Рецепта за сладки мандаринени корички

| от Росица Гърджелийска |

Бъдни вечер наближава и всеки се чуди как да подреди своите традиционни 7, 9 или 11 ястия на масата. Ако ви е омръзнало от содената питка и опита да сварите ошав, който реално да става за пиене, то Роси ви предлага няколко различни идеи. В следващите дни ще може да прочетете рецептите й за нестандартни постни вкусотии.

Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Сега ви предлагаме едно постно изкушение по нейна рецепта, а именно – мандаринени корички.

Продукти:
обелките от 6 мандарини
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. мед
1 ванилия
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:
Виното с меда и ванилията се загяват до разтопяване на меда. Обелките се накисват за 15 мин във виното. През това време останалите продукти се смесват и разбъркват добре.

Овъргаляйте всяка коричка в сместа с орехите и поставете в тава с хартия за печене.
Пекат се на най-много 100 градуса, като постоянно се проверяват да не изгорят. След около 20 минути се изваждат и се оставят да изстинат.
Това е прекрасен лек десерт за Бъдни вечер, докато тръпнем в очакване на Коледа, подаръци и празничната трапеза. Ако се чудите с какво друго да се наградите, вижте и рецептата за магическо греяно вино.
В следващите дни очаквайте още от рецептите на Роси за постни изкушения.
 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за сладки мандаринени корички