расте с времето и прави дишането още по-трудно. Най-накрая се стига до там, че Санджу има жестоки затруднения с дишането и трябва да отиде в болница. Прави го по принуда, поради простата причина, че няма пари дори да плати лечението си. Много хора биха подозирали, че става въпрос за проблем с някой от органите му, който не спира да расте, но истината е, че Санджу е чудо на медицината. Няма тумор и противно на вярването, никога не е бил бременен. Състоянието му, както ще напишат лекарите по-късно, е свързано с факта, че в него живее неговият брат-близнак.

И без абнормалността му, стомахът на пациента е наистина странен. Роден през 1963 г. в Нагпур, в ранните си години не спира да показва абнормалност.

Работи по фермите като тийнейджър и няма много време да обърне внимание на състоянието си. Стомахът му започва да расте агресивно, когато е на около 20-годишна възраст. Санджу никога не е преяждал и по-често е на принудителна диета, отколкото да се смята, че е просто дебел. На полето се поти от изгрев до залез, следователно няма никаква логика. Вместо да обръща внимание, той продължава да работи и има други основни задачи. На 30-годишна възраст старите подигравки се връщат и той отново е бременния.

След като коремът натиска диафрагмата, вече няма никакъв избор, освен да отиде на лекар. След един преглед е изпратен в Мумбай.

Доктор Аджей Мехта ще го посрещне през 1999 г. На пръв поглед е мислил, че става въпрос за тумор, който ще се пръсне и предложил веднага да се направи операция. След разрязването на стомаха в операционната зала, вместо тумор, от него изтича твърде много течност, а с надникването вътре, ситуацията става още по-безумна.

Санджу носи в себе си човешко същество. Лекарите се изненадват, че има твърде много кости, първо излиза един крайник, а след това още един, появява се и част от полов орган, след това има и коса, челюсти и други. Оказва се, че Санджу цял живот е бил със своя брат-близнак, който живее от неговия стомах. Лекарите са в шок, защото мнозина са чували за ефекта на изчезващия близнак, когато единият близнак умира и се абсорбира от другия по време на бременност, но това се прави от майката, а не от другия близнак.

Отделно от това, трябва да напомним, че чудото се случва, когато едното дете умре, а в този случай фокусът попада върху братът, който живее с него твърде много време – цели 36 години.

Има моменти, в които плодът носи втори плод в себе си и това е особено рядко заболяване при близнаците. Тогава се появява така наречената паразитна връзка, в която едното дете е приемник на другото. При нормални случаи, лекарите могат да изследват и да премахнат паразита. В случая на Санджу, когато той игнорира случващото се, паразитът живее много по-дълго. Самото заболяване е толкова рядко, че в света има не повече от 100 човека.

Санджу продължава да е уникат за медицината, поради проста време, че носи своя брат твърде дълго време.

Логично е, че след операцията, той отказва да види това, което излиза от неговия корем, което е напълно нормално. След тази операция се връща обратно в селото си и живее като нормален човек, а най-важното е, че се лишава от болката. При всички положения може да се разглежда като чудото на медицината.

 
 
Коментарите са изключени за Санджу – бременният мъж

Повече информация Виж всички