shareit

Съдбата на пениса на Распутин

| от chr.bg |

Григорий Распутин не е нищо друго освен руска легенда. Той е човек, чиято смърт е буквално по-драматична от живота, и чието красноречие е толкова удивително, че мнозина вярват, че държи цяла страна под хвата си.

На фона на всички митове и легенди около „лудия монах“ на Русия, има една още по-голяма легенда: съдбата на пениса на Распутин.

Според една история членът на Распутин е бил отсттранен от тялото му и споделен между неговите поклонници. Други вярват, че религиозен култ от руснаци, които живеят извън страната си, буквално се е прекланял на отрязания орган с надеждата, че неговата сила ще се прехвърли върху тях и ще ги дари с плодовитост. Неговата истинска съдба обаче вероятно е много по-малко пикантна.

Ето всичко, което знаем за пениса на Распутин.

Ecstatic ritual of Khlysts (radeniye)

Хлисти по време на ритуал, в който се самобичуват

Мръсната репутация на лудия монах

Преди да се опитаме да разберем какво се е случило с пениса на Распутин, е важно да разберем защо изначално той е бил толкова ключова част от неговата история. Въпреки че е известен като монах, той не принадлежи към орден, който практикува особено всеотдайно неща като умереност и въздържание.

Вместо това, говори се, че Распутин е част от секта, известна като хлистите. Според Енциклопедия Британика подземната православна християнска секта вярва, че човек е „най-близо до Бога“ само когато достигне състояние на сексуално изтощение след период на продължителен разврат.

Както може да се предположи, това прави Распутин доста ангажиран с дамите в царска Русия – включително, както се твърди, и със съпругата на царя. Дори дълго след смъртта му, необоснованите слухове за аферата на Распутин с царица Александра продължават и се смята, че са изиграли ролята в мотивите на благородниците, които в крайна сметка го убиват.

Въпреки това, както каза историкът Дъглас Смит пред списание Town and Country, е малко вероятно двамата да са спали заедно. „Александра е доста благородна викторианска жена“, казва Смит. „Няма начин и няма доказателства, че тя би потърсила Распутин за секс.“

Морска краставица

Легендата за пениса на Распутин

Въпреки че обстоятелствата около смъртта на Распутин и съдбата на пениса му остават предмет на дебат, ясно е, че той е бил убит на 30 декември 1916 г. в двореца Юсупов в Санкт Петербург – според известната история, доста трудно.

„Този ​​дявол, който умираше от отрова, който имаше куршум в сърцето си, трябва да е бил възкресен от мъртвите, от силите на злото. Имаше нещо ужасяващо и чудовищно в неговия дяволски отказ да умре“, пише Юсупов в мемоарите си, според списание Smithsonian.

И докато Распутин в крайна сметка умира от удавяне, съдбата на пениса му остава в мистерия. Първите съобщения за него идват през 20-те години на миналия век, когато група руски имигранти, които живеят във Франция, твърдят, че притежават тази най-ценна собственост на монаха. Съхраняван от тях като религиозна реликва, легендата разказва, че отрязаният член е имал силата да дава плодовитост.

Когато новината стигнала до дъщерята на Распутин Мария, според историята, тя прибрала пениса и заклеймява тези мигранти и техните практики. Естествено, няма материални доказателства за това.

През 1994 г. пък американски колекционер на име Майкъл Августин казва, че се е сдобил с пениса след като купува имение на покойната Мария Распутин. По-късно обаче е установено, че гротескният обект не е нищо повече от изсушена морска краставица.

Spb 06-2012 Moika various 03

Дворецът Юсупов

Истинската съдба на пениса на Распутин

От 2004 г. в Музея на руската еротика в Санкт Петербург седи изложен пенис, за който се твърди, че е Распутиновия. Собственикът на музея казва, че е платил колосалните 8000 долара за огромния член, който е с впечатляващия размер от 30 сантиметра. Повечето експерти обаче смятат, че това мистериозно месо всъщност е просто отрязан пенис на бик или вероятно на кон.

Съдбата на истинския орган обаче вероятно е много по-малко интересна. През 1917 г. е извършена аутопсия на лудия монах, след като тялото му е извадено от реката. Съдебният лекар по случая, Дмитрий Косоротов, извършва пълна аутопсия – и се твърди, че докато Распутин със сигурност е бил в много лошо състояние след цветущото си убийство, неговият пенис си е бил където трябва.

Което означава, че всеки друг предмет, представян за гениталиите на лудия монах, не е нищо друго освен измама.

„Историите за пениса на Распутин започват почти веднага след смъртта му“, казва Едвард Радзински, автор и експерт по руснака. „Но всички те са митове и легенди.“

 
 
Коментарите са изключени за Съдбата на пениса на Распутин

Повече информация Виж всички