shareit

История на Скот Дейвидсън, бащата на Пийт Дейвидсън, който умира на 11 септември

| от |

Повечето хора познават Скот Дейвидсън само като бащата на ТВ звездата Пийт Дейвидсън или като пожарникаря от Ню Йорк, който загива при атентатите от 11 септември. Но ако се имат предвид животите, които е докоснал, той е много повече от това. От барман до треньор и заместващ учител, той никога не спира да служи на другите. И така до последния му дъх, заровен под 1,8 милиона тона развалини.

Скот е видян за последно да помага при евакуацията на хора от хотел Marriott точно преди Северната кула да се срути върху него.

Пийт Дейвидсън е само на 7, когато атаките на 11 септември в Манхатън убиват баща му. Той ще трябва да се справя с тази травма десетилетия наред (младежът дори татуира номера на значката на баща си на ръката си), а през 2020 г. ще отбележи паметта му с филма „The King of Staten Island“.

Скот Матю Дейвидсън е роден на 4 януари 1968 г. в Бруклин, Ню Йорк. Семейството му се премества в Стейтън Айлънд, когато е на 2 години. Отгледани от Стивън и Карла Дейвидсън, Скот и брат му Майкъл обикалят из квартала като двама бандити. За Скот обаче нищо не е по-забавно от спорта.

Той показа добри атлетични възможности – в началното училище той е бейзболист в Great Kills Little League, играе 4 години баскетбол в гимназията „Сейнт Джоузеф Бай-Сий“ и ще бъде обявен за най-полезен играча в мача на звездите на гимназията през 1986 г.

Докато следва бакалавърска степен по история в колежа Стейтън Айлънд (CSI), той никога не изоставя страстната си любов към спорта. Като капитан на на баскетболния CSI Dolphins, Дейвидсън се дипломира през 1990 г. – след като печели Мемориалната награда на Мелвин Бармел и е обявен за мъж атлет на годината на CSI.

„Тренирах го в игрите на Голямата ябълка, когато беше още в гимназията“, спомня си треньорът на CSI Dolphins Тони Петоса.

След като се дипломира, Дейвидсън получава лиценз за заместник-учител, но е решен да стане пожарникар; Той нарича службата „най-великата работа в Америка“.

Работи като барман в Armory Inn в Уестърлей, когато съпругата му Ейми ражда син на 16 ноември 1993 г. Четири месеца по-късно той издържа изпита за пожарникари и се присъединява към пожарната в Ню Йорк.

Бащата на Пийт Дейвидсън продължава да спортува, но също така започва да е треньор и съдия. Той играе баскетбол за лигите на пожарната и еврейската общност, докато е треньор в училище Сейнт Клеърс.

„Скот е истински отборен играч“, казва Стивън Дейвидсън, бащата му. „Той е безстрашен и известен със своята игра в защита. Винаги дава всичко от себе си. Той им е предал присъщата си любов към всички спортове: Питър е активен във футбола, бейзбола и баскетбола, а Кейси вече показва атлетични способности.“

Remains of WTC1 and WTC2 after 9-11

Разрушеният хотел

Как Скот Дейвидсън умира, докато спасява животи на 11 септември

Когато не тренира баскетболни отбори на места като католическата гимназия Мур, Скот Дейвидсън играе в Нортшорската софтболна лига. Той междувременно става опитен пожарникар като служи в Стълба 118 в Бруклин Хайтс.

Но Дейвидсън също поддържа активен лиценз за преподавател и прекарва голяма част от времето си като заместващ учител в Бруклин дори през последните си дни, а остатъка от будните си часове прекарва със сина си Пийт и дъщеря си Кейси, родена през 1997 г.

След това, в 8:46 сутринта на 11 септември 2001 г., Дейвидсън е на смяна със Стълба 118, когато първият самолет влита в Северната кула на Световния търговски център. И малко след 9:03 ч., когато вторият самолет се удря в Южната кула, пожарникарите получават обаждане да дойде на място.

Докато препускат през Бруклинския мост обаче, те не знаят, че всичките шестима мъже в колата ще загинат в този ден.

„Когато пристигат на местопроизшествието, паркират на улица Уест и улица Веси, след което изчезват в гъстия, мътен дим и сажди“, спомня си бащата на Скот.

Веднага след като камионът е паркиран, на мъжете, включително Скот, е казано да помагат за евакуацията на Marriott, хотел, затиснат между Северната и Южната кули. По времето, когато Северната кула се срутва върху хотела в 10:28 ч., те са спасили живота на около 200 души, които иначе щяха да останат в капан в развалините му.

Целият свят е в траур след 11 септември, но никой не изпитва ​​по-дълбока скръб от тези, които губят близки при атаките. По-късно Пийт Дейвидсън казва, че се радва, че баща му е починал, когато е бил малък, тъй като не е разбирал напълно нещата.

Pete Davidson in 2015 (17073107891)

Пийт Дейвидсън

Той има сериозни психически проблеми като тийнейджър (дори мисли за самоубийство), но също така започва да прави стендъп комедия, за да се справи с болката и скоро си изгражда име. Докато помага на майка си, която работи като училищна медицинска сестра, да плаща сметките, Пийт става член на актьорския състав на Saturday Night Live през 2014 г.

Но може би най-трогателното нещо е, че младият мъж прави дебюта си в главна мъжка роля във филм, който посвещава на баща си. Докато в „The King of Staten Island“ голяма част от историята на Скот Дейвидсън е измислена, лентата е доказателство за това какво означава за Пийт неговият 33-годишен герой.

 
 
Коментарите са изключени за История на Скот Дейвидсън, бащата на Пийт Дейвидсън, който умира на 11 септември

Повече информация Виж всички